Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz PumpkinSeed #5256 üzenetére

Érthető jetarko kolléga álláspontja. (Erősen) típusos nyelvekből érkezve elsőre borzasztó idegesítő tud lenni a gyenge típusosság, időbe kerül, míg az ember megszokja. Épp ezért a PHP-val összevetni, hogy ahhoz képest szerinted milyen csudajó, pont nem jó példa, mivel az is gyengén típusos nyelv.
    Mondjuk ha valaki színtiszta Javázás/C#-ozás/C++/stb. után kerül a JavaScript világába, akkor egy JS-kód rohadt zavaró lehet a szemnek. Ettől még JavaScriptben is lehet szép kódot írni, de szerintem sosem lesz olyan kellemes "külsőre", mint mondjuk egy jól kinéző C#-kód. Nyilván ez szubjektív, szerintem így van.
    Alapvetően a gyengén típusos nyelveknek nagyon is megvan a maguk szerepe, a probléma általában szerintem az lehet velük, hogy sokakat sarkall spagettikód írására. Ettől még erősen típusos nyelvben is lehet borzalmasan gusztustalan kódokat írni, de mondjuk aki ilyen problémáktól szenved, valószínűleg nem egy kódmágus, és azt legalább a fejlesztőkörnyezet figyelmezteti, hogy valamit szarul csinál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés