Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1339) Integra válasza Ati3120 (#1338) üzenetére


Integra
titán

óvatosan a kifejezésekkel, nem vagyok én szaki, csak lelkes amatőr, igy kéretik ennek megfelelően kezelni a gondolataim, ok? :)
azt gondolom, hogy a kettlebell alapból a létező egyik legjobb vázizomzat erősitő edzés, ahol valódi erőt tudsz szerezni, egyenesebb lesz a testtartásod, az állásod, jobban, több energiával tudod a napokat teljesiteni etc.. tény és való, hogy rekreiácóban is sokat használják, mert nagyon jól mozgatja meg az izületeket és erősiti egyszerre az egész test izomzatot, nem nagyon lehet szeparálni izomcsoportokat benne. nem is ez a célja.
azt viszont tudnod kell, hogy helytelen technikával igenis komoly kockázata van annak, hogy lesérülhetsz. ha nem egyik napról a másikra, akkor fáradásos sérülést begyűjtve hónapokkal később jöhet elő valami. bármit is csinálsz, mindenképpen egy régi motoros oktatót ajánlanék neked, hogy nála tanulj alapokat, legyen folyanatos a kontroll.
ha budapesten vagy, akkor a mári tomit ajánlom bátran, együtt kezdtük a kettlebellt anno, együtt is csináltuk az oktatóit, mai napig képzi magát, fejlődik, változatosak és nagyon jók az edzései, járunk innen páran hozzá (és halunk meg minden edzésén:DDD), sok éves barátság és bizalom alapján merem őt ajánlani.
ha 16kg-os súllyal megérezted, akkor válts le 12kg-ra vagy még akár 8kg-os súlyra is, ahogy érzed, nem a súly a fontos az elején, hanem az, hogy a gyakorlatokat pontosan elsajátitsd. ha túl sokat figyelsz a súlyra, hogy nehogy magadra ejtsd, akkor elvész a figyelem a helyes technikáról és ez sérülést okozhat. ha már van fél év mögötted, akkor lehet janizni picit, mert ott már a berögzült technikák miatt könnyebben jönnek elő a pontos dolgok. de nem leszel tévedhetetlen. én is kapom mai napig x év után is a tomitól, hogy ha nem jó a tekintetem, vagy a gerincem görbül egy gyakorlatnál.. egyszerűen azért mert ahogy az edzés vége felé közeledsz, lankad a figyelem, a koncentráció és hajlamos vagy hibázni.. én most váltottam 28kg-ra egy és két kezes swingekhez és igencsak érzem a végére, sőt, néha a technikám is romlik a végére, hiába igyekszem tudatosan figyelni erre is.. nem tudok én sem mindent egyszerre, pedig csak 24ről mentem 4kg-ot fel..
ha teheted, mindenképpen menj el a sportkórházba és egy komoly orvossal nézesd át a nyakad, vagy tudok adni egy rekreációs hölgy elérhetőségét privátban, aki sok sérülttel, sportolóval foglalkozik és elég ügyes. nem vagyok kompetens ilyet megitélni, főleg nem vakon, mivel én alapvetően soha nem vagyok beteg vagy sérült és bármilyen nagy pofont kapok vagy nyeklek földön bunyónál, mindent túlélek komoly sérülés nélkül. abban tudok segiteni hogy max próbálok olyan elérhetőségeket neked adni, amik tovább tudnak juttatni a célod felé. :)
az, hogy érzed a hátad, önmagában nem baj. ha ez nem fájdalom, hanem izomláz, enyhe feszülés, akkor azt érzed, hogy megdolgoztattad a hátizmaid, ezzel nincs is baj. nekem most swingtől van olyan izomláz a seggemben, hogy olyan kemény jelenleg, mint amilyenre minden csaj áhitozik... :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.