- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
Jhonny06 #26512 üzenetére
Én 3 sávot mondanék.
1. 10ezer körüli arab klónok és dm rossmann illatok.2. 10-40ezerig az ismert designerek, Versace, Dior, Armani, Boss, Issay miyake...de itt már kezd beköszönni a belépő niche pl Montale/Mancere, Maison Margeila, L'artisan, Alelier Cologne...stb. Itt már van, ami megéri a pénzt, de a legtöbbje könnyen túlhypeolt és túlárazott.
3. 40ezertől felfelé, MFK, Nishane, Xerjoff, Amouage, Byredo, Creed...stb, az igazi nagy ágyúk. Persze ezek nem a Nerolis árak, hanem KM-es és FB csoportos.
Van 4. szint is, de azt nem írom (pár hete írtam a Cherry Gardenes utamról).
Speciel én 30ezerért vettem 100ml Byredo Oud Immortelt és 44ezerért, 95ml 2015ös Xerjoff Mefistot.
-
tibbike01
őstag
Ki melyiket választja ~100ezer ftból?
a, 2 illat, egy télre-őszre és egy tavasz-nyárra a felső kategóriából. Pl egy üveg Xerjoff Naxos és egy üveg Nishane Hacivat és egész évben premium minőségben illatozok.
b, egy rakat arab klón kb 7-8 üveg, mindenféle, alkoholos szintetikus erős szerek, melyek próbálnak hasonlítani a nagyokra, de a varázslat minden esetben elmarad, persze cserébe van egy rakat üveg a polcon.
Mindkét művelet kb 100ezer ft.
-
tibbike01
őstag
válasz
Phiotr #26468 üzenetére
Douglesben fizetni kell az eladókat, az üzlet helységet, a reklámot, a tesztereket...stb. Illetve megtehetik, hogy drágán adják, mert így is veszik.
Egy mezei webshopban semmi ilyen nincs.A Media Marktban is drágábbak a cuccok, mint bármelyik webshopban, de a termék maga ugyanaz.
-
tibbike01
őstag
válasz
dirtboy86 #26424 üzenetére
Nekem egy 2015-ös példányom van
-
tibbike01
őstag
Szerintetek a Mefisto viselhető irodába vagy sok oda? Ez a nyári-kánikula illatom, de az irodában klímával fix 28 fok körül van.
-
tibbike01
őstag
válasz
Elektrosokk #26355 üzenetére
Jubi, Refi, Epic, Interlude 3x, Honour, Journey. Az újakból csak párat, a sötét és világos zöldet, azok nem jöttek be, olyan semmilyenek.
Amúgy a Jubi is kurva jó, nagyon összetett érett illat. Folyamatosan változik. -
tibbike01
őstag
válasz
Elektrosokk #26348 üzenetére
Annó nekem is az Amouage illtatai voltak igazán átütőek. Tényleg jól működnek és nincs kispórolva belőlük semmi! A Memoir nagy kedvencem, de nem illik hozzám, majd talán idősebb koromba.
-
tibbike01
őstag
válasz
Talala #26253 üzenetére
Simán jó, 2-3 fújás és bírja a napot. Nem atomfegyver de még délután is érezni.
A Guerlain alul van értékelve, nagyon jó illataik vannak, szép összetevőkkel.
Most voltam a Neroliba kipróbálni Sedleyt, sejtettem hogy nem lesz kedvemre, ugyanolyan átlagosan semilyen, mint a többi PdM, egy Xerjoff Torino21 vagy MFK acqua celestica forte kenderbe veri....
-
tibbike01
őstag
Még mindig azt mondom, hogy 13.5k-ért tökéletes nyári parfüm ez ->
Guerlain Homme L'Eau Boisée -
tibbike01
őstag
válasz
dirtboy86 #26210 üzenetére
Köszi!
Layton és Herod, nekem ez a két illat érthetetlen, többször próbáltam, de mindig csak a mainstream tonkababos vonal jött le. Mondjuk én alapból a lakásillatosító jellegű parfünöket szeretem, amelyek elmennek egy erős irányba, pl dohány, oud, virágok. A Layton és a Herod sem mer kilépni a komfortzónájukbólfélnek egyediek, merészek lenni ezért megmaradnak a közkedvelt vonalon. Ezért is szeretik sokan.
