- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Szia.
Sajnos még mindig nem értek a canvas-hoz, így megint csak a kódodról fogok beszélni.
> Remélem, nem "csúnya" nagyon a kódom.
Nem fogok kertelni, szerintem nem fogod magadra venni, nem is azért írom, de... igen az, sajnos elég csúnya
Na persze ez nem gond! Tényleg nem. Egyrészt mert mindenki kezdi valahol, másrészt meg az látszik, hogy más múltad van. Szépen nem így irunk JavaScript kódot.Ezekkel van probléma benne:
var betolt = function(i,b,a)
{
imageObj[i].onload = function ()
{
ctx.drawImage(imageObj[i], b, 0, d, a);
};
};i, b, a -> ezek a formális változónevek egész egyszerűen rosszak, sosem adunk egybetűs váltzóneveket!
Nem tudni, hogy mit jelölnek. i az vajon index, a b meg a, na erre még tippe sincs az embernek. Nincs overhead akkor sem, ha 1 betű helyett 20 hosszú változó neveket használsz, cserébe értelmes lesz a kód. Ennek azért van jelentősége, mert
1: egy cégnél nem csak te fogod a kódodat olvasni, hanem előbb utóbb más is. És kontextus nélkül ezek a nevek konkrétan hátráltatják más munkáját, az idő pénz, tehát az ilyen nevek használatával pénz deficit keletkezik (lol). Komolyra fordítva a szót, tényleg más is akarja még olvasni a kódod, ne adj isten módosítani, olyankor jól jön ha "self-descriptive" a kódod.
2: JS-ben gyakran végzünk minifikálást, ami az egyik állomása a buildelésnek, így nem kell figyelni arra, hogy minél tömörebb legyen a kód, a végtermék úgyis tömör lesz.
Példa: még ennél a minimalista példánál is látszik, bár mondanom sem kell, hogy értelmesebb kódnál jobban kijön a minifikálás "előnye"Before (tordeltem):
var myOwnImageObject = [];
function imageLoading(indexVar, someOtherVarWhichHasADescriptiveName, anotherFormalParam) {
myOwnImageObject[indexVar].onload = function() {
context.drawImage(
myOwnImageObject[indexVar],
someOtherVarWhichHasADescriptiveName,
0,
wut,
anotherFormalParam
);
};
}After:
function imageLoading(n,a,e){myOwnImageObject[n].onload=function(){context.drawImage(myOwnImageObject[n],a,0,wut,e)}}var myOwnImageObject=[];Tehát nincs igazán érv az egybetűs változónevek mellett.
3:
Nem túl jó kódod stílusa. Gondolom C++-ból jöttél át, legalábbis én úgy tudom, hogy ott szoktak K&R style -t használni. Ez az automatikus pontosvessző , áhh inkább írom angolul úgyis úgy tudsz rákeresni: automatic semicolon insertion miatt nem ajánlott így kódolni JavaScriptben. Nagyon sok verzió létezik, én leginkább az airbnb-hez tartom magam. Számomra ez eredményezi a leginkább olvasható, karbantartható kódot. Tehát ha az airbnb szerint írjuk a kódodat, akkor valahogy így nézne ki (ha én írnám akkor is):var c = document.getElementById("myCanvas"),
ctx = c.getContext("2d"),
files = document.getElementById("files-upload").files,
imageObj = [],
a = (1920 - (files.length - 1)) / (files.length);
function betolt(i, b, a) {
imageObj[i].onload = function() {
ctx.drawImage(imageObj[i], b, 0, d, a);
};
}
for (var i = 0, len = files.length; i < len; ++i) {
b = (a + 1) * i;
imageObj[i] = new Image();
imageObj[i].src = "útvonal" + files[i].name;
betolt(i, b, a);
}4:
Az a változót tudatosan, vagy sem, de globális scope-ba helyezted, ez rossz szokás, abszolút kerülendő.5:
ez inkább jó tanács: JSHint vagy egyéb linter toolok használata javallott. Szinte minden Editorhoz, IDE-hez létezik már plugin.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest