Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sokol

tag

válasz norbeey #20768 üzenetére

"Szerintem meg bármi féle méltányos rendszerben nem veszik el erőszakkal és osztják újra az egyén által megtermelt pénz kb 75%-át (ha minden terhet számolunk), mint ahogy nálunk teszik jelenleg és főleg nem érvelnek ennek a további növelése mellet progresszívan növekedő adózással"
    "Még egy minimálbéres embernél is 81305 (188370-107065 munkáltató költsége minusz nettó bér) forint az adóék csak a fizetésen!
    Nem látod hogy pont hogy tizedére kéne csökkenteni az újraosztást...további növelés helyett. Ezeken a szinteken ez a különbség elképzelhetetlen életszínvonal növekedést és az emberi életre való lehetőséget jelentené."

Lehet,hogy valamit félreértek, de te az adóztatáson egy erőszakos cselekedet értesz?
    Azt is írtam korábban, hogy meggyőzhető vagyok abban a témában ,hogy a korábbi többkulcsos adó kulcs+sáv összeállítás nem volt megfelelő. Én nem ezt vitatom, hanem az egykulcsos adó létjogosultságát az többkulcsos helyén.

"Azt kéne megérteni, hogy Magyarországon nem az alulfizetettség a probléma hanem a túladóztatás."

Mind a kettő probléma:

Az alulfizetettség ugye evidens, látjuk a béreken, átlagbéren.

Túladóztatás Azt látnod kell itt, hogy a mindenkori állam szüksége van adóbevételekre.
    Szóval ha te egy kulcsos adót favorizálod továbbá mert még szerinted jelenleg is túl vagyunk adóztatva, még plusz hiányt okoznál az államháztartásnak (már az egy kulcsos adó által okozott lyukon túl is)akkor mégis miből szeretnéd hogy az államnak adóbevétele legyen amit aztán különböző célokra fel tud használni?

Tudod például 1%-nyi áfa csökkentés mekkora lyukat ütne a büdzsén?

Vagy mekkora lyukat ütött az egykulcsos adó bevezetése?

Most hagyjuk a korrupciót ,az mindig volt és itt még sokáig az is lesz sajnos, mondhat az ellenzék bármit. Azzal nem számolj.

Magyarország nem Norvégia, hogy olaja van, de nem is bármilyen ipari ország magas GDP-vel.

Szeretnél többet/még többet fizetni bizonyos közszolgáltatásokért?

Ez is az alacsonyabb jövedelműeket sújtaná a legjobban.

Gondolkodj el ezen egy kicsit.

Új hozzászólás Aktív témák