Hirdetés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Asszociációs játék. :)
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz kurtuzov #95551 üzenetére
Ilyen kis háztartási mennyiségben nem tudom mennyire van jelentősége. Igazából nekem az nagy segítség, hogy ha nem kell mindig szétszedegetni. A papírozás meg kb plusz 5 másodperc a kv készítés előtt. Szeretek amúgy is pepecselni
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
verti1
tag
válasz kurtuzov #95549 üzenetére
Egy papír legalább egy hétig jó, de inkább kettő is. A lefolyóba öntögetett tersonet biztos, hogy károsabb. Ha olyan tiszta felsőszűrőt akarsz mint a papírral akkor háromnaponta öblögetni kell+ a víz amit elpazarolsz, ha az kevert víz vagy palackos akkor még nagyobb a lábnyom. Szerintem egy ilyen adak filter papír vagy 10 évig elég..l😀
-
soldier2
őstag
válasz kurtuzov #95551 üzenetére
Tennék egy nagyobb összeget a papírra. Minimális mennyiségű higldeg vízgel elöblítve sokszor újrahasználható, egy csomag nekem 2-3 évre elég (szinte csak akkor cserélem, ha fenthagyom néha a kart, és rásül).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz kurtuzov #96155 üzenetére
Szerintem a teljes "specialty" piac teljesen értéktelen számukra. A "prémium szegmens" alatt szerintem sokkal inkább a segafredo / lavazza / dallmayr / stb. vonalat értik. És ezzel karöltve a cél az, hogy ahol eddig ilyen logók voltak és ilyen kávéból főztek, ott főzzenek inkább Costából (meg akkor már áruljanak Coca-Colát, ha nem azt tennék). Szóval ahogy a 90-es években minden "presszó" a Coca-Cola logóival volt tele, most minden ilyesmi Costával lesz tele. De szerintem ez minimálisan se fogja érinteni a hazai pörkölőket és az azokból dolgozó kávézókat. Egyszerűen ez túl pici piac egy ekkora cégnek, hogy megérje foglalkozni vele.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
HÁZIGAZDA
válasz kurtuzov #96356 üzenetére
a strietmant szívesen használnám. de nekem az is túldizájnolt, nem bírom szépnek látni. mellérakok egy mini gaggiát, vagy bármelyik karos gépet a 60-es, 70-es évekből, és vérzik, egyszerűen "bazári" a szememnek (de ezzel senki lelkébe nem szeretnék taposni, ízlés és akkor könyveljük el, hogy az enyém rossz ).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
válasz kurtuzov #96373 üzenetére
Igen. Bár úgy néz ki levehető. De nem csak a top modellen legyen a házba applikálva.
a shot timer ami multi funkciós amugy, 100 pont.
ránézésre ugyanaz a pid, nem tudom hogy van bekotve, de nekem működik rendesen. Kávén is erezhető. Egyszerű, funkcionális, semmi csicsa. És nem látszik.
fontos volt hogy az összkép megmaradjon. Itt sikerült.
Amugy sokáig hezitáltam r58 es Giotto között, de nem sikerült rávennem megam. DB hiányát nem érzem, még gondolkodom hogy bedobjak e fejhőmérőt, bár igy hogy van pid nem látom annyira értelmét.Előáztatás van, csak vizhálózat kell hozzá. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
-
zolnagy
őstag
válasz kurtuzov #99531 üzenetére
Alapvetően igen. Jó, a megnevezés sántít, mert a thermoblokk nem boiler, de a lényeg, hogy a gőzölés és a kávékészítés egymástól függetlenül, külön vízkörön, külön pumpával működik. Tehát úgy tudod használni, mint egy igazi DB gépet. Más kérdés, hogy a thermoblokk gőzölési képessége azért nem mérhető egy nagy gőzbojleréhez, de otthonra elég. A gépet nem ismerem, de QM Silvanom volt, ami ugyanilyen kvázi DB volt themoblokkal.
-
zolnagy
őstag
válasz kurtuzov #99553 üzenetére
Ja értem. Igen, az már az lenne. Bár ahhoz alaposan át kéne alakítani mindent. A gőzcsövet is leszedni az eredeti boilerről. A helyét lezárni ...stb. Nem kis munka. Már eleve a rotosítás sem. Kíváncsi leszek az eredményre. Respect egyébként hogyaza topiktársnak, hogy belekezdett.
-
vicces1
aktív tag
válasz kurtuzov #100830 üzenetére
Jah, mikor melyik.
