Hirdetés
Aktív témák
-
rekid
addikt
Hello!
Lőttem Ma szemüveget! Ocoért. Decathlonban voltam es van ilyen két lencsés (Sötét és teljesen fehér) cserélhetős mutatvány. Nekem sima fehér kellet szúnyogok ellen alkonyatkor amikor napszemüveg mar nem jo. Ilyen lett tok jo.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
venember83
nagyúr
Itt is ugyanaz a helyzet. Tán a Bükkön leszek először igazi terepen több kilométernyit, bár elvileg lesz egy jó kis gerinctúra, de ez is olyan, mint a kutya vacsorája, sajnos.
-
dqdb
nagyúr
megéri végignézni az összes képet
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sherman
tag
Régi montis katalógusok, voltmár?
Azon mondjuk meglepődtem hogy össztelós bringa előbb volt, mint V fék (pl HeavyTools), 95-ig csak canti fék mindenen.
A Kona titánvázak különösen tetszettek -
KaraDani
addikt
-
ludsimon
veterán
Amargo.
Nagyon gáz volt a hátsó lámpám, hol világított, hol nem.
Inkább arra a belátásra jutottam sprintelek egy nagyot, így szerencsére még annyi szufla volt az aksiban, hogy mikor jött egy autó hirtelen bekapcsoljam.Kicsit üldözési mánia feeling, percenként hátra nézegettem, közben tekertem mint az őrült.
Beszámoló:
6 órát aludtam a múlt éjjel.
Amargo 5 körül szól, hogy nem lenne e kedvem menni egy nightride-ot.
Persze, hogy már nagyon ki akartam próbálni a lámpákat.Volt élmény bőven.
Először mikor felértünk a János-hegyre, egy macska vonyított egy hatalmasat, lehet valami elkapta, oda világítottunk már csak a macskát láttuk.
Lehet megmentettük az életét.
Én személy szerint ettől a hirtelen vonyító hangtól sötétben kicsit beparáztam.Aztán kerestük lefelé a piros jelzést, sehol nem találtuk.
Bementünk egy zsák utcába, nagyon meredek volt, na onnan visszamászni terepen nem volt semmi.
Lehet sokan nem örültek volna, hogy ha oda levittük volna és utána vissza is kellett volna jönni. Bár mi megküzdöttünk vele, az tényleg igazi kistányéros meló volt.
Tányérról jut eszembe!
Végig a 38 fogas (középsőn) tányéron, mentem fel, kivéve azt a szakaszt.Aztán végül a zöld jelzésen mentünk le, hát ott mi élményben volt részem.
Először is rendesen zúztunk lefelé, valami nálam egy hatalmasat reccsent, talán odavágtam egy kőhöz az alját, vagy valami gyökér, nem tudom.
Majd a legvégén első tapasztalat.
Bassza+, nem fog a fékem!!!!Amargo mellett el 30-al, hátsó satu, visszaenged, satu, visszaenged, stb... Még jó, hogy volt elég 'kifutópálya' megállni, mert pont ezt mondtam akkor is, hogy így legalább esés, sérülés nélkül megtapasztaltam a V fék határát.
Az első felni, mivel csak az elsővel fékeztem úgy felforrósodott, hogy az érintés határán volt, egyszerűen amargoval nem hittük el, hogy a V fékes rendszer így fel tud forrósodni.
De viszont itt több technikát is tanultam ezzel az esettel.
Aztán hazafelé már inkább aszfaltot választottuk, mert még elég meleg volt, meg ráadásul elég csúnya hangja volt, súrlódott, de egyáltalán nem fogott.
Mondjam azt, hogy erősen elgondolkodtam az egyenes kormány update to kos kormányon?
Nem kicsit.Végül nagyon köszönöm, amargo-nak, hogy szólt!
Köszönöm ezt a remek nightride-ot, azt hiszem ilyen élményekben még nem volt terepen részem, de bepótoltam.
Végül egész korrekt átlagpulzusom lett még az utolsó fél óra sprintel együtt is.undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39858 üzenetére
Először mikor felértünk a János-hegyre, egy macska vonyított egy hatalmasat, lehet valami elkapta, oda világítottunk már csak a macskát láttuk.
Lehet megmentettük az életét.
Vagy elrontottátok a randiját.János-hegyről piroson meg zöldön lefelé? Ti csak déhás útvonalakon közlekedtek éjjel? Majd feltesztek track-et, hogy merre voltatok pontosan? Érdekelne.
Pfff, na végre mehetek aludni, holnap bringázás.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #39859 üzenetére
Mi már csak ilyenek vagyunk.
Holnap gépről feldobom a tracket.
Egyébként a piros nem lett meg.
Fel akartunk hívni, hogy merre kell menni, de végül nem illetlenkedtünk.Én pedig pótolni próbálom az elegetett 3124 kalóriát és a 402 fat-ot, ha nem csal a pulzus mérő óra.
Be van állítva mennyi éves vagyok, hány kg, mennyi magas, így pontosnak kell lennie.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Még valami!
Ilyenkor éjszaka nagyon figyeljetek a nyíló ajtókra..
Engem az Andrássy úton egy hulla részeg csaj cm-eken múlott, hogy elfértem az ajtó és a padka között.Komolyan, ilyenkor ki fogom a strobe funkciót használni, mert különben sima slow strobe-val úgy tűnik láthatatlan vagyok...
Pedig nem gyengén világít az S10.
Egész jó városi lámpa.
A (másik lámpám, Osram led) reflektor meg erdőben nagyon brutális fejlámpaként használva.undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39860 üzenetére
Ennyi GPS-szel nem találtátok meg? Ejnye, ez a technika. Felhívhattatok volna nyugodtan, beszéltem én is amargóval este és akkor is fent voltam még. Máskor ha küldötök egy smst, kiderül, hogy ébren vagyok-e, és ha igen, szívesen segítek. Ha nem, akkor is, csak kevésbé szívesen.
Ha a Janihegyeről lemenő pirosra gondoltok, a déhá pályára, az a kilátó alatti kanyarban kezdődik, onnan szoktak zúzni lefele. De még nappal is meggondolandó, éjjel meg pláne, mert egyrészt nagyon meredek, másrészt lépcsők is vannak benne (ha nem tudod előre, hogy ott van, gond lehet), harmadrészt az erdészet lezárta keresztbe fakorlátokkal sok helyen. Szóval elsőre lehet jobb nem éjjel megpróbálni, és akkor is nagyon óvatosan...
A kalóriamérés meg csal ezeken az órákon, az égvilágon semmit nem jelent, mivel szerintem pusztán a megtett távolságból de még a szintből sem lehet arra következtetni, hogy mennyi kalóriát használ fel az ember. Nem mindegy például, hogy egy 50 kilós vagy egy 120 kilós ember mássza meg az adott emelkedőt, az energiafogyasztásuk nagyon eltérő lesz, mivel más súlyt kell felvinniük.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ezt komolyan nem hiszem el... Nézem, hogy adnak-e megint DH-t meg 4X-t a Eurosporton, ahogy néha adnak, erre az persze nincs viszont van kő papír olló nemzeti bajnokság ismétlése (!) egy órában. Oké, megy a Tour de France a másikon, de azért iszonyú bosszantó, hogy például csomó bringás dolgot is adhatnának, vagy bármi értelmes sportot, és ehelyett ilyen idiótaságok mennek...
mod: Most nézem, ugrókötél versenyt is adnak... Mennyire hülye világban élünk már.
Muszáj lesz előfizetnem freecaster-re, már sajnos nem ingyenes. Próbálta valaki esetleg, ugyanolyan jó minőségben megy, vagy esetleg még jobb minőségben, mint ahogy egyébként eddig?
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz Ariadne #39868 üzenetére
De kirekesztő tetszik lenni a kő-papír-ollósokkal szemben, csak azért mert nem látod át a hihetetlen taktikázgatást, ami ebben a méltán elterjedt sportban folyik. Nem lehet, hogy ez a program egyszerűen lényegesen olcsóbb volt, mint a hegyibringázás, és úgyis minden sportszerető a Tour közvetítését nézi, teljesen mindegy, mi megy a másik csatornán?
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39870 üzenetére
A sakk komoly sport is, nem egészen a kő-papír-olló szintje... Sógorom versenyzett is, edzésekre járt meg minden. Tény, hogy szórakoztunk azon edzés előtt, hogy "ne felejtsd otthon a törölköződet", de ettől függetlenül ez valóban egy nemzetközi szintű sportág, nagyon-nagyon jó magyar szerepléssel, gondolj csak Polgár Juditra és Lékó Péterre, ha hallottál róluk esetleg...
mindenki: Hihi, a Balaton Bike Fest-en a dirt versenyről egy videó, ezt néztük élőben, a Monsteres palánk mögötti dombról, ááááállat volt. A 2:25-nél a kék pólós srác bukását láttuk (vagy egy ugyanilyet ), szegény csávó ott feküdt vagy öt percig, mire fel bírt kelni és görnyedt tartással lebotorkálni a pályáról. Rettentő ügyesek, de veszélyes sport ez, főleg hmm a jövőjüket tekintve.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz Ariadne #39868 üzenetére
Hmm, tegnap nem volt olyan másfél-két óra, hogy valamelyik sport adón ne ment volna valami kerékpáros közvetítés, felvételről. A két Eurosporton pl szinte egész nap Giro, TDF, Trial, és DH ment. Egyébként meg erre találták ki, az IP-TV-n a tegnap TV-je szolgáltatást. 3 napig egy csomó csatorna archiválva van, és visszanézhető.
Az egy dolog, hogy szarul van időzítve, és a legtöbb csatorna, a reklámok miatt 2-3 perccel később kezdi a műsorait, és másik 3-4 perccel később végzi, emiatt nem egy műsor vége lemarad a felvételről..."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39874 üzenetére
A Konkoly-Thegén továbbmenve (az ott menetirány szerint jobbra Csillebérc, 24h-ra már tudod, hova kell jönni ) egy jó kis gyorsulós aszfaltos lejtő után a bal oldalon lévő busz végállomás megálló mögött lemenve az ösvényre balra van egy lezárt sorompó. Na azon átmenve az Irhás-árkon át kellemes terepen le lehet jutni Gazdagrét tetejére. Arra kell csak figyelni, hogy érdemes az árok bal oldalán maradni, mert onnan megy tovább az út.
A buszmegálló mögött korábbi években még (persze illegális) dirt ugratók is voltak. Sőt hú nem tudom ki mondta, de ha jól tudom, ez a vége a Normafánál a cba-tól induló DH-s ösvénynek.
Na megtaláltam az első bringás videót, amit nem tudok végignézni. Az eleje jó és vannak érdekes részei, de unalmas, pedig csak kb. fél óra lenne... Fascinated
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39876 üzenetére
Gazdagrét nem szép, viszont jó meredeken lehet lefelé menni, és előtte az Irhás-árkot én kedvelem. Egy megnézést megér, de persze igen, utána vissza kell tekerni a városba. A sorompó előtt egyébként valóban Budaörs felé is megy jelzés terepen.
Még a sárgát próbáljátok meg egyszer, a Csacsi-rét meg Virágvölgy felé, az is szép, aztán Csillebércet körbekerülve (24h pálya része néhány kinti ösvény ) vissza lehet keveredni a Konkoly-Thege végéhez. Ami sajnos messze van mindentől, de hát a Pilisnél még mindig közelebb van. Csak ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Ariadne #39863 üzenetére
Én itt kerestem, mert múltkor a csillebérci lejárónál beszéltünk róla. De most már látom, hogy lejjebb kellett volna menni.. majd nappal
Továbbá Simon a meze nyulakat sem említette meg, frankó kis jószágok pedig
Igazából ilyenkor az izomzat a nem mind1, mivel annak kell a táplálék.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
dqdb
nagyúr
válasz Vasinger! #39878 üzenetére
Részemről a város Budapest, nem vagyok hódmezővásárhelyi, ezt az Index címlapról találtam. Egy hozzászólás szerint a legfinomabb apróságot nem is fényképezték le, ott egy focipályán vezetik keresztül a bringautat ... A képek fele szimpla kötözködésnek tűnik, de a másik fele láttán nem csoda, hogy eldurrant a készítő agya, és az apróságba is belekötött.
Az idő teltével egyre több helyen próbálom kerülni a bringautakat, ha a kialakításuk jelentősen lassít a haladásban. Inkább tekerek kis és közepes forgalmú utakon. Például Vácon kívül a 2-es útra eszembe nem jutna ráhajtani, de meméék előtt az Árpád útként tökéletesen járható.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Ehhez a bringás számlálóhoz mit szóltok?
Szerintem marha hülyén lett kitalálva a hely.
Én a lehetséges helyek közül ezek valamelyikére tettem volna a számlálót: Stadionok- Város-liget-Andrássy út.Szerintem itt 10x többen mennek el, mint ott.
Pl. én még életemben nem mentem azon a bicikli úton ahova kitették.
Gratulálok!Másik.
Ha már a rendszer GPRS-re alapul (gondolom 3G) akkor HSUPA, akkor valószínűleg eléri az 5,7 Mbit/s feltöltési sebességet.
Akkor egy webkamerát simán szerelhettek volna, ami a bicikliutat pásztázza, továbbítja egy szerverre, majd a szerver szolgálja ki a közönséget.Nem értem miért nem lehetett, hiszen a technológia megvolt.
A kamera, vízálló ház pedig az 1,6M Ft-hoz képest már semmi...undefined
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #39882 üzenetére
Az a macskának tűnő állat valamilyen menyét féle volt - van egy pár és csak avatott szem tudja megkülönböztetni.. annyit vettem, ki hogy szürke volt, amelyik az úton áthaladt.
Végig gondolva a játszótérnél a történéseket ott is inkább valamilyen menyét lehetett és még valami. Mindenesetre legközelebb könnyebb fejlámpát teszem fel, hogy jobban megfigyeljem“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #39884 üzenetére
Én meg minden nap, ahogy nagyon sokan mások
Egyébként azért, mert az a kerékpárSÁV a volt önkormányzati szempontból a legvitatottabb, hogy kell-e oda, vagy nem. Az MK bulizta ki anno, hogy kerékpársáv kell oda, nem nem kerékpárút a járdára.Nah, ez az oka, hogy oda került.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
ludsimon
veterán
amargo:
Én inkább macskára tippelnék, ilyen szürkére, bár a fene tudja, azért a ~20 m nem kis távolság egy ilyen állatot szemügyre venni.
Xantomas:
Így már érthető miért pont oda került..
Hogy lássák volt értelme biciklisávot készíteni, ez viszont nagyon jó demonstráció!!
Remélem több helyen lesz bicikli sáv ezek után, mert az a járdás közös dolog az katasztrófa.De az még hülyébb dolog, hogy az Andrássy biciklisáv közvetlenül mellette parkolnak az autók, ki látott már ekkora hülyeséget?
Onnan az összes autót el kéne paterolni, lenne 3x3 sáv, vagy marad a 2x2, de kapnánk szélesebb biciklisávot.Ez még veszélyesebb, mint a járda/bicikli vegyes.
Szerk.:
Menyét szó keresésre milyen érdekes találatok.[ Szerkesztve ]
undefined
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #39887 üzenetére
Noha nem túl jó a szemem, de barátnőm lévén elég jól ismerem az állatokat. Azért a macska és a menyét közötti különbséget is felismerem csak egy példa itt egy nyest.
Amikor kapaszkodtunk fel egy közvetlenül előttem haladt át, ezért az biztos valamilyen menyét féle volt azon belül pedig nyest.
Ami ~20m volt tőlünk, se a hangja se a mozgása nem volt macskás. Ezért arra is nyestet tippelnék, de lehet egy macskával kapott összeszerk:
A képet küld majd el, mert kíváncsi vagyok rá![ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ludsimon
veterán
Itt is van.
Kamera, házzal együtt kameratartóval
képminőség
Számítógép nélküli kép továbbítás, sőt! Kerékpár NET is lehetne (WiFi-t is lehetne vele kreálni tök egyszerűen)Nem lehet ezt a kérdést esetleg felvetni? Ha igen, hol?
Hátha többen látnának benne fantáziát.
Ezek már tényleg nem olyan drágák, mint az az egy tábla...amargo:
Én igazából nem láttam még ilyen állatot, így rögtön az esett le nekem, hogy biztos egy macska mert, hogy olyan alakja volt.
Persze most már én sem hiszem, hogy az volt, a hangja nem volt macskás, vagy nagyon mérges macskás, amit még nem hallottam.[ Szerkesztve ]
undefined
-
fpeter07
veterán
válasz ludsimon #39858 üzenetére
Ez a vonyítás a linkelt bicajút megvalósítások után erős volt egy kicsit.
Tegnap láttam szemben elhaladni a bicajom párját (ugyanolyan színű volt), ráadásul leány ült rajta. A vele közlekedő hardy-s se volt semmi.
Tegnap előtt kiderült hogy mennyire gyengék vagyunk erdőbe, gyakorlatilag egy úton keresztbe álló fát nem tudtam kikerülni. Kerekem szépen beleakadt, így állva megúsztam. Nem semmi utak vannak ott az tuti. Csak túl meredek és hamar vége.
-
ludsimon
veterán
Ariadne:
A panoráma képen kívül a többi használhatatlan, sajnos a felbontást nem állítottam vissza.
De itt vannak a panoráma képek. Illesztést én bénáztam el, de hát semmit nem láttam napsütésben a kijelzőből csak forogtam.
fpeter07:
A fene tudja mit csinált, de nagy hangot adott ki az biztos.
Amargo:
Ide feltöltöttem.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #39892 üzenetére
Ööö, én épp most egyezkedem magammal... Akarok is menni bringázni, de valahogy mégse, de mégis... Szeretnék pár szép erdős képet a bicómmal mostani állapotában, de valahogy nincs kedvem nekiindulni ebben a melegben.
Valami lightos bringázásban (terep vagy aszfalt?) benne lennék estére. Apáthy-szikláról szép lehet a kilátás pl. Vagy csak Citadella aszfalton (oda még én is felmászom egyben)... Jelzem Xantomas ért a fényképezéshez.És nem akarok gonosz lenni, de a te fényképezőgéped egy mobil, nem fényképezőgép, szóval ne várj tőle sokat... Éjszakára meg kellene állvány is meg főleg tudás, hogy igazán jó képek készüljenek. És akkor még mindig nem olyanok, amiket linkeltél, de megnézni érdemes a város éjszaka.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #39889 üzenetére
Ez mekkora pofátlanság
Ezeket a FONERA routereket anno ingyen lehetett kapni, csak annyi volt a kritérium, hogy meg kellett vele osztani a netet wifin, és szabadon osztani. Most meg 29Euróért lehet kapni. Fon
Itt meg 20E Ft-ot elkérnek érte... élelmesek."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #39892 üzenetére
Nem kell hozzá komoly DSLR. 20-25E Ft-ért mát egész jó bridge gépeket tudsz venni használtan, amivel hosszú záridős képeket is tudsz lőni. Pont az S5600 nem alkalmas nagyon rá, a CCD érzékelő miatt. Hosszú záridőre inkáb CMOS kell, azoknak jóval kisebb a hosszúexpós zaja.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
Gyönyörű. Pacemaker
Fehér is, SS is, letisztult, és még szíjhajtásos
Nem kell olajozni a láncot, viszont a kormányt cserélném egy másikra, mert ez az teljesen egyenes, nem jön be."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
dqdb
nagyúr
válasz Xantomas #39897 üzenetére
Szépnek szép, csak a pricelist.pdf-et nem kellett volna letölteni
Ez most "csak" SS vagy fixi? A körítésből nem derült ki, a felsorolt alkatrészekben pedig nem vagyok annyira tájékozott, hogy magamtól rájöjjek.
-
venember83
nagyúr
válasz Xantomas #39897 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, mennyit bír a szíj városban, valamint mennyibe kerül. Ez a "cycles for heroes" szöveg kegyetlen gyenge. Tűzoltóknak gyártanak bringákat?
Hátsó agyon 6 csavaros tárcsafelfogatás, kár, hogy a vázra nincs hova tenni a féknyerget. Meg aztán Tektro, mint fékmegoldásokat nyújtó főpartner... Sikerült elvennem a kedved tőle? Ha nem, nézd meg az árát.
Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest