Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Ja mi tanultunk is az mr-ről, igaz nagyon érintőlegesen, és be lehet állítani, hogy milyen atomokra legyen érzékeny, valamint maga az eszköz nagyon érzékeny, és ezért marhára nem mindegy hol helyezik el az épületben, mert különben egy kint parkoló teherautó is bezavarhatja, most ennyire emlékszem, valamint arra hogy hogy néz ki a tanár agya, mert behozott pár felvételt. Sztaricskai inside rulez
-
Travelos
őstag
ok, köszönöm a sok segitséget, meg infot
bár tutti rosszul leszek, mert már a korház szagát sem birom,
de muszáj lesz elmennem, mert másfél hónapja fáj a fejem a bal oldalon, és nem találtak semmit, se a szemész, se a fül-orr-gégész, se a fogorvos -
Den
veterán
amit beadnak, az jód izotóp, és tudomásom szerint nem radioaktív, hanem, elnyeli a röntgensugarakat (márcsak azért is mert a rtg képen feketének látszik). én már többször kaéptam ilyet, semmi gáz, meleget érzel mikor beadják, leginkább a melkasban azt annyi. azért iratják alá a papírt mert van akinél durva alergiás reakciót váélt ki, amibe elméletileg bele is lehet halni, de ettől nem kell parázni, mert eléször csak egy egész kis adagot adnak be és figyelik a hatést, és fel vannak készülve rá hogy ''rossz válasz'' esetén beavatkozzanak.
Haq az orvos előírta akkor az eljárás álltal kimutatandó dolog jüval nagyobb kockázatot jelenthet számodra mingt a vizsgálat maga -
azzio
aktív tag
2x voltam koponyact-n, első alkalommal én is kaptam kontrasztanyagot érfestéshez. Jó sokat, de nem kell megijedni, kb. annyira érzed, mint egy vérvételt, csak itt nem kivesznek, hanem beraknak
Szóval nem fáj, nem kell parázni, nem radioaktív, csak ct-n ettől jobban kivehető a vér áramlása, látszik, nincs-e valahol elzáródás. Aztán kipisiled...
Az egyetlen ''mellékhatása'', hogy meleget érzel a torkodban tőle. De tényleg. Az doki (vagyis asszem asszisztens volt), aki a vizsgálatot csinálta, mondta, hogy az ettől van, de nem kell tőle parázni.
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
En kb egy eve voltam koponya CT-n, semmi kulonos rafekszel egy padra, a fejed folott zug meg porog egy ilyen gyuru feleseg es kozben a noverke adagolja be a karodba a festekanyagot. Semmi karoshatasa nincs /legalabbis en meg nem vagyok rakos tudtom szerint .../ max utana egy kicsit szedulsz vagy hanyingered lesz. Azt a papirt altalaban mindenkivel alairatjak, akin barmifele beavatkozast hajtanak vegre /mandula kiveteltol az abortuszon at az agymutetig.../
-
luciferc
őstag
-
ody42
senior tag
szerintem oka van, hogy megcsinálják a ct-t, hogy mondjuk kizárjanak egy komolyabb bajt, egy kis radioaktivitás meg még jól is jöhet
-
luciferc
őstag
a CT esetében nincs szó sugárzó anyagról, ugyanis a CT aktív eszköz, vagyis saját sugárzást, mégpedig röntgen sugárzást használ. A CT nem más mint egy röntgenkészülék ami képes 3D képet alkotni azáltal, hogy különböző irányokból fényképezi a testet. A kontrasztanyag lényege, hogy nagy rendszámú komponense legyen, ugyanis a röntgensugárzás elnyelődése a rendszámtól erősen függ. Ha az ereidben ilyen anyag van, akkor az erek jól fognak látszani, ha valahol egy ér meg van pattanva, rögtön látni fogják hogy hol van a baj.
-
Batman
őstag
A fő különbség a ct és az r között hogy ct-n a gép tapogat végig nem tudom pontosan milyen sugarzással és a kontraszt anyag miatt jobban latszanak bizonyos dolgok mert azon masképp hatol at az az enyhe kis sugarzas amit a gép ad.
De az mr-en ott pont fordítva van a te tested bocsát ki sugárzást és a gép csak detektálja azt.
Ct-től egyáltalán nem kell félni. -
Batman
őstag
én 3-4havonta szoktam jarni ct-re , itt nem fecskendeznek belőd semmi sugarzo anyagot, tiszta uncsi volt amikor szinte elaludtam.
Az Mr az mar valami ott rendes izotpokat fecskendeznek beléd és napokig sugárzol, mérőműszerrel ki is lehet mutatni nagyon állat, szoktam is vele jatszani mikor dokinal vagyok!
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Nekem egy éve volt ct-m, annyi volt, hogy kaptam egy injekciót előtte (lehet hogy keverem a pajzsmirigy vizsgálattal, mert azon is voltam előtte, ott inni kellett valami folyadékot, ami olyan volt, mint a víz,de mégse az volt.),de nem volt semmi vészes, nyugton kell feküdni egy darabig, és már kész is. Szerintem meg nem vészes, de kérdezz meg egy dokit inkább.
-
Travelos
őstag
Koponya CT-re megyek, és valami festékanyaggal festik meg az ereket a vizsgálat előtt.
Ez nem valami szar radioaktív anyag? Mert előtte aláíratnak az emberrel egy papírt is.
Mennyire veszélyes ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest