Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26501) bwoay válasza ldave (#26499) üzenetére


bwoay
nagyúr

ez a "tudunk a problémáról, dolgozunk a megoldáson" magyarázat abszolút helytálló, ha valami izolált, vagy újkeletű anomáliába fut bele az ember. Ez nyilván nem az. És tekintettel a Kindle userek arányára, vélhetően naponta több panasz emailt kapnak - vajon mi akadályozza meg őket abban, hogy legalább egy pop-up ablakban figyelmeztessék a Kindle tulajokat?

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#26502) ldave válasza bwoay (#26501) üzenetére


ldave
félisten

Amúgy elég részletes leírást adnak az oldalukon a folyamatról a "HOGYAN TUDOK EPUB FÁJLT FELTENNI A KINDLE-RE?" kérdésnél. De tény, hogy egy ilyen látszólag triviális változtatásnak az oldal kódjában már meg kéne lennie.

A Slime draws near! Command?

(#26503) Degeczi válasza ldave (#26502) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igen, a legegyszerűbb megoldás az lenne, h EPUB formátumban küldik el Kindle-re is (gondolom az Amazon ugyanúgy digitálisan aláírja, DRM-el látja el azokat is, ahogy korábban a MOBI/AZW-t), ez valóban pár sornyi változtatás a weboldal kódjában.

Ha AZW3-ra térnek át, az már húzósabb, de az eltelt időben az is simán megoldható lett volna.

(#26504) ldave válasza Tündike25 (#26485) üzenetére


ldave
félisten

Rákerestem erre részletesebben és az alábbi infót találtam:

"Amazon pushed out a new firmware update for most Kindle e-readers last month and since then there has been a bug with sideloaded ebooks losing their cover art. This is because the Kindle seems to be trying to cross check your book with their Kindle Store data and is failing because your book is loaded in and does not have a ASIN value. A generic cover art image is then put in place, instead of the original. This also occurs when the book is self-published on another store, which Amazon does not have an ASIN or free ebooks from TOR."

A lényeg az, hogy a legutóbbi rendszerfrissítés óta a Kindle a könyv borítóját a Kindle boltból szeretné beállítani az adott könyvhöz, ami külsőleg hozzáadott könyvek esetében nem lehetséges, így nem jelenít meg borítót a Kindle, hiába tartalmazza azt maga az epub.
Calibre-vel rátöltve állítólag meg lehet valahogy oldani ezt a problémát, de kommentek alapján az sem működik mindig jól.

A Slime draws near! Command?

(#26505) Degeczi válasza ldave (#26504) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ez nagyon régi, kb. 2 éves jelenség. A Calibre nagyjából jól megoldja, bár valóban nem garantáltan mindig.

(#26506) ldave válasza Degeczi (#26505) üzenetére


ldave
félisten

Igen, közben láttam hogy 2020-as a bejegyzés, ahonnan az infót szedtem. Érdekes, hogy eddig a mobik esetében nekem minden esetben működött, az epub viszont nem adja be a borítót.

A Slime draws near! Command?

(#26507) szekzol válasza ldave (#26506) üzenetére


szekzol
tag

Az Androidos Kindle readerben viszont megjelenik a borító, csak az olvasón nem. E-mailre küldve. Mobinál nem volt ilyen gond.

(#26508) BBéci


BBéci
titán

Ha megunom a halványságot illetve az amiatti ide-oda lapozgatást és új Paperwhite-ot szeretnék venni, akkor melyiket (4 vagy 5) válasszam és honnan?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26509) Milán13


Milán13
tag

Sziasztok!
Szeretnem megvenni Magyarorszagon az elso Kindle ebook olvasomat. Az lenne a kerdesem, hogy hol javasoljatok, illetve melyiket? Arkorlat nincsen. (Biztos szamtalanszor elokott mar a jerdes, koszonom ha segitetek.)
Udv, Milán

(#26510) Milán13 válasza Milán13 (#26509) üzenetére


Milán13
tag

Az egyszerűség kedvéért ezt néztem ki: Amazon Kindle PaperWhite 5 (2021) 32 GB Ebook olvasó Reklámmentes Signature Edition
A link mögötti boltot nem ismerem, van róla vélemény?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#26511) SzGee válasza Milán13 (#26510) üzenetére


SzGee
aktív tag

szerintem nézd meg az aprókat is, itt is vannak megbízható eladók olcsóbban
én eddig az összes kindle-ömet a hardveraprón vettem, egyikkel sem volt semmi gond

If you leave me, can I come, too?

(#26512) Degeczi válasza Milán13 (#26510) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Fölösleges a 32 GB, ahogy a vezeték nélküli töltés lehetősége is lényegtelen egy olyan eszköznél, amit átlagos használatban mondjuk 3-4 hetente töltesz. Ezek nélkül az alap, 8 GB változatot alig több, mint a feléért megkapod itteni Hardverapróról is.

(#26513) SzGee válasza Degeczi (#26512) üzenetére


SzGee
aktív tag

nem is értem az ebookonál ezt a GB mániát, amikor egy könyv max 1 MB szokott lenne, egy 8 gigás olvasóra is ráfér kb 7-8 ezer könyv

If you leave me, can I come, too?

(#26514) paolinho válasza Milán13 (#26510) üzenetére


paolinho
őstag

Na de 100e-ért?!!! Amazon-on gyakran akciózzák. Én 89 EUR-ért vettem, ami mai EUR ár mellett is csak 36e, plusz 4e körül hozza a Mailboxde.com, szóval max 40-ből megoldható. A reklámmentesítés meg legfeljebb egy 5 perces protokol, ha rákeresel a fórumon, pontos leírást találhatsz ennek lépéseiről.

(#26515) Degeczi válasza SzGee (#26513) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Persze, pontosan. Mondjuk a képregénykönyvek már nagyobbak, de arra (színek híján, és főként kicsi, lassú kijelzővel) nem igazán alkalmasak ezek a típusok, másrészt a 8 GB típuson elérhető kb. 6 GB szabad hely még arra is bőségesen elég (korábbi típusokon a 3 GB is az volt, sőt, tisztán könyvekre a régi Kindle 4/5-ön hozzáférhető 1.25 GB is)

(#26516) Degeczi válasza paolinho (#26514) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az alapváltozatot vetted nem a linkeltet, ami az Amazonnál is $180, ami a mai árfolyamon már magában közel 80e, unortodox áfával pedig már ott is van a 100-nál.

(#26517) paolinho válasza Degeczi (#26516) üzenetére


paolinho
őstag

Ez igaz, de valójában (ahogy Te is írtad) nem sok értelme van a 32 Gb tárhelynek.
Ezt az unortodox-ÁFA kifejezést nem ismerem, de magánszemélyként gondolom, nem is kell alkalmazni a német Amazon-ról történő vásárlás során!

(#26518) Degeczi válasza paolinho (#26517) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mindegy, h megéri-e, én is azt írtam, h nem (bár nem csak a tárhely a különbség), de mivel nem ezt a típust vetted, nem korrekt a 89 EUR említése.
Valójában közvetlenül ide szállítást kérve az Amazon is a világbajnok áfánkat számolná rá, csak a német szállítócéggel csökkented ezt a továbbküldés 10 EUR körüli költségére.

(#26519) paolinho válasza Degeczi (#26518) üzenetére


paolinho
őstag

Én csak neki akartam jót, hogy ne verje magát felesleges kiadásba a 32 Gb, meg a Signature Edition-ség okán. De igaz, mindenki el tudja maga dönteni, hogy mennyit ad ki, és mire.

(#26520) Milán13 válasza paolinho (#26519) üzenetére


Milán13
tag

Teljesen igazatok van és köszönöm a megerősítést. A tárhelyre még áldoznék is, de értem, hogy feleslegesen, viszont a vezeték nélküli töltésre valóban nincs szükségem. A prohardveren gondolom mindenki a KindleCenterre utal, mint beszerzési forrás. Ha nem a hardverapróról vásárolnék van más, javasolt webshop Magyarországon?

(#26521) k.kristof válasza Milán13 (#26520) üzenetére


k.kristof
őstag

Én eddig mindig Hardverapróról vásároltam, soha, semmi gondom nem volt. Egy-két napon belül a kezemben volt az olvasó, ha postázást kértem.

(#26522) SzGee válasza k.kristof (#26521) üzenetére


SzGee
aktív tag

én még azt is le tudtam boltolni, hogy 1000 Ft-ért házhozjött az olvasó, nekem megérte nagyon :)

If you leave me, can I come, too?

(#26523) Intelligencs válasza Milán13 (#26520) üzenetére

1.) Ha mindenképpen új kell, akkor szerintem Amazonról kell megvenni valamelyik amazonos akció időtartama alatt, mailboxde közbeiktatásával.

2.) Ha nem baj, hogy használt, akkor most pl. árulnak hardveraprón Kindle Oasis-t, a legutolsó modellt, meg az eggyel korábbit is. (A kettő között kb. csak az állítható színhőmérséklet a különbség.) 28 ezer forintért én is vettem egyet, mert bár van nekem ilyenem, de majd odaadom valakinek ajándékba. Annyira kedvező áron volt, hogy nem tudtam otthagyni. Szerintem Németországból hozhatja be őket az eladó, bár használt, de kb. olyan, mintha új lenne.

Én is nézegettem az itthoni üzleteket, de egyszerűen nem éri meg itthon üzletből venni. Pedig én nem vagyok a külföldről vásárlás híve a garancia miatt, de az Amazonnak tényleg annyira jó a garanciális politikája, hogy nem kell aggódni. Pl. az egyik Németországból rendelt Kindle-nek nem tetszett a háttérvilágítás a színhőmérséklete, ezért visszaküldtem. Még meg sem érkezett hozzájuk, de már visszautalták az árát.

The Amiga, Born a Champion

(#26524) s4hu|SyD^


s4hu|SyD^
addikt

Prime nap alkalmával vettem a 8GB paperwhite 2021-et. Többet nem vártam tőle sőt. Kifejezetten sokat tud a szoftver, bár nem gyors a hardver végett. Jegyzet, kiemelés, Read Wise, szótár stb. Abszolút nagy előrelépés könyvekhez képest. Őszintén a reklám is mindegy. De ahogy hallom ha sokat zaklatja az ember a customer service-t akkor valaki kedvesebb leszedi ingyen. De mint írtam nem zavaró. Vettem rá tokot szóval nem is látom csak mikor kinyitom. Szuper kényelmes olvasni rajta és szerintem gyorsabban is olvasok. Elő ebook reader-nek nem kell több. Könyvek kicsit drágák, ami nevetséges, de ez van. Aki akarja megoldja.

[ Szerkesztve ]

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#26525) BBéci válasza s4hu|SyD^ (#26524) üzenetére


BBéci
titán

Az enyém is reklámos, Floridában vette az éppen ott tartózkodó haverom még 2013 tavaszán. Az első bekapcsoláskor aktiváltam az airplane módot, azóta úgy van, nem zaklatnak reklámokkal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26526) cSuwwi válasza s4hu|SyD^ (#26524) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

Kifejezetten sokat tud a szoftver

Max. önmagához képest. ;]
Nekem is pw5 van, az első adandó alkalommal rootoltam, a koreader mindenben IS köröket ver rá, ilyennek kéne lennie egy ebook olvasónak 2022-ben. Amíg androidos tableten olvastam, ott moonreadert használtam (vettem meg), mert akkor még nem ismertem.

Célszerszám tehát használható, de amikor látja az ember mit tud még egy alternatíva, akkor jön rá, hogy milyen szegényes valójában az alap olvasó, és a közösség mit tud összedobni.
Persze ez se mindig tökéletes, az utolsó frissítés óta állandóan leáll, vissza kellett állnom egy régebbire.

(#26527) BBéci válasza cSuwwi (#26526) üzenetére


BBéci
titán

Szinte teljes mértékben elégedett vagyok a PW1-gyel, amivel nem - inverz megjelenítés - azt az újabbak már tudják.
Talán a szerzőnkénti mappába rendezés jönne még jól, mert vannak olyan kedvenceim (Rejtő Jenő, Frederick Forsyth, Ken Follett, John Sandford, Robert Ludlum stb.) akiknek a műveit szeretem mindig magammal "cipelni", bárhová megyek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#26528) avl válasza cSuwwi (#26526) üzenetére


avl
aktív tag

Mi mindenben jobb ?
(en csak olvasok es elegedett vagyok PW talán 4-gyel)

(#26529) cSuwwi válasza avl (#26528) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

A teljesség igénye nélkül (amiket én használok)
- szinten minden létező ebook formátumot kezel, pdfet is, képregényes cbz-t is, és bár monochrome de használható rá. nem kell mindent konvertálgatni vagy emailben elküldeni és reménykedni hogy menni is fog.
- teljesen testreszabható, hogy érintésekre mit reagáljon, több féle elrendezésben
- egyedi fontokat jobb(an) kezeli mint az alap
- a szótárazás és jegyzetelés nekem jobban kézreáll. máshogy működik, simán kijelölni is lehet
- opds támogatás: kereshető pl. az MEK adatbázis, 1 kattintással lehet letölteni
- rss és wallabag (ez utóbbi egy weboldal tartalmát alakítja át epubra). Van az alapban is erre megoldás külsős appokkal, ez ingyenes és 1 kattintás a böngészőben, utána már ott jelenik meg. Sokat használom, mert kényelmesebb utazás közben.
- részletes statisztika, a book mapot szeretem, mert látom mi vár még (mint valami kalandjáték mit értem el és mi lesz még) :D
- reklám meg minden mentes, nemcsak borítót tud mutatni standby módban
- magyar a kezelőfelület

Hirtelen ennyi jutott eszembe, rengeteg opció van a menüben, van amit kifejezetten nehéz megtalálni mert 2-3-4. almenüben van. Ha van lehetőség rootolni, érdemes lehet a koreader miatt. Ez egy app, megmarad az alap rendszer is, azon fut.
Itt az userguide, a lényeg benne van: [link]

(#26530) s4hu|SyD^ válasza cSuwwi (#26529) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Majd egy videót megnézek róla. Egyelőre teljesen elég az alapszoftver egy mezei olvasónak.

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#26531) avl válasza cSuwwi (#26529) üzenetére


avl
aktív tag

:R

(#26532) matti70 válasza avl (#26531) üzenetére


matti70
tag

Az mind igaz, amiket cSuwwi írt, és persze még nagyon sok egyéb jó tulajdonsága van.

Nekem azok jutnak először eszembe, amiket sosem szerettem az Amazon szoftverében, és a KOReader-ben pedig végre jó:
- nem a három nagy méretű margóból kell választani, hanem akármekkora lehet
- akármekkora fontméret, sortávolság
- korábban mindig beletettem a feltételes elválasztást a könyvekbe, ez magától tudja, szótár alapon, magyarul is
- mappákba rendezett könyvtár, kereshető-listázható sorozat és címke kezeléssel
- szabadon összeállítható információs sor alul (és akár felül is), amiben pl. lehet az aktuális/teljes oldalszám, %, hátralévő oldal és idő fejezetből/könyvből, akku %, pontos idő, stb.

Ezen kívül nagyon jól állíthatók az oldal tipográfiai jellemzői, tudja a kerning-et, hinting-et, ligatúrákat. Jó a tartalomjegyzék kezelés, az olyan beállítható funkciók, hogy pl. suhintással állítasz fényerőt. És sosem gondoltam volna, de nagyon tetszik és használom a heti olvasási statisztika funkcióját.

(#26533) cSuwwi válasza s4hu|SyD^ (#26530) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

Az androidos moonreader után is hatalmas visszalépésnek éreztem az alap olvasót, ezért is írtam, hogy amiről nem tudsz az nem hiányzik, de funkcióban gazdagabb olvasóról visszalépni nem éppen kellemes. A root és a koreader visszahozta amire vágytam és még jobb is mint a moonreader.

(#26534) avl válasza cSuwwi (#26533) üzenetére


avl
aktív tag

teljesen egyetértek: amiről nem tudunk, nem hiányzik (annyira)

nekem teljesen jo a gyari PW4

persze látom, amiket írtatok, ezek nekem extra feature-ök; en megelegszem egy megbízható “alappal”

[ Szerkesztve ]

(#26535) Degeczi válasza avl (#26534) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ill. amikor mást próbál az ember, akkor jön rá, a korábbiban mi volt jobb. Pl. nagyon régen, még Kindle 3 vagy 5 típuson próbáltam a "Duokan" olvasóprogramot, hasonló előnyökkel - viszont láthatóan kevésbé szép betű-rendereléssel, így nagyon hamar föl is hagytam vele, hiszen kevés ennél fontosabb szempont van olvasás közben.

(#26536) avl válasza Degeczi (#26535) üzenetére


avl
aktív tag

igen
en kb. "csak olvasok", fent idö, lent mennyi perc van hatra es %, rep. üzemmod;
erre - alapra - nekem jo ez; mit jo: nagyon jo !

(#26537) paolinho válasza avl (#26536) üzenetére


paolinho
őstag

Én is csak olvasok, de én kíváncsiságból feltettem a KOReader-t, és mostmár nem is kívánom a gyári rendszertulajdonképpen én használni. Én ugyan (még) nem használok annyi mindent a KOReader élménypakkjából, mint cSuwwi és matti70, de az korábban nagyon zavart, hogy minden új e-könyvet margózással, meg polírozással kellett kezdeni, mielőtt azokat feltöltögettem volna azt az olvasóra. Mindez alapból megvan a KOReader alatt. Plusz az indulókép és a menü is jobban tetszik, nem beszélve arról, hogy mind ez magyarul jelenik meg. Apropó, feltöltés; a KOReader alatt nem kell kábel ehhez, simán WiFi-n megy át a könyv az olvasóra a Calibréből.
De én még csak tanulgatom a rendszert, viszont nagyon profi az egész. Megéri váltani rá szerintem is, még, ha macerás is egy kicsit a protokol, amire viszont vannak kiváló útmutatók.

(#26538) BMizutani válasza Degeczi (#26512) üzenetére


BMizutani
tag

Üdv . Bocs a beugatásért de miért is baj a nagy memória, honnan lehet tudni hogy később mekkora is lesz a könyvtár, nem lesz e később pl hangoskönyv vagy tts szolgáltatás sok mai olvasó már tudja ezeket. Ja ha valaki nem használ valamit attól még más használhatja .

(#26539) Zozo0525 válasza BMizutani (#26538) üzenetére


Zozo0525
őstag

nem baj de tök felesleges, nekem. hány ezer könyvet tehetsz fel sima 8GB-s verzióra? jó pár év kell hozzá hogy elolvasd hangoskönyvre úgy rémlik használhatod. ( ha jól emlékszem) de arra én pc vagy telefont használok, kindle nálam könyvolvasásra való. kérdés neked megéri? ha kihasználod akkor ok de nehéz elhinni valaki ekkora háttértárat használ kindle-n

(#26540) Degeczi válasza BMizutani (#26538) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A memória a korábbi típusoknál 512M, a PW5-nél növelték 1GB-ra, valszeg csak mert már gazdaságosabb volt ekkora chipeket beszerezni, amúgy a testreszabott Linux alatti alkalmazás nem igényel sokat.

De ez mindegy, nyilván a tárhelyre gondolsz, ott pedig az volt a kérdés, megéri-e a dupláját, 50e Ft felárat a 32 GB - és az egyértelműen nem, ezen nincs mit ragozni.
(TTS-hez amúgy pont nem kell extra tárhely, hiszen épp az a lényege, h menet közben generálja le a beszédet a rendszer, nem tárolja)

[ Szerkesztve ]

(#26541) Phülöp válasza BMizutani (#26538) üzenetére


Phülöp
addikt

Nálam ~4000 kőnyv borítóval együtt nem egészen 3.5GB.
Heti egy könyvvel számolva az 80 év...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#26542) Iamwhatiam


Iamwhatiam
csendes újonc

Sziasztok!
Páromnak szeretnék egy ilyen márkájú e-book olvasót venni.
A Kindle 10.gen(2020)-ról mi a véleményetek?
Milyen az a refurbished verzió?
Érdemes azt megvenni?
Várom válaszaitokat

(#26543) lorcsi válasza Iamwhatiam (#26542) üzenetére


lorcsi
veterán

Nem hiszem h erdemes
az mar valami okbol kifolyolag szervizelt-szerelt keszulek

nezd meg mennyid van ra es a hw apron talalhato biztonsagos eladok kuzul valassz egyet es ennyi

szerintem annyi a fontos h legyen hattervilagitasa ( fejbol nem vagom mar ezt, annyi kindle verzio van)
a tarhely ( eleg) es a konyvek formatuma ( calibre program) ezeknel mar megoldott

[ Szerkesztve ]

(#26544) Iamwhatiam válasza lorcsi (#26543) üzenetére


Iamwhatiam
csendes újonc

köszönöm

(#26545) lorcsi válasza Iamwhatiam (#26544) üzenetére


lorcsi
veterán

Az ottani jobb eladoknal tokot is tudsz hozza venni
ha hazon kivul is hasznalja ez jol fog jonni ( taskaban nem karcolodik stb.)
altalaban ezek altatjak is, ezert folia sem kell a kijelzore

reklam szerintem nem zavaro, de az amazonnal ezt is ki tudjak kapcsolni ingyen ( reklamos verzio olcsobb)

(#26546) vegyszer


vegyszer
addikt

Szervusztok!

Ma véletlenül elloptam egy könyvet az amazon oldaláról.
Az eset úgy történt, hogy régebben vásároltam egy Kindle-t (amelyik nem PW, de már világít). Volt megadva, azóta már inaktivált bankkártya. Egy könyvből töltöttem le minta olvasnivalót. Bevallom, tetszett, és kerestem "alternatív" forrást, hogy beszerezzem, de valószínűleg olyan réteg igény, hogy nem leltem meg máshol. Így az utolsó oldalán lévő vásárlás link előtt tettem le a könyvet.
Online volt az eszköz, és a két éves kislányom megkaparintotta. Kinyitotta, és rá is nyomott a vásárlás gombra. El is vettem egyből tőle. Azonnal jött egy mail, hogy sikertelenül vásárlás, ellenőrizzem a bankkártya adataimat. Eddig tiszta sor a dolog.

Az viszont nem kerek, hogy a könyv miért töltődött le az eszközömre??? Mindenesetre ott van. Egyből offline tettem az eszközt, és olvasom lelkesen a könyvet. Bevallom, nem érte volna meg azt a 12$-os árat. 150 oldalnak van a papír alapú verzió mondva, de mint kiderült, tele van színes képekkel, gyakorlatilag a tartalom 50-60%-a élvezhetetlen/olvashatatlan a PW3-mon. Nagyon érződik rajta, hogy az író nem villanykönyvolvasóra optimalizálta a tartalmat.

Érhet emiatt később meglepetés az amazon felől? Mármint hogy egy új kártya megadása esetén ezt utólag megpróbálják majd akkor beterhelni?
Jól sejtem, hogy ha újra online lesz az eszköz, és az amazon jelzi, hogy nem volt sikeres a fizetés, le fogja szedni a könyvet a PW3-momról? Vagy ezt már megnyertem?

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#26547) SzGee válasza vegyszer (#26546) üzenetére


SzGee
aktív tag

majd ráterhelik a számládra engedélykérés nélkül a kártyás vásárlás összegét, ha akarják (nem tudom, hogy akarják-e, de TECHNIKAILAG tudják a megszűnt kártyát is terhelni, más kérdés, hogy szabálytalan, de jelen esetben jogos, hiszen megvetted a könyvet)
elvileg ezeket az engedély nélküli terheléseket kártyaperes eljárásban vissza lehet igényelni, de jelen esetben nekem nem lenne pofám elindítani, lévén itt Te hibáztál, nem ők
[link]

If you leave me, can I come, too?

(#26548) Degeczi válasza SzGee (#26547) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ennél sokkal egyszerűbb, h a téves vásárlástól (pont az alábbi eset nem nulla valószínűsége miatt, túl egyszerű a vásárlás) egy héten belül enged elállni az Amazon
Valszeg érdemes is tehát rányomni, függetlenül attól, h nem volt sikeres terhelés.

[ Szerkesztve ]

(#26549) SzGee válasza Degeczi (#26548) üzenetére


SzGee
aktív tag

na akkor meg pláne, nem ismerem az amazon szabályait, viszont nem túl elegáns szerintem trükközni ebben az esetben az offline móddal meg egyebekkel
lenne rá kevésbé szofisztikált jelzőm is, de azt inkább meghagyom magamnak :)

If you leave me, can I come, too?

(#26550) vegyszer válasza SzGee (#26547) üzenetére


vegyszer
addikt

Azért az is kérdéses, hogy ha egyszer nincs fedezet a számlán, akkor hogy nem dolgozza fel a vásárlás során valamelyik fél azt, hogy fedezethiány??? Mert azért ez elég nagy rés a pajzson... Mert ha ez nem hiba, akkor veszek így ezzel a kártyával gyorsan 100 ₿-t is így.

De a könyvet nem állt szándékomban módosítani, vagy épp átkonvertálás után megosztani.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.