- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Kuponok....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #2163 üzenetére
Hát akkor totál félreérted az egész AJAX-kommunikációs folyamatot, amit jQuery-vel egyszerűbbé teszel. Teljesen mindegy, hogy épp melyik oldalt böngészed, kérést attól még a szerver felé akármilyen címre küldhetsz, aztán arra a szerver valamilyen módon válaszol.
Példával élve böngészheted az aloldal/kiskutya.aspx-et (most szándékosan nem PHP-s kiterjesztést írtam, hogy ne ragadjunk le ennyire ennél az egynél, erre mindjárt kitérek), de küldhetsz attól még AJAX-szal egy kérést a blabla/nagykutya.aspx címre."de ha más php-t hív le (filter.php)"
Ezek a megfogalmazások elvi hibásak. A kliens-szerver architektúrában a kliensed szempontjából totálisan irreleváns, hogy a szerver PHP-, Java- vagy ASP.NET-alapú (vagy más), a kliensed csak küld egy kérést valamelyik szerver felé, az adott szerver pedig azt kiszolgálja, mégpedig úgy, hogy küld egy bizonyos választ - hogy ezt a háttérben hogyan teszi (mondjuk ASP.NET van a háttérben, vagy PHP-kódokkal bűvészkednek), az teljesen mindegy.
Tehát nem "hív le" semmilyen "php-t" (ennek így értelme sincs túl sok), hanem kérést küld egy adott címre, amire a szerver majd valahogy válaszol, és ennyi. Attól még, mert az URL-ben az szerepel, hogy example.com/ez_egy_nagyon_erdekes_oldal.php, attól még nem is biztos, hogy fizikailag létezik az "ez_egy_nagyon_erdekes_oldal.php" fájl a szerveren, a gyökérben, sőt, lehet, hogy ASP.NET-szerver szolgálja ki az egészet, és egy sor PHP-kód sincs a tárhelyen, és akkor nagyon megvicceltek.
Mindezt csak azért írtam le, mert sokszor találkozni a fórumokban ilyen pontatlan megfogalmazásokkal ("más php-t hív le"), ami a kliens-szerver architektúra meg nem értésére utal (legalábbis hiányosságokra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest