- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franklin
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Érdekes ez a dolog, én pl. soha nem érzem monotonnak a tekerést. De nem igazán tudom megfogalmazni, h miért nem unalmas. Vagyok én és a bringa, nyomni kell. Közben lehet agyalni mindenféle dolgon. Akár egész nap tekernék, ha bírnám erővel.
De pl. hasonló a bringaverseny is a tévében, pl. Tour vagy Giro. Ismerősök mindig kérdezik, h de nem unalmas? Nem történik semmi, csak tekernek. De valahogy mégsem unalmas, simán tudom órákig is nézni.
Olyankor én is ott vagyok velük és szenvedek a hegymenetben
Kicsit olyan ez, mint nézni a tengert, vagy a tábortüzet. Meditatív.
-
Franklin
addikt
Újabb haláleset a Bubán... légyszi most már ne legyen több.
-
Franklin
addikt
válasz
zsamiatt
üzenetére
Köszi, akkor meglátjuk majd, hogy alakul, ezt a szezont végig fogom tekerni, heti 2-3-4 túrával.
Tegnap megjött a pulzusmérőm is, 5-6%-os emelkedőn 30/34es áttétellel, 8 km/h órás "sebességgel" 150-et nyaldosta
szóval innen kell majd lejjebb vinni.Vérnyomással nincs baj, az 120/70 szokott lenni, bár utóbbi időben nem mértem.
-
Franklin
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
És pulzust hogyan lehetne csökkenteni?
13 évnyi nulla-mozgás után elég vacak, ülve 70 körül, felállok és 95, séta közben 105...
1 hónapja kezdtem újra tekerni, lábakkal nincs nagy gond, most szombaton délelőtt ment egy Bp-Budakeszi-Bp 30km, aznap este egy Bp-Érd 20km, majd éjjel egy Velencei tó kör 30km, igaz csak nyugdíjas tempóban, 15-ös átlaggal. 20-22-es tempót tudok tartani folyamatosan, beszélgetős pulzussal.
De másnap nem voltam meghalva, izomlázam sem volt.
45+ év, 180 cm, 60 kg
Vagy tekerjek tovább ugyanígy és majd idővel jobb lesz?
Ma jött meg a computer + pulzusmérő is, szóval tudom majd figyelni menet közben.
-
Franklin
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
A chargebacket a bank adja vissza neked, ha kártyával fizettél, nem a zárolt számláról húzza le.
Utalást viszont tényleg nem lehet visszavonni.
Nemrég bedőlt egy népszerű IT webshop (Kazy), követtem a topikját, onnan az info.
-
-
Franklin
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szép kör, GG!
-
Franklin
addikt
válasz
totron
üzenetére
Intésről: borsodi kisvárosból jövök (Mordor-alsó
), a 2000-2010-es években, mikor bringáztunk, rendszeresen intettek az országútisok, pedig mi trekkinggel mentünk.Most, hogy Bp.-en és környékén járok, kb. az outisok fele köszön vissza.
A többiek biztos utálják a graveleseket
-
-
Franklin
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem topikgazdaként nem illik "muglizni".
Valszeg egy laikusnak semmit nem mondanak ezek a számok, mert nem ért hozzá.
Aki meg tudja, h mit jelentenek ezek a számok, az meg nem néz nagyot, mert tudja, hogy vannak nála erősebb/fittebb emberek.
Peace.
-
Franklin
addikt
válasz
ZolkoW
üzenetére
Végül vettem egy 6e Ft-os DDK MTB nyerget (gravelre, "jó az ide vidékre" alapon) és olyan, mintha fotelben ülnék a gránittömb helyett

Mentem is egy karikát nyugdíjas tempóban, Csillebércet néztem ki, de nem jutottam fel, a 160-as pulzus megállított a mászásban, de sebaj, majd legközelebb:
(nem ez volt az első ride, egy hete már mentem egy 50-est Bp-Biatorbágy-Bp vonalon)
-
Franklin
addikt
Kérlek ajánljatok egy kényelmes nyerget gravelre, a mostani Selle Italia akármi olyan kemény, mint a kád széle, még betétes nadrágban is kínszenvedés ülni rajta.
-
Franklin
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi a tippeket, megfogadtam a tanácsodat és végül egy használt Bottecchia Gravel lett, karbon villával, hidro fékkel és átütős "izével"

-
Franklin
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Bergamont Grandurance 4, 2022
Főleg aszfalton tervezem használni, csak azért akarok gravelt, hogy ha haverokkal megyünk és letérünk a földútra, erdőbe, akkor ne kelljen azt mondanom, h bocs, országútival nem megyek be
(többiek montisok/trekkingesek) -
Franklin
addikt
Sziasztok,
Mennyire gáz, ha a kinézett gravel bringán alu villa van és nem karbon?
Mit veszítek vele?
-
Franklin
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Miért, mennyi lenne a normális átlépő 182 centihez?
-
Franklin
addikt
Hogy méritek a nyugalmit?
Nekem most melóban kb. fél óra ülés után 75 a pulzusom Xiaomi Mi Band szerint, 45 éves férfi, 5 éve nem mozogtam kb. semmit, bringán kétszer ülök egy évben, futni max. a villamos után szoktam, 180 cm, 60 kg
De van 1000 órám Fortnite-ban, hoppá-hoppá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem már 40 felett halálfélelmem van, el nem tudom képzelni, h 80-nal menjek bringával.