-
tibbike01
őstag
Ki milyen illatot használ ebben a májusi hírtelen jóidőben?
Én Commes des Garcons 2-őt toltam, de az áprilisi eső jobban állt neki -
tibbike01
őstag
válasz
prime77 #26191 üzenetére
kb 5 éve vagyok ebben a fórumban, a kezdetekről szó van arról, hogy az újabb batchek egyre gyengébbek (többen is leírták, hogy ez miért van). Ezt senki sem cáfolja és senki sem lett emiatt leszólva.
Az egész onnan indult, hogy a 60ml kiszerelés erősebb, mint a nagyobb 100milis, ami abszolut baromság.
-
tibbike01
őstag
Na már bánon, hogy annó annyira nyomtam itt a Mefistot
most mindenkinek ilyen illata lesz nyáron.
-
tibbike01
őstag
Hírtelen azt hittem a "milyen autó vegyek" topicban vagyok
-
tibbike01
őstag
válasz
prime77 #26083 üzenetére
Senki sem cáfolja, hogy az illatok egyre szarabbak, ahogy telik az idő. Lásd pl Aventus vadászat, a 2014-est istenítik, a 2016 is kurva jó még, de az utána következő egyre gyengébbek, jellegtelenebbek, a maik meg már a meg ne vedd kategória.
Ez többnyire azért van mert egyre változnak a törvényi előírások, bizonyos alapanyagokat már nem lehet használni, vagy csak kis mértékben. Illetve eltűnnek alapanyagok és jön helyette más, hozzá hasonló. Olcsóbb szintetikus összetevők kerülnek napvilágra, amivel a gyártó cég több pénzt tud spórolni. Illetve egy brand mindig a legfrissebben kiadott illatba fog invesztálni, a többi jópár éve kiadott illatot csak próbálja fenntartani, de igazából "leszarja".
A kisebb kiszereléseket kevesebben veszik, tovább maradnak az üzletben ezért jó eséllyel foghatsz ki régebbi, erősebb példányt.
Hidd el, ezek a parfümök nagy laborokban készülnek hatalamas 2-300 literes fém hordókban kikeverve, majd kiadagolva kerülnek az üvegekbe, teljesen mindegy milyen üvegbe, teszter, 30ml, 500ml splash tök mindegy.
De ha te nyugodtabb vagy, akkor vedd a kisebb kiszerelést és örülj neki, csak ne terjeszd ezt a baromságot.
-
tibbike01
őstag
válasz
bbdzyx #26077 üzenetére
Engedd el, ő egy Profumot és Giot használó tag.
2 teljesen azonos kikeverés (batch) max akkor jöhet létre, ha teljesen szintetikus a cucc, de ha már 1 természetes összetevő van benne, akkor bukta. A rozsának sem mindig ugyanolyan az illata, illetve a magymama húsleves sem mindig ugyanolyan ízű.
-
tibbike01
őstag
válasz
prime77 #26028 üzenetére
Az Aventus amikor kijött teljesen más volt, mint a mostani. Hihetetlen keveréke volt az ananásznak, gyümölcsöknek füstösségnek, de a legnagyobb fegyvere az volt hogy nem a megszokott édés, ragacsos és nem is a fás alapon volt hanem egy könnyed játékos levegős illat volt. A mai napig nem tudott ilyet keverni senki. Van egész jó dupeok, de a varázs minden esetben elmarad.
-
tibbike01
őstag
Én is keresek nyárra friss gyümölcsös virágokkal teli illatot. Torino21 jó tipp volt annó, szeretem, de valahogy mégis többre vágyok. A legjobb illat, amit eddig ebben a kategóriában éreztem az az Aventus for Her volt. Az MFK acqua széria sem rossz.
Tudtok még bármi hasonlót? -
tibbike01
őstag
válasz
Elektrosokk #25797 üzenetére
-
tibbike01
őstag
Tegnap volt egy kis időm végre és elmentem a régóta vágyott Cherry Gardenbe. Legfőképp a Zoologist illatokra voltam kíváncsi, de nagyon rendes volt az eladó mutatott pár igazi művész illatot és azt kell mondtam, hogy ledobtam a láncot. Végre! A Nerolit már nagyon untam, kb minden illatot legalább 2szer próbáltam.
Pár illat, ami hazavágott:1. Pining Dew 2 Toskovat - abszolute number one! Ananász, de kérem ez itt aszalt-rohadt ananász egy kis gin toniccal. Valaha szagolt legjobb illat most nekem.
2. Hot Milk Hilde Soliani - chilis tej! Rohadt jól működik, ez a csajszi ilyen gurme parfümöket csinál, a borsos vaj is nagyon jó volt, de ez a chilis tej mindent visz, barom jól működik.
3. Winter Melon Meleg Perfumes - ez a kínálgató csóka kedvence most, az egyik legrágább parfüm volt az üzeltben a dinnye alapanyag miatt. Tényleg nagyon jól áll neki a dinnye, rohadt jó illat ez is.
4. Eau Fétiche Olfacto - felejtsétek el az Aventust! Ez egy karcsapással letarolja! Megagiga Aventus vibe brutál minőségi alapanyagokból, nekem visszahozza a réi-légies batcheket.
5. Seahorse Zoologist Perfumes - ez volt a legjobb az Zoologistek közül, pedig legalább 6ot megmutatott. Direkt a tavaszi-nyári virágos illatok felé nézelődtem, már kinőttem a nehéz oudos fűszeres illatokat.
Egyébként az összes Zoologist tetszett, Panda, Bat, Dragonfly, Squid...stb mind mind nagyon jók és nem igaz, hogy nem hordhatóak! Legalábbis, amiket próbáltam azt mindet simán tudnám hordani.
-
tibbike01
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #25701 üzenetére
1-2 éve tudtunk volna, de ma már annyira fent vannak az árak, hogy vicc ez a 20ezer ft.
De KM-en találni jófogásokat.Pl:
Guerlain Homme L'Eau Boisée
Guerlain Homme Intense
Armaf Club de Nuit Sillage EDPde ha jót akarsz magadnak akkor:
Tom Ford Grey Vetiver EDT
vagy
Hermès Terre d'Hermès Eau Intense Vétiver -
tibbike01
őstag
A Memo Paris Winter Palace-t ismeritek? Rohadt jó, felkerült a top listámra, nagyon jól komponált illat és nagyon jó hangulata van.
-
tibbike01
őstag
Notinoban kipróbálható az Reflection 45. Hoztam haza papírcsíkon. Brutáljó!! Az illat minden egyes molekulája szteroidos, elég csak kb 20cm re az orromhoz emelni és telibe érzem rendesen az illatot. A sima Refihez képest 1 fokkal szárazabb, ami nagyon jól áll neki.
Nyári olcsó illatnak meg vegyétek a Montale Herbal Aquatica, most pont akciós a Neroliban. Zseni egy illat, simán hozza a nagyok teljesítményét, minőségét.
A Torino21-re voltam még nagyon kíváncsi. Kurvajó!
-
tibbike01
őstag
válasz
bbdzyx #25461 üzenetére
5-6 fújás
komoly, én 2-nél többet nem igazán szoktam fújni egyik parfümből sem.
Én Mefistot fogok tolni egész nyáron (van egy 2016-os üvegem). Imádom.
A Toino21-re lennék még kíváncsi, csak olyan kevés időm van, hogy nem tudom mikor jutok el a Neroliba.Gratula a kislányhoz, nekem kisfiam született novemberben.
-
tibbike01
őstag
válasz
#99925760 #25339 üzenetére
Sanex Men Dermo Sensitive
Nem teljesen illatmentes, de kevés illata van. -
tibbike01
őstag
válasz
#99925760 #25337 üzenetére
Nem tudok, de nem tartom jó ötletnek dezodorból illatosat használni, pláne hónalj és egyéb kényes területekre.
A parfümöt sem a hónadaljára fújtad gondolom.Fújj kevesebbet a parfümből, válassz olyat, ami nem annyira erős, vagy mosd a ruháidat prémium öblítővel, de ne illatos dezodort használj kérlek. Hidd el nem tesz jót, pláne izzadsággal keveredve.
Plusz egy tipp: fújd a bokádra vagy a comboda a parfümöt és nem fogod telibe érezni.
-
tibbike01
őstag
válasz
#99925760 #25335 üzenetére
Ez a két Chanel elég oldschool/retro biztos, hogy őket akarod? Amiket írtál listát 100% jobbak.
Ha nem titok miért nem használsz már parfümöt (csak dezodort?)
Dezodorból illatmentes lenne a legjobb, mert az elsőszámú funkciója az izzadság visszatartása. Egy illatmentes dezodorral és egy "tiszta" parfümmel jobban jársz, pl Altier Cologne egész tiszta alapanyagokkal dolgoznak.
-
tibbike01
őstag
válasz
DivisionBell #25313 üzenetére
Többször rendeltem onnan, mindig rendben volt. Nyugodtan rendelj!
-
tibbike01
őstag
válasz
DivisionBell #25306 üzenetére
Pedig Rico nem is veterán
-
tibbike01
őstag
válasz
DivisionBell #25291 üzenetére
Kremmania és facebook csoportok. Mancera/Montale vonalon érdemes indulni, illetve a felkapott illatokkal kezdeni pl Xerjoff Naxos, Nishane Hacivat, Aventus, Mancera Cedrat Boise, Xerjoff Mefisto.
Kezdj el fragrantican nézelődni. -
tibbike01
őstag
válasz
gergo5991 #25282 üzenetére
Persze, de ha fél áron kapod meg és még csak cipekedned sem kell, akkor megéri. Jellemzően mosogatóép tabltetta, mosószer, öblítő, gyerek pelenka és popsitörlő, amit rendelni szoktam.
De azt is meg tudom érteni, ha valaki kisebb faluban él, ahol 1-2 bolt van extrém magas árakon. Simán jó, ha nagyobb csomagokban rendel. -
tibbike01
őstag
válasz
Takuun #25146 üzenetére
15ezerért már egész jó parfümöket lehet venni, pl Guerlain, Issey Miyake, MMM Beach Walk
Sokkal tisztábbak és "kontroláltabbak". Szánj rá egy kis időt energiát és felüdülés lesz az arab vegyszerek után -
tibbike01
őstag
válasz
ricogsm #25129 üzenetére
Na tudod mikor adtam volna ezért a cukorszirupért 30k-t.
Ha jó deal kell, akkor itt van tessék: Tom Ford Neroli Portofino Forte EDP 100ml 55ezer!!
-
tibbike01
őstag
Női illatok terén mi most a menő és felkapott? A feleségemet akarom meglepni pár decanttal, Delina és Aventus for her már van.
-
tibbike01
őstag
válasz
duckload #24980 üzenetére
A Mefisto úgy látom bejön mindenkinek
én azt majd kánikula nyári illatnak fogom használni.
Tavaszra egyelőre a Byredo Gypsy Water van, de kezd egyre jobban csajos lenni, úgyhogy ezért keresek mást.A reflection-t újra ki fogom próbálni, meg a Naxos lehet még jó, de nem találok normális áron.
-
tibbike01
őstag
Tavasszal ki mit fog fújni?
-
tibbike01
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Torino és Bois Imerial tűnik a legérdekesebbnek. Hamarosan megyek a Neroliba.Misogi: nem akarok ananászos illatot, kicsit megcsömöltem tőle.
anri-ur: harmatgyenge sajnos.Mufinál van 2016os Aventus 40ezer 20ml
a végén lehet az lesz belőle.
-
tibbike01
őstag
Kicsit elakadtam, vennék valami illatot gyorsan, amíg el nem költöm másra a félretett lóvét
de elakadtam.
Semmiképp nem akarok nehéz, oudos, rózsás, b@szós illatot. Inkább valami friss, citrusos, teás. de mégis különleges illatot keresek. Gypsy Water, Mefisto, Reflection vonalra gondolok.A Zoologist Pandát felírtam, de mi jöhet még? Tudnátok ajánlani valamit?
Rámennék a le labo bergamote 22-re, de mocsok dárga, még a decant is. -
tibbike01
őstag
válasz
Swatchboy75 #24807 üzenetére
Nálam van egy jóáru Tiziana Terenzi Orion, az se nem Hacivat, se nem Refi, de mégis jól működik, hasonló vonal
Amúgy a Reflectionre szavazok, pláne, ha made in Oman.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Biliárd és snooker topik
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest