Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz #41133696 #904 üzenetére

Hali!

Igen érzékelni fogja, se telepítéskor, se azt követően nem kell felpakolni külön az alaplapi cd-n lévő AHCI drivert, csak ha szükséges(írtam korábban)

1. Az A8N sorozatról nem tudom így fejből, meg kell nézni a manualt.
    Az AHCI driver segítségével lehet elérni az NCQ-s lehetőségeket. A HDD vagy támogatja az NCQ-t vagy nem. (Sokan azt hiszik, hogy ha AHCI-ben használja a SATA HDD-t, akkor az automatikusan NCQ-t is használ) A W7/Vista esetén nem azért van szerepe, mert sokan(tévesen) azt hiszik, hogy valami írdatlan sebességnövekedés érhető el, hanem azért, mert 1) NCQ, 2)Hotswap és 3)Energiatakarékossági funkciók elérése
    Ez utóbbi nagyon fontos. Sok user-nek ezért nem képes pl lemenni alvásba, vagy onnan visszajönni az OS-e.

2. Nem tudom, majd ha újrarakod, akkor kiderül... :DDD

3. Ha húztad a gépet, de alapbeállításokra értve nem tudok róla, mert ebből a szempontból a BIOS elég jól beállítja a dolgokat, itt elsősorban a CPU illetve RAM kezelést értem.(Néhány esetben szükség van némi beavatkozásra, de ez abban ki is merül, hogy pl egy kicsit állít az ember a RAM beállításokonj, hogy úgy menjen ahogy kell. De ez csak szakiknak) :K

Egy a lényeg, hogy ha a reinstall mellett döntesz, akkor azt úgy ted, ahogy javasoltam. Azzal sok minden kizárható. :K

Fire.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés