Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chili7

őstag

válasz Chili7 #670 üzenetére

Perfect Codec néven fészkelődött be a gépembe. A SpyTerminator, a Search&Destroy, az Ad-aware, a Spysweeper meghagyta. Úgy néz ki, hogy végül a Nod32 szedte le.

• BlacKSouL

addikt

válasz Chili7 #670 üzenetére

Sok esetben a ''mellékelt'' káros tartalom letörlése/uninstallja a telepítés után, a főprogram működésképtelenségét is okozza.
    Akkor veszi észre bármilyen kereső idő előtt a káros tartalmat, ha 1) a fájlhozzáférést/létrehozást/mentést is ellenőrzi a védelmi program; 2) ha az előző nem igaz, akkor legalább a telepítés indításakor felfedezi benne a káros tartalmat, illetve 3) ha a valahova elmentett fájlra ráereszted a kézi keresőt. Ez pl. a NOD32-nél már az első pontban kimerül, de a Nortonra már nem emlékszem hogy mennyire szenzitív. Ha pl cd-n viszed haza, akkor érdemes még a cd-n lévő fájlokat megvizsgáltatni a kézi kereséssel.
    Tehát a példádnál maradva, ha én berakom a cd-t, és megpróbálom megnyitni a fájlt, akkor a NOD egyből jelez hogy ez és ez a káros tartalom van az xy fájlban, hozzáférés megtagadva, és várja a további parancsot(fájl javítása/törlése/karanténba helyezése) Elvileg mindegyiknek így kéne működnie. De ha olyan a cucc, hogy nem a vírusirtók hatáskörébe tartozik, akkor a rezidens anti-spyware-eknek kéne ugyanígy megfogniuk. Ha megfelelően érzékenyre vannak konfigolva. Tehát én a helyedben mielőtt átraknám cd-ről a gépre, átfuttatnám a víruskeresőt is, és az antispyware progit is rajta.
    (Voltam már én is úgy, hogy egy progi telepítőjét, egy exe-t szedtem le dc-ről, és mikor leért, akkor egyből szólt a NOD, hogy törölte is, mert valami retket tartalmazott. Mert ugye a tört verziókból nemcsak a kulcsot szedik ki, hanem bele is tehetnek akármit.)

Új hozzászólás Aktív témák