- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Varga Csaba
üzenetére
Te hogyan érnéd el azt, hogy a jelenlegi kenderfogyasztók száma stagnáljon és ne növekedjen?
Engem nem érdekel, hogy növekszik-e a fogyasztók száma. Egyedül az érdekel, hogy a fogyasztásból eredő problémák mennyisége mind egyéni, mind társadalmi szinten csökkenjen.
Márpedig a fűvel, mint az alkoholnál alapvetően 'gyengébb' droggal kapcsolatos problémák nagyrészét mind egyéni, mind társadalmi szinten épp a tiltása okozza. -
Thyb
senior tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
Ebből csak ez következett, mert mig te az alkoholt elfogadottnak tartod, addig a füvet, ami jelen pillanatban az eddigi bűneseteket figyelembevéve sokkal kevesebbet ártott a társadalomnak. Biztos vagyok abban, ha megvizsgálod, akkor az is kiderül, hogy mobil telefon végett is több közuti baleset történt eddig mint befüvezett vezető esetén.
Szal az, hogy van valami ami mértéktelenség esetén függőséget okozhat, -mint megannyi más- nem értem ezt a tipusu fellépést. Mint mondtam lentebb, én már régen nem élek vele. Nekem nem kell. De ha valaki hébe-hóba 1-1 spanglit el akar fogyasztani, hát akkor rajta. Tegye azt legálisan vett (nem utsó sorban megadóztatott) anyagból. -
Eagl3
veterán
válasz
Varga Csaba
üzenetére
9.000 éve termesztik külömböző céllal, gondolom szívták is.

-
HEMP
aktív tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
..ha túléli a család az agressziót..
Fűvel miért nem történik ilyesmi? Mégis az alkohol a legális...
A kérdésedre nem tudom a választ, de utánanézek, mert engem is érdekelne. Egyébként meg felesleges EU-ra szűkíteni, mert pl. Anglia és Hollandia is itt van, a többi toleráns országot nem is említve. -
Kicker
őstag

bazz elmegyek ebédelni és lám annyit irtatok mint disznó... végig se tom olvasni...
ezért csak egy szöszenetet írok:
alapvetően szerintem itt egy dologról van szó, elférünk-e egymás mellett úgy, hogy nem baszogatjuk üldözzük a másikat gyakorlatilag a semmiért... volt itt szó hogy az adófizetők pénzén kezelik stb... jajj istenkém... a börtöntöltléknek is mi fizetjük a kaját... nem egy olyan élet-halál kérdés ez, csak élni és élni hagyni...
kérem a moderátornál ne húzza ki senki a gyufát...
libria: kérlek.... neked lehet mind1 a topic sorsa, de azért ne csukasd be please
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Nem legalizálásról eset szó, legalábbis részemről, hanem dekriminalizálásról. A fogyasztást pedig nem kis részt pont az növeli mesterségesen nagyra, hogy tilos. Fentebb valahol leírták egy első fogyasztó élményeit a fűről. Elég tipikusnak nevezhetőek...
Az elterelés jelen formájában nevetséges, ez stimmel.
Szerintem az elsődleges tennivaló a dekriminalizálás, az összes drogra. A felszabaduló apparátus rámászhat a nagybani terjesztőkre, meg a keménydrogok árusaira.
A második teendő meg az, hogy bevinni szépen a felvilágosítást az iskolákba. Mer' jelenleg ez ugyanazon a nevetséges szinvonalon megy, mint a szexualitás. Amikor a tanárnéni pipacspirosan nekiáll habogni valamit a felelősségről. Közben meg igyekszik kínosan kerülni mindent, ami esetleg érdekelné a nebulókat. Akik ezt persze rögtön meg is érzik. Olyan hitelesek tudnak lenni az ilyen órák... (Hozzáteszem, a tanárbácsi ál. ugyanez a szinvonal, csak néha a másik irányból...) A drogról dettó ugyanígy megy.
A harmadik meg az elterelés, azaz a fogyasztók kezelésének gatyába rázása. Önkéntes alapon, tapasztalt személyzettel, szenteskedés nélkül.
Aztán csak lesz valahogy, a cigivel meg a piával is csak elvagyunk úgy-ahogy... -
Varga Csaba
aktív tag
Biztosra vettem, hogy az alkohol-agresszió párhuzammal fog valaki példálózni

De,
Mivel én ''családbarát'' vagyok
, ezért azt szeretném, hogy részeges apuka ha túléli a család az agressziót, hosszú ideig ne legyen képes arra, hogy részegen terrorizáljon, továbbá alkohollal dettó ne kerülhessen kapcsolatba.
(mondjuk elvonókúra-kötelezően!!! zárt intézetben munkaterápiával megspékelve, illetve a nyilvántartott alkoholista ne vásárolhasson sehol alkoholt - DE a hazai viszonyokat ismerve ez tudom UTÓPIA
)
HEMP: Látom te tájékozott vagy a kendert illetőleg, segíts légyszíves, hogy a kutatások szerint mikor jelent meg az indiai kender - narkotikumként történő felhasználása Európában? Mert a dohányt és az alkoholt illetően én Európát vettem alapul (hiszen mi is itt élünk).
Ja és magamról csak annyit, hogy dohányzom és alkalomszerűen fogyasztok alkoholt.
(Most akkor kérdezhetitek, hogy akkor mit jártatom a számat
)
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Elismerem, h az 'en azokkal vagyok liberalis, akik ugyanazt gondoljak, mint en' allapot nalam magas labda.
Azt meg egy masodpercig sem titkolom, mi az allaspontom a kerdesben, litaniakat viszont nem szeretek feleslegesen irogatni. Az un. liberalis szabalyzasra a legjobb pelda a dohanyzas. Hiaba minden erolkodes, onszantabol piszok keves ember teszi le a cigarettat, a fiatalok kozott pedig egyre tobb a dohanyos (mar ha lehet hinni a felmereseknek). Ez szamomra nem azt mutatja, h az egyenre lehet bizni egy ilyen dontest. Illetoleg lehet, de akkor sziveskedjen ennek megfizetni az arat.
Egyebkent tudtommal 18 eves kor felett mindenki cselekvokepes, tehat a fentebb hangoztatott 30 eves korhatar nem jarhato. -
ngabor2
nagyúr
Libria, légyszíves fejezd be ezt az általad poénkodásnak ítélt kötözködést. a tegnap megállapított ''moderációs küszöb'' egy részét te adod...
és kérek mindenkit, hogy az alkalmi füvezőket ne azonosítsátok a rendszeres fogyasztókkal, a rendszeres fogyasztót pedig a kőkemény drogfüggőkkel. -
HEMP
aktív tag
Aki esetleg nem ismerné Juhász Pétert és kálváriáját: [link] csak egy cikk..
-
Thyb
senior tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
Ugy látom egy konzervativ család szerető emberrel állunk itt szemben. Nos mutatnál nekem olyan esetet, ahol fűtől betépett apa esett neki a családjának fejszével? Nem nagyon emlékszem ilyenre. Ugyanakkor alkohol hatása alatt éves szinten is elég szép számmal található. A kemény drognál más a helyzet. Mondjuk ott sem a családon belüli agresszivitás a jellemző, inkább a függőségben szenvedők rablásra irányuló tettei okozzák az esetek nagytöbbségében előforduló eseteket. Nos, mint már irtam (és mások is felhozták) az iskolákat (főleg a közép) megkörnyékező dillerek sok esetben árulnak átiatatott (szennyezett füvet). Általában valamilyen amfetamin származékot kevernek a fű közé, ami jobban is üt, és gyakoriságtól függően függőséget is okoz a fogyasztók között. Nos amennyiben a legalizálással az ilyen szennyezett cucctól meg lehetne menteni a gyermekeinket (amit szigorral sohasem lehetne hatásosan elérni) akkor én azt mondom tegyük meg. Akiknél mindezek ellenére olyan anyagot lehetne találni, amely nem hozzájuk tartozik, azokat viszont sokkal szigorubban büntetném.
-
HEMP
aktív tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
[Ti is elítélitek azt, hogy egy fiatalkorú füvezik, de abban biztosak vagytok, hogy a legalizálás ezt meg fogja szüntetni? Nem fogja! Itt másról van szó: arról, hogy ne csukják be a füvest a köztörvényesek közé egy cigiért, arról, hogy szabályozással elérhető, hogy ne növelje tovább az alvilág vagyonát az illegális kereskedelem, hogy könnyebb a ''problémát'' reálisan szemlélni, mivel felszínre kerülnek a fogyasztók és nem kell bújkálniuk, hogy lehessen megelőző programokat indítani ésatöbbi...
dohány és az alkohol esetében..Csak azt sem szabad elfelejteni, hogy mindkettő esetében a fogyasztásuk elterjedése kb. 2000-3000 ill 500 évvel ezelőtt kezdődött ahogy a marihuánáé is!
Természetesen akkor is léteztek kábítószeresek, de a számuk SZVSZ nagyságrendekkel maradt el a mai adatoktó Elfelejted, hogy akkoriban nem is volt annyi fajta drog forgalomban, valamint, akkoriban mindenki ivott, mert nem volt más. (Kivéve a máktea, és az otthon kutyult heroin - egyetemi előadáson hallottam, hogy ez magyar találmány volt! és ők sem szerepeltek kimutatásokban) Mondjuk nézd meg akkoriban mennyi alkoholista volt és mennyi van most! Arról nem is beszélve, hogy azok a hazugság évei voltak és mindent szépítettek, kozmetikáztak!!!
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
A lényeg az, h. nem vagy tisztában a témával kapcsolatban, de vért izzadsz az igazadért.
-
Thyb
senior tag
Én is tekerek, most amióta megvan a bringa napi 23 km-t (oda vissza 11,5 km a melóhely) és nem is szivok. Annak ellenére azt mondom, hogy legyen legális a már korábban kifejtett indokokból kapcsolódóan. Ugy gondolom gyermekeimnek nem ugy nyujtok biztonságot, ha mindenáron ki akarják próbálni, hogy annál inkább tiltom, (mert akkor máshol fognak hozzá nyulni) hanem akkor szivják el ott előttem, és akkor tudom, hogy milyen anyaghoz jutottak hozzá. Ha ilyen nevelésben részesited őket akkor sokkal jobban kontrol alatt tarthatod a helyzetet. Ha megtiltom ugy is kipróbálnák. Ismerem az apjukat.

-
Kobe
veterán
ha ez megnyugtat, anyai ágon örökölt gerincferdülésem van, ami bár kezelhető illetve pl úszással javítható, nálam pl az állandó hátfájásban jön ki, mégse tekertem soha....
hm...de fura...anyámnak viszont sokkal súlyosabb hátpanasza van, nála kisebb gerinctörést is emgállapítottak, enneke ellenére....ő se tekert soha..- milyen érdekes
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
Te hogyan érnéd el azt, hogy a jelenlegi kenderfogyasztók száma stagnáljon és ne növekedjen?
Ha jó ötleted van akkor nem fogok habozni és melléd fogok állni, hogy elérjük a célt....
Én a fogyasztókat nem akarom ''kriminalizálni'', tudomásul veszem a szenvedélyüket, de nem szeretném azt, hogy a gyermekem követendő példát lásson benne és Ő is rászokjon.
Egy jól működő társadalom képes kezelni és kordában tartani az efféle ''szenvedélybetegeket'', csak sajnos a miénk nem az!
Ti is elítélitek azt, hogy egy fiatalkorú füvezik, de abban biztosak vagytok, hogy a legalizálás ezt meg fogja szüntetni?
Szerettek az alkoholfogyasztással és a dohányzással példálózni és az szembeállítani a füvezéssel, az alapgondolatot illetően még talán egyet is értek veletek mondván, hogy a felnőttkorra és a mértékletességre helyezitek a hangsúlyt.
Arra viszont semmiféle garancia nincs, hogy a legalizálás nem csapna át a szélsőségekbe, mint ahogyan történt ez a dohány és az alkohol esetében. (ezt magatok is megerősítettétek) Csak azt sem szabad elfelejteni, hogy mindkettő esetében a fogyasztásuk elterjedése kb. 2000-3000 ill 500 évvel ezelőtt kezdődött, ilyenformán az a jelenkori társadalom számára hagyományosan elfogadottnak tekinthető, mert ennyi időt nem lehet az emberekből ''kinevelni''...
Ezért toleráljuk bizonyos mértékben a fogyasztásukat, de emellett keményen szankcionálva is vannak. A szankciók értelme, eredményessége persze megér egy misét...
Valaki emlegette a hazai kábítószeres statisztikák múltbéli elhallgatását, szépítését.
Mondván, hogy amiről nem beszélünk az nincs - pártállami demagógia...
Erre csak azt tudom mondani, hogy a pártállami cseperedésem alatt nem igazán szembesültem az iskolában vagy a szórakozóhelyeken a droggal ilyenformán kicsi volt az esélye annak, hogy én is fogyasztóvá válok...
Természetesen akkor is léteztek kábítószeresek, de a számuk SZVSZ nagyságrendekkel maradt el a mai adatoktól. Ebben azért hasznosnak bizonyult a ''vasfüggöny''.
A rendszerváltás után ''nagy szabadság'' a drogok szabadságát is hozta, azt viszont nem értem meg, hogy miért majmoljuk a rosszat is a ''nyugattól'', bár ennek a további terjedéséhez a ''gengszterváltás'' utáni társadalmi és szociológiai bizonytalanság kíváló táptalaj volt.
Azt viszont senki se várja, hogy a fű társadalmi ???elfogadottsága??? belátható időn belül megközelíti az alkoholét, dohányét (bár azoké is kétes) -
enemy76
tag
Írtam,hogy ne vedd sértésnek
Végre egy ember aki foglakozik a témával.Abban egyetértek,hogy dekriminalizáljuk a fogyasztót,de a legalizálás,legalább is ahogy sokan szeretnék nem járható út.Büntetőjogi szankciókkal nem megoldható a probléma ez rendben van,világosan látszik,de nem engedhető szabadjára a fogyasztás.Sajnos az elterelés mint módszer sem túl hatékony,mert csak a büntetés elkerülése érdekében vesz részt rajta az érintett így a célját nem éri el.Olyan ez mint amikor bukásra áll valaki és csak annyit tanul hogy átcsússzon,nem is érti-érdekli miért lenne jó ha tanulna. -
Kobe
veterán
öö lehet hülye vagyok bilogóiához, stb, de sztem nem elleneznék annyira ha nem lenne káros hatása, hosszútávon 1000% ra vezsem hogy van valami negatívuma, ennélfogav szerintem teljesen nem korrekt hogy ilyennel csapja el a stresszt
jómagam kerékpározok idegnyugtatóként, édesapám aki majd 2x oylan idős mint HEMP, vagyis relatíve több stressz érte, squasholni jár rendszeresen, de az hogy akár egy szoftos füves kultúrkörbe csapódjunk csak mert van némi idegesítő külső hatás, még senkinek nem jutott eszébe a családból....mondjuk ez hozzáállás kérdése, mondjuk igaz, leülni és tekrni egy szoftosat könnyebb mint pl mérgedbe futni 10 kört a ház körül... -
brownus
veterán
-
HEMP
aktív tag
Aki pedig kivételnek érzi magát, az alapból ne üljön volánhoz, még józanul, füvezetlenül se Nem érzem magam kivételnek, de a befolyásolás miatt, mint ahogy írtam is: sosem ültem volán mögé beszívva, ahogy sörözés után sem. ..és nem baj, hogy nem hiszed el, ez van.

[Szerkesztve] -
tütüke
tag
Nem is azzal van a baj, ha egy hosszu nap után a szobában elszivsz egy gyenge cigit, hanem azzal, ha a gyerekek nem tudnak mértéket tartani. Minden társaságban van egy nagyhangú bátor legény, aki ösztönzi a többieket is. Ha sikerül neki, akkor van gáz, mert hát jóból is megárthat a sok...(Bár én nem tartom jónak.)
aki csak egy sört iszik, az is azt mondja, hogy ugyanolyan jol vezet, mint ha nem ivott volna semmit, pedig mindannyian tudjuk, hogy ez nem igy van. gyengülnek a reflexek akár belátjátok, akár nem
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
lehetek őszinte ? sértés nékül mondom, de sztem kurva ciki ha valaki a te korodban családos ember létére hazamegy és egy lightos cigivel üti el a mindennapok stresszhatását....
bár fiatalabb vagyok, engem is érnek stresszhatások, énsem menekültem se lightos fröccsbe, se lightos cigibe suli/meló után, sztem egy korodbeli embernek bőven van annyi lehetősége hogy ne ilyenekhez kelljen nyúlnia, elvégre azért kismillió plusz egy talán még olcsóbb és egészséges stresszlevezetési mód van kishazánkban -
Integra
titán
nagyobb mennyiség esetén sem szokott kikötni az ember a kórházban.
bámulatos mire képes az emberi test.
aki kórházban köt ki, az az extrém eset, ahhoz már olyan mennyiségről beszélhetünk ami tényleg embertelen. ált a szervezeted hamarabb szól minthogy annyit el tudnál fogyasztani. -
Kobe
veterán
max akkor esnék szélsőségekbe ha egy olyan hszre írtam volna azt, amiben kis mennyiségű egyéb kábszerről volt szó, de ha jól emlékszem amire válaszoltam, nagyobb mennyiség volt emgemlítve, nagyobb mennyiség meg a szürke empíriára alapozva beza betehetik a kaput, szóval én a mondanivalómban a nagyobb menyniséget tartottam számon míg te kisire gondoltál...
-
HEMP
aktív tag
Amit te írsz az nem a fű számlájára írható, hanem az egyedére, aki nem bír vele, vagy annyira hülye, hogy nem tud mértéket tartani. Én is imádom a fagyit, de ha bekanalazok belőle egyszerre qrvasokat, akkor tuti beteg leszek. Értem?
A haverjaid meg egyszerűen nem tudják, mi is az füvezni, pedig van különbség!:
- hazaérek egy stresszes munkanap után és nem egy üveg sört nyitok, ahogy sokan, hanem tekerek egy finom, laza cigit és nyugiban élek a kedvesemmel, teszek-veszek
- nem pedig beletekerek egyszerre sokat és kiütöm magam, bambán bámulva a világra!
Az előzőt nevezem én füves kultúrának, hidd el meg kell tanulni használni.
-
Kobe
veterán
mert általában aki olyan mennyiségű kábszert fogyaszt, annak esélye sincs balesetet csinálni, tekintve hogy sokesetben a drogambulancián kötnek ki

bár lehet bennem van társadalmi diszkrimináció, de előbb tekintek egy partydrogost veszélyesebbnek mint egy füvest....ezt arra a sztereotípiára alpozom hogy a füvest általában beszívott csóró rokkerként tartják számon, a snájdig menő kölök aki neves helyeken bulizik nyílván megengedheti magának hogy kocsival guruljon oda, és úgy érezze jól maát partydrogokkal, szóval sztereotípia után hülyefüvesrokkerkölök gyalog, beszívva bár de hazaballag, míg snájdig partyfaceünk nyílván nem adja alá a lovat azzal hogy gyalog megy haza, elvégre slusszkulcsot lóbálva szokott vagánykodni
[Szerkesztve] -
[lAyCsI]
addikt
kb 10-15 év múlva ha lecserélődik a mostani vaskalapos rendszer,
és a mi generációnak ia korményzati szerephez jut, talán lesz változás
ezügyben, addig marad minden a régiben... -
Kobe
veterán
kipróbálni kipróbáltam, igen, és ott vége is volt nálam a nagy kalandnak
nem, a földön fetrengve tesped, persze hogy nemigaz, de amikor szerencsétlen egy megfelelő köryezetben nem tud 2 értelmes mondatot kimondani, az igen kellemetlen tud lenni
és nem kell egy nagyon nívós társasági eseményre gondolni, füves ismerőseim beszívva még egy szimpla beszélgetést sem tudnak nyomon követni akkor gondolom másokkal is ilyesmi szitu áll fenn....és a fekszik és tespedre is tudnék példát mondani, nemrégi eset, egyik koncerten esett meg hogy egy előttem álló nőnemű lény akkor jointot robbantott el az orrom előtt, hogy szerencsétlent 20 perccel a 2 órás koncert kezdése után már 3an tartották a tömegből, köztük énis, mert szegénykém olyannagyon ''high'' volt hogy önerőből állni sem tudott, a tömeg ott tapossa agyon ahol van, kapszkodó és támasz nélkül kb mitn a krumpliszsák esett volna össze...na ez az amiért nem szívok és soha nem iszom mocsárrészegre magam, csak nagyritkán, egyszerűen gusztustalan ha valaki ennyire ki van szolgáltatva másoknak
sztem megalázó ha pl hazamenni nem tudsz segítség nélkül ésatöbbi ésatöbbi, vagy pl körberöhögnek egy társaságban, némmá a beszívott/bepiált lúzert...nem mondják, de gondolják, tudom, mert én is ezt csinálom, hacsak magamban is, de kiröhögöm a gyenge akaratú embereket -
Versus82
aktív tag
egy ''szűz'' haverom nemrég becigizett velem. ültünk , nézett maga elé és megkérdezte: ''Csak ennyi az egész?'' Ő is azt hitte hogy ilyen full heroinos extázis tör majd rá meg hogy fú de be lesz tépve.... semmi extra az egész. az idegesít hogy olyanok írkálnak ide (baromságokat) általában akiknek fingjuk sincs a fűről. ez nem heroin baszki...ha lenyomok egy üveg sört gyorsba az jobban odarak mint egy lightos cigi.
-
Eagl3
veterán
Ez teljesen társaság függő szerintem. Volt már rá példa, h. otthagytuk az autót buli után. Alrébb áltunk és hazasétáltunk. Persze, nagyon sokan ülnek autóba kábszer hatása alatt.
De nekem az a véleményem, h. a full részeg ember sokkal hamarabb csinál balesetet mint aki bármilyen más kábítószert fogyasztott. -
HEMP
aktív tag
Látom ez magyarázatra szorul: meg bírom-e ítélni vagy sem, hogy képes lennék-e vezetni? Persze. Mivel ellenőrzik USban a vezetőket? Biztosan láttad már, amit én már tapasztaltam is: csukd be a szemed, érintsd meg az orrod, járd végig a felezővonalat... Ezek és az önvizsgálat (nem szédülök, nem vagyok rosszul, mozgáskordinációm rendben) csupán a képesség meglétét igazolják. Szigorúbb értelemben vett vezetés, tehát forgalomban döntéshozási képesség, gyorsaság, reakcióidő meg egy másik része. Itt besegít a több éves vezetési rutin stb.. De még így is beleköthetsz természetesen, hogy azért a Hungaroringen nem menne, tuti. Hidd el, meg tudom ítélni..
-
tildy
nagyúr
-
enemy76
tag
Ebben abszolút igazad van.Ilyen alapon tényleg anyatejjel kezdi mindenki.
A gond ott van hogy a fiatal hallja,így halálos-úgy veszélyes a szer beleszalad egy jointba(mely ebben az esetben valóban ártalmatlannak mondható) és szerinte tök jó! (Megjegyzem nekem is az volt
) Innen megborul az egész mert amit tiltanak tölük az jó.Próbáljuk ki a többit is! Itt kezdődnek a bajok.Megjegyzem(ezen megbotránkoznak általában) drogozni jó.A drogok jó élményeket adnak.A következmények a gázosak.Ha ezek nem lennének mai napig használnék. -
Integra
titán
azt hogy ez nem a nyuszi vagy mcfly című bohócparádé amiről te beszélsz.
beülsz autóba és elmész bulizni, tudod, hogy cuccozol, és tudod, hogy utána beülsz az autóba és hazavezetsz. senki sem megy oda hozzád, hogy úgyse mersz autóba ülni mert gyáva vagy... ez egy baromság, ne haragudj. tizenx év alatt én ilyet még nem láttam.
olyat láttam viszont, hogy azt mondta egyik a másiknak, hogy figyelj még most nem megyünk haza, mert nem érzem biztosnak a vezetésem.
ha pedig azt veszel alapul hogy éjszaka milyen mennyiésgű cucc fogy el, akkor a diszkóbalesetek száma semmivel sem több vagy kevesebb mint bármilyen más statisztikáknál. ettől függetlenül természetesen absz helytelenítem én is a kábszer hatása alatt való vezetést és nagyon keményen ellenőrizném cuccra is az embereket nem csak alkoholra -
Integra
titán
nézzük.
diszkóbalesetek. nem értem hogy a te heccelős úgyse mersz kocsiba ülni gondolatmenetednek ehhez mi köze van....
a diszkóbalesetek (ha már így nevezzük őket) tudatos döntés alapján született esetek.
ne keverjük a szezont a fazonnal.
felületességet és információ hiányt érzek az irásaidban -
Eagl3
veterán
Ez relatív... a kezdő füves még nem tudja annyira kontrolálni magát, de aki már jó ideje a szer használója az megtanul élni vele és ahogy teis mondtad, tényeg nem esik nehzére betépve elvégezni a mindennapi dolgokat, úgy, h. az égvilágon senki nem mondaná meg róla, h. be van tépve.
-
HEMP
aktív tag
Szívtál már? Nem, ne válaszolj, csak nem értem miről beszélsz?? Természetesen bármikor, gond nélkül menne a vezetés, de nem teszem. Felcukkolnak?? Nem vagyok már 16 éves, hogy felüljek az ilyeneknek.
Más:a baj, úgy látom ott van, hogy nincs mindenki tisztában a hatással: komolyan úgy képzelitek el a füvet szívó embert, aki fekszik és tesped, mert mást már nem bír?? Teljesen elveszti a kontrollt és zavaros szemmel beszédképtelenül hebeg-habog??? Nem, nem! (Természetesen, akinek nem inge....) -
ngabor2
nagyúr
az alkohollal nem igazán lehet összehoasonlítani. az alkohol néhány óra alatt kürül a szervezetből, a THC nem.
a kimutatás is nehezebb, hisz az alkoholt a lehelletből ki lehet mutatni (a vérből a tüdőn keresztül kipárolog, tehát hiába eszel előtte bármit, a vérből ''mutatódik ki''). a THC nem illékony, tehát ott ez nem játszik. vagy vér, vagy vizelet, esetleg verejték. de van, aki jobban, van, aki kevésbé izzad, ez se feltétlen járható út. -
Integra
titán
válasz
viharhozo
üzenetére
nem.
hanem azért mert ha azt veszem alapul hogy milyen tranzit ország vagyunk és ebből mennyit vesz fel a magyar piac, akkor a te számadatod édes kevés.
egyébként sem tartom helyes ötletnek hogy anélkül kötsz bele mindenkibe, hogy állást foglalnál és csak be beszólogatsz, hogy valami csattanósat odabökj, de mindegy. -
tildy
nagyúr
válasz
Varga Csaba
üzenetére
ELkövettem pr hülyeséget, de annak semmi köze az ilelgális szereknek.
Anyám emg úgy akart sokszor jót nekem, hogy nem tudta én mit akarok. Ahhoz hogy az életemben ilyen pszichés problémákkal küzködök, amilyennekkel , 80-90%-ban neki köszönhető.
csíny? milyen csínyre gondolsz? Voltak csínyeim bizonyosan, de ezek közül kb. egyet tudnáék mondani, amit megbántam. Az összes többit nem.És ameddig anym mindent számonkér rajtam (sokszor még msot is), addig biza én hazudni fogok neki, ha úgy érzem, abból nekem bajom származhat... (Csak példának okáért, elmentem 16 éves koromban barátnőmhöz tfh délután 3kor, és ha nem szóltam haza, hogy elmegyünka faluba bicajozni, vagy bármi más (magyarán ha fizikailag nem a barátnőmnél voltam, bár vele) akkor ment a leb.aszás, a pofon, stb.. Arról nem is beszélve, ha azt modntam 5körül otthon vagyok, és véletlen fél hatra értem haza, akkro mekkora partália volt. Szerinted ez csíny, én úgy gondolom, hogy nem az. )
Magyarán: nem érdekel , hogy jót akart vagy sem
E NE SZÓLJON BELE AZ ÉLETEMBE... -
Rive
veterán
No. Írtam: megvan a vonatkozó statisztika valahol, szóval a 'nem topikokbol vagy médiahírekből szerzik az infokat' mellément.
A vonatkozó megelőző programok érdekes kérdéskör: az, hogy ezen szerek fogyasztását nagyon sügősen dekriminalizálni kellene, nem azt jelenti, hogy akár a fogyasztókat, akár a potenciális fogyasztókat magukra kell hagyni.
Amúgy meg össze lehet hasonlítani London egyes kerületeinek vonatkozó adatait, ha érted, mire célzok. A felvilágosító, megelőző munka nem csapán egyes kerületekre terjed ki. Ez alapján jól mérhető a kieg. programok önmagukban, valamint a kieg. programok dekriminalizálással közti alapvető különbség.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Fotók, videók mobillal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fűvel miért nem történik ilyesmi? Mégis az alkohol a legális...
Ezek alapján kellene legalizálni?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)