(van még pár magyar társadalom kompatibilissé tevő metódus amit a matrix szépen ránk rak)
A NZ-on viszont nem múlik majd a finom kofi, a jó cuccból rendesen elkészítve. erre gondoltam, és nem gondoltam tovább.Szóval azt kívánom, hogy mindenki élvezze amire áldoz és a hobbija stb
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Tomi_Sci
őstag
válasz kurtuzov #101013 üzenetére
Micsoda számmisztika
Amúgy én meg megtaláltam egy régi hozzászólásomat, amire már egyáltalán nem emlékeztem. Szinte pontosan egy éve sírtam itt, hogy eladok mindent aztán veszek egy Flairt meg egy SJ-t. Ránézve az utóbbi kettőre (is) a pulton, csak az eladás része nem sikerült
Illetve elhalálozott az Aldis örlő amit annyira dicsértem az áráért, odaadtam egy ismerősnek, két hét után akkorát üt a tengely, hogy egyszerre darál filtert meg presszót is Pedig már egész jól működött az adagonként őrléshez nyomtatott babtartó cső.
Ugyanitt SJ garatszűkítőt keresek
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
törölt tag
-
bbuffy
senior tag
válasz kurtuzov #101516 üzenetére
Zsiroldó ès ecet. Meglepődtem én is hogy ilyen állapotban bújt elő a retekből. Felraktam hirdetni, bár most épp azon agyalok hogy megtartom mert olyan szép. De max kipróbálom aztán dísz. Ez a forma ultimate nekem. Csak túl jó lenne a margin rajta, és ugye ezzel foglalkozom, minden antik nem maradhat meg.
Sokat nem tudok róla mondani amugy, reggel vettem én is. Amugy 50’ évek Svájci/olasz cucc, art deco jegyében. Mint a fehér holló, olyan. Három féle Zapia létezik, ez a legritkább. A gömbhasúból több van. Egy madzagot kerítek még hozzá ha marad aztán tesztelem....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
MPowerPH
félisten
válasz kurtuzov #101825 üzenetére
Mar a vetel elott irtam, hogy ha bevalik a gep, akkor beruhazok egy ujra. Ezt tanulo gepnek szantam, en bean to cup -rol jottem. Es bevalt. Raadasul az aukcio utan kaptam vissza nem keves penzt, mert a gep steam -ere rossz volt, serult. Azt meg en magam rendberaktam, szoval meg penzt is keresek vele, igy nem is kerdes, hogy akkor johet egy uj, amire en vigyazhatok, az elejetol kezdve.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
tag
válasz kurtuzov #103358 üzenetére
No. Azért ne mondjunk le ilyen könnyen az etika iránti igényünkről, nem mellesleg egy csomó jogszabály meg kódex is pont azt hivatott megvalósítani de jure.
A piac diktál...: háát, ha valaki egy éve nem venné észre, hogy a szállítási díjak bizonytalankodása jelentősen befolyásolja a végfelhasználói árat, olyan szinten, hogy azt a kereskedő már át akarja hárítani a vevőre, akkor annak mindenek előtt kellene tájékoztatnia erről a potenciális vevőt korrekt módon (ha ez ismert fogalom). Nos, a Fogyasztóvédelem és a Versenyhivatal pont ilyesmiket tud vizsgálni, kapcsolatba hozva a vizsgált dolgokat pl. jogszabályi kötelezettségekkel.
Egyébként egy kezdő félprofi helyen ezeket a kockázatokat rendszeresen értékelik, és beárazzák. (Ehhez persze kell egy kockázati és egy árazási politika, valamint némi matek.)Ezzel én droppoltam a témát - már ennyi idő is túl sok volt rá.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Crondore
tag
válasz kurtuzov #103358 üzenetére
Itteni ajánlásra - lehet éppen a tiedre - én is ezt a mérleget vettem és egy ismerősöm is ilyet használ. Teljesen elégedett vagyok vele, és a csepptálcára is befér a pohár alá nálam. Amit kiemelnék azohoz a mérlegekhez amiket használtam vagy láttam tényleg gyors. Igaz én nem felsőkategóriás mérlegeket nézegettem.
-
SoundON
tag
válasz kurtuzov #103528 üzenetére
én próbáltam, nekem nem jött be, minden csepp víz fehér nyomot hagyott már a gép körül is (gondolom mit okozott a bojlerben : ), ízben is fura volt, de már nem emlékszem pontosan hogy mi volt...
de volt itt a fórumon valaki aki ezt használta és szerette,
az viszont biztos hogy citrátot a TWW espresso használ, csak nem magnéziumnál hanem kálciumnál[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hálózati / IP kamera
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest