Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz adam_ #3122 üzenetére

Most nem azé', de ennek a problémának túl sok köze nincs hozzá, hogy ez Drupal vagy valami totál más, szóval azért, mert nem működik, ne a Drupalt okold, hanem magadat. :DDD
    Ezer éve nem Drupaloztam, de egyből lejön, hogy ennek a kódnak totál semmi köze a Drupal-konvenciókhoz. Most gyorsan rágugliztam, itt van összefoglalva szerintem elég jól, példákkal illusztrálva, hosszas kommentekkel ellátva:
    https://gist.github.com/gregnostic/3cc18f91aa152c05b47c
    A lényeg az anonymous closure vagy IIFE, amivel nem szennyezed a globális névteret, másrészt ami igen fontos, abszolút figyelmen kívül hagyod a module patternt. Ezzel kapcsolatban az előbbi GitHubos linken a Drupal.behaviors.myBehaviorName részt nézd meg. Ahogy az egész Drupal, ugyanúgy a kliensoldali kód is moduláris felépítésű. Fontos koncepció, hogy kivehető/berakható elemekből álljon össze az egész, mint egy lego (ez a lényege a moduloknak).
    Egyébként érdemes kiindulni egy normálisan elkészített, nem összetákolt theme-ből, és ahhoz, hogy ezt úgy tudd módosítani, hogy az alapvető keretet ne kelljen bántani, érdemes leszármaztatni egy saját subtheme-et.

Az alapproblémád meg teljesen egyértelműen látszik már a screenshotból is, hogy még csak nem is kötődik a JavaScript-kódhoz, mert valami pozicionálási vagy z-indexszel vagy hasonlóval van gond: pont azzal kapcsolatos, amire panaszkodsz, hogy rálóg a felirat a bejelentkező űrlapodra. A screenshotodon a "website" felirat rálóg a Password mezőre, nem csoda, hogy nem lehet belekattintani, valószínűleg valamilyen módon a "háttérbe" szorult. Ezt amúgy szerintem a Firefox 3D nézetével elég jól lehetne szemléltetni, kár, hogy a többi böngésző webfejlesztő paneljeiben ez a feature nincs meg.
    Az éles kódodban is így el vannak cseszerintve a lezárások? :) Mert már itt sincsenek helyesen lezárva az elemek, fel vannak cserélve, pl. a "login-content" id-vel ellátott div lezására szerintem elcsúszott, a <li> elem nincs lezárva (bár a <li>-é opcionális elméletileg, asszem HTML5-ben is). Ezt első körben javítani kéne, másra most már nincs agyam.

Új hozzászólás Aktív témák