Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én méregettem ha forrasbol beleontod a vizet akkor mire kiöntöttem 93-94fokra hutotte azt ami maradt az aljan nekem. (aztan mindig felontottem forrasban levovel ujra, de 2-3ontesnel nem nagy para)
De én is csak arra az esetre irtam ha a vizforralot tul erosnek erezne. -
WarLock07222
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Itt az első bekezdésben lévő dolgot azért megcáfolnám. Hiába 60 fokot zárnak be a háromszögnek a szárai, és technikailag ugyanolyan a kávékupac a tölcsérben, teljesen más a 01-ben és 02-ben egy személyre főzni.
Ha mondjuk 12-15g (standard 1 adag) kávéból akarsz csepegtetni, akkor a 02-es tölcsérnél elég magasról érkezik a víz a kávéra, míg a 01-esnél szinte félig van ekkora mennyiséggel a tölcsér, így mind élményben mind végeredményben azért elég nagy eltérés tud lenni már csak emiatt is.
Mégegy dolog, hogy a JH által mutatott technika inkább 30g körüli adagokra működik. Próbálgattam 15g-mal is, de egyszerűen nem adja ki se ízre, se lefolyásra, konzisztenciára.... Ha egy adagot akarsz főzni, akkor inkább Matt Perger technika, sokkal konzisztensebb a végeredmény vele és tényleg 1 adagra van kitalálva.
Illetve ha már felmerült a legegyszerűbb vonal, akkor megemlíteném a French Presst. Az aztán tényleg mindenkinek van otthon szinte, és tök jókat lehet vele tolni 0 energiabefektetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- Transcend 512GB M.2 SSD // 100% // Számla // Garancia //
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest