Hirdetés
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
T J
tag
Sziasztok
Képgalériás kérdésem lenne. Van egy kis képekből álló "szalag" az ablak szélén, és van egy nagy div, amiben az éppen 'active' osztályú kis kép jelenik meg (illetve annak nagyobb felbontású megfelelője). Kattintásra az 'active' osztály levevődik a jelenlegi képről és hozzáadódik a következőhöz, aminek a szegélye is színesre vált.A kérdésem az lenne: hogyan lehet megoldani, hogy az 'active' osztályú kép ne fusson ki az ablakból, hanem amikor olyan képre jut a sor, ami túl van az ablak felén, akkor mozduljon el úgy a szalag (az összes látható miniatűr), hogy az aktív kép a szalag látható részének közepén legyen, addig, amíg a végére nem ér? A szalag eleje és vége ne fusson be az ablak közepébe, hanem akadjon meg, és ott az aktív miniatűr lépegessen ki a végéig.
Lehetőleg sima js vagy css megoldás érdekel, külső könyvtárak nélkül.
Nem vagyok programozó, ezért lehet hogy nem foglak fél szavakból megérteni titeket.... Az árukereső galériája majdnem így működik, annyi különbséggel, hogy ott egy ablaknyit mozdít el a szalagon, amikor az utolsó látszó miniatűr lesz az aktív.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
"Lehetőleg sima js vagy css megoldás érdekel, külső könyvtárak nélkül.
Nem vagyok programozó, ezért lehet hogy nem foglak fél szavakból megérteni titeket."Akkor most mégis mit vársz tőlünk? Abban meg tudlak erősíteni, hogy meg lehet oldani, jól látod js és css felhasználásával.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Az a baj, hogy ebbe bele kellene állni, pár órát rászánni. Nekem nincs erre rászánni való pár órám.
Ez egy topik, ahol pár percet bárki szívesen rászán egy probléma megoldására, pl. küldesz egy működő, de finomítandó kódot pl. jsfiddle-ben, akkor biztos lesz aki ráugrik, és rászánja azt a pár percet, hogy javítson rajta.
De nulláról sajnos nem valószínű, hogy ezt itt jófejségből lefejlesztik neked.Én kérek elnézést!
-
hiperFizikus
aktív tag
Ez tipikusan ad hoc probléma .
Az ajánlom neked, hogy ne az előre deklarált szalagos űrlapelemmel kínlódj, hanem csinál egy saját szalagot magadnak . Ez a saját tervezésű szalagod lehet egyszerűbb is vagy bonyolultabb is, attól függően, hegy mennyi időt szánnál a leprogramozására .
A legegyszerűbb az lenne, ha a saját szalagod mozdulatlan vízszintes cellák listájába JavaScripttel töltögetnéd be és ki a képeidet . Ehhez különféle nem nagyméretű scriptet is rendelhetsz magadnak .
Tehát csak látszólagos mozgást csinálnál a celláid és a képeid között .
Tulajdonképen könnyűnek ígérkezik, de hosszabb programozási-idő kellesz neki.
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
T J
tag
Időbélyeget adtam a css fájlnévhez:
<script>
document.write('<link href="stilus.css?v=' + Date.now() + '" rel="stylesheet">');
</script>
Konzol ilyet ír ki:<link href="stilus.css?v=1701436418785" rel="stylesheet">
jó ez így? -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Bongeszoben szeretnem futtatni az alabbi kodot, de valami oknal fogva csak a dereferer.link atiranyitas eltavolitas mukodik, a .me vegu nem. Szerintetek mi lehet a problema?...
(function () {
'use strict';
const REPLACEMENTS = {
'dereferer.link': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.link\/\?(.+:\/\/.+)/,
noreferrer: true,
},
'dereferer.me': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.me\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
};
for (const el of document.querySelectorAll('a')) {
for (const [name, repl] of Object.entries(REPLACEMENTS)) {
const match = repl.pattern.exec(el.href);
if (match) {
const origUrl = match[1];
console.debug(`Dereferer Remover (${name}): replacing ${el.href} -> ${origUrl}`);
el.href = origUrl;
if (repl.noreferrer) {
el.rel = 'noreferrer';
}
}
}
}
}());
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
dqdb
nagyúr
válasz Archttila #10112 üzenetére
Biztosan
https://www.dereferer.me/?https://example.com/
formátumú az URL és nincsen escape-elvehttps://www.dereferer.me/?https%3A%2F%2Fexample.com%2F
formában a .me végű címek esetében?A két regexet össze lehet vonni egybe:
^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.(?:me|link)\/\?(.+:\/\/.+)
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Archttila #10115 üzenetére
[link]
Az eredeti kódod is tökéletesen működik. A teljes kódot bedobtad ide, vagy csak a lényeget az eredetiből? Mert ha az utóbbi, akkor a példa kedvéért törölt részekben lesz a hiba.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nevemfel
senior tag
válasz Archttila #10115 üzenetére
Nálam ez a kód működik:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
</head>
<body>
<a href="https://dereferer.me/?https://www.imdb.com/title/tt1448754/">Link 1</a>
<script>
(function () {
'use strict';
const REPLACEMENTS = {
'dereferer.link': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.link\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
'dereferer.me': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.me\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
};
for (const el of document.querySelectorAll('a')) {
for (const [name, repl] of Object.entries(REPLACEMENTS)) {
const match = repl.pattern.exec(el.href);
if (match) {
const origUrl = match[1];
console.debug(`Dereferer Remover (${name}): replacing ${el.href} -> ${origUrl}`);
el.href = origUrl;
if (repl.noreferrer) {
el.rel = 'noreferrer';
}
}
}
}
}());
</script>
</body>
</html>Rally against apathy draws small crowd
-
Archttila
veterán
Csak ennyi van elotte:
// ==UserScript==
// @name Dereferer Remover
// @description Remove dereferer on links
// @author valaki
// @namespace valami@gmail.com
// @match https://ncore.pro/torrents.php*
// @grant none
// ==/UserScript==
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz Archttila #10119 üzenetére
Az userscripted teljesen jó, ahogy korábban írták. A probléma oka az, hogy mint kiderült az ncore-n használnád, viszont ott az nfo fájlokat és pár dolgot utólag xhr (ajax) hívással tölt be, arra viszont nem fog lefutni a scripted, mert az csak az oldal betöltéskor fut le egyszer.
Ahol működik (a .link végűek) azért van, mert a torrent listában az imdb linkek ezzel vannak prefixelve, azokat ki is szedi, ahogy kell.
Kell guglizni megoldást arra (ha van), hogy dom változás esetén is fusson le, akkor jó lesz.
Az ötlet amit csinál a script amúgy jó, simán el lehetne hagyni már ezt a fajta referer elrejtést, a rel noopener noreferrer jó ideje támogatott. Viszont ide jár a fél ország és még ie6-on se lepődnék meg, oda viszont kell -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Tud valaki adni valami linket, kódrészletet, hogy hogyan kell js-ben olyan input fieldet csinálni, ami AD-ból autofill hozza az adatokat?
azaz ha elkezdem beírni, hogy Kovács, akkor dropdown kiadja mondjuk az első 3 kovács nevűt és ha az egyik jó nekem akkor kattinással be is emeli?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
válasz Lokids #10122 üzenetére
Az egyik megoldás, hogy letöltöd az összes adatot egy
<datalist>
elembe és ehhez társítasz egy<input list>
-et. A tövábbiakban automatán, külső kódolás nélkül csinálja azt, amit szeretnél.A másik esetben nem töltöd le az adatokat előre, hanem a szervert hívogatod ész nélkül minden karakter leütést követően, pl Fetch API-val. Ekkor egy egyszerű eseményfigyelőt kell alkalmazni az
<input>
mezőre JS-ben és elküldeni az értéket a szervernek. Ott feldolgozás után visszaadja a válaszokat, pl egy JSON-t, amit kliens oldalon dolgozol fel.Kb ennyi.
But who is watching the guardians?
-
Lokids
addikt
Köszi. Nyilván a teljes AD-t nem töltöm le előre, így a 2. esetre lesz szükség.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Bzozoo
tag
válasz hiperFizikus #10124 üzenetére
Általában beírom a kódokat a billentyűzetről a számítógépbe és működik. Így a legeszerűbb megcsinálni 😄
-
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok javascripthez értő...
Egy egyszerűnek tűnő képnézegető funkciót szeretnék egy HTML + CSS weboldalra tenni. Kezdésnek találtam egy stílusos 'alapot' ami egy HTML + CSS és szépen megjeleníti a képeket kisebb méretben, galériaszerűen, több oszlopban és sorban.Az a funkció kellene ehhez, hogy amikor egy képre külön rákattintunk akkor az nagyobb méretben megjelenjen, valamint kerüljön rá : következő - előző - vissza gomb, hogy lapozgatni lehessen a képek között, illetve a vissza gombra térjen vissza a galériához (itt gondolom lehetne egy sima fotogaleria.html oldal hívás is)
Nekiálltam 'megoldani' mindenféle verzióban chatgpt-vel, kb 1 órát eltökölve - javascript kódot íratva (úgy is hogy 'natúrban' írjon csak egy ilyen kódot ne használja fel a meglévő html + css-t) ám sehogy sem sikerült megoldani.. Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.
Szóval most itt kérnék útbaigazítást hogyan tudnám megvalósítani ezt?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Mondjuk ami tetszene - belenézve a filejaiba ez JS frameworkokhoz van, nagyon elaprózott filerendszerrel, meg json okkal, stb... itt pluginok vannak, minden egyes kis biszbaszhoz külön (css és egyéb) fileok, vagy 3 db JS file, html 'márcsak demo mutatóba' sehol - Huhh, hát én 'csak egy ilyen kis átlagos' funkciót szeretnék, nem toronyórát lánccal - azért gondoltam belekódolni..
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz martonx #10135 üzenetére
A ChatGPT -vel programozni azért jó, mert nem kell specialitásokon időt vesztegetnetek !
A programozás nem csak abból áll, hogy kódolsz, hanem a program projektjének véghezviteléből . Csak ti ahhoz vagytok szokva, hogy a munkaadótok megmondja nektek, hogy ezt meg azt programozzátok le .
Én épen most azt hittem hogy a ChatGPT -vel egy fél óra alatt végzek egy új function -val, 4 óra lett belőle, mert vegyszerszag volt a szobámban, mindig összekevertem, hogy mikor <html></html> vagy <script></script> jött vissza a ChatGPT-től, és későn vettem észre, hogy újraindításnál a változók értékei eltűnnek . Miután egy buttont tettem bele ment, mint amikor a főnöl elcsúszik 1 szappanon ♥
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz martonx #10135 üzenetére
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...
Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
[ Szerkesztve ]
-
-
Tudod az a baj a magad fajta próbálkozókkal, hogy ha nem kap elsőre kész megoldást, már degradál mindenkit. Itt ebben a csoportban szerintem az aktív résztvevők 95%-a képes nulláról megcsinálni amit akarsz. Csak nem érdekünk.
Hogy miért? Mert arra törekszünk, hogy rávezessük a megoldásra azokat, akik szeretnék megcsinálni a maguk programjait, de elakadtak.
Nem azért vagyunk itt, hogy telibe mindenkinek megcsináljunk mindent amit benyögnek ide.Ezt kéne megérteni!
But who is watching the guardians?
-
nevemfel
senior tag
Csak nem érdekünk.
Nem csak arról van szó, hogy nem érdekem.
Hétköznap dolgozom, csak alkalmanként van időm bekukkantani a topikba. Ha van esetleg valami technikai dolog, amiben kapásból segíteni tudok, akkor szívesen segítek, de sem időm, sem energiám nincs arra, hogy órákat szenteljek egy adott témának, hacsak nem pont olyan probléma, amivel jelenleg épp én is foglalkozom.
Másrészt ha már a konkrét példát vesszük, a galéria szkriptet, biztos nem állnék neki sajátot írni, hacsak nem pont az a célom, hogy sajátot akarjak készíteni, vagy ezen keresztül gyakorolni a javascript programozást. Egyrészt mert gigatonnányi galériakezelő szkript van készen, csak meg kell keresni, másrészt ha igényeset akarsz csinálni, ennek is megvannak a maga buktatói, ami miatt elég sok idő nulláról megcsinálni korrekten (különféle médiaformátumok kezelése, touch eventek mobileszközökön, túl nagy kép átméretezése a viewporthoz alkalmazkodva stb, stb...)
Rally against apathy draws small crowd
-
senior tag
Igen, instant világ, instant 'elvárások'. És igen, türelmetlen voltam, vagyok - de amiatt is, mert ez képgaléria dolog ezer éves történet már és nem értem, hogy miért kell még ma is szarakodni vele, igenis számítanék rá hogy van egy jó leírás, rávezetés, kód, stb erre.
Sejtettem hogy a kutakodás marad.. Ha oda (nem) jutok akkor Bzozo-nál jelentkezem, köszönöm a felajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Nézd a falfestés is ezeréves történet, mégis vannak erre szakosodott emberek. És azért a webfejlesztés jóval bonyolultabb dolog, mint a falfestés...
Ez egy fórum. A jellegéből fakadóan egészen konkrét apró elakadásoknál tudunk segíteni, pláne annak, akinek már van valami alap tudása.
De ilyen általános kérdésre, mint hogy nem értek hozzá, de légyszi segítsetek már ingyen berakni egy képgalériát a weboldalamra (de vajon konkrétan milyen weboldalról, milyen keretrendszer, milyen programnyelven, hol van hostolva, milyen a frontend, milyen frontend keretrendszer van használva stb...) ja és tegnapra kellene, mert unom már, hogy mennyi ideje szarakodok vele, na hát az ilyen kérdésekkel őszintén nem tudunk mást kezdeni, mint sok sikert kívánni hozzá, vagy valaki felajánlja, hogy jó pénzért ránéz.
Esetedben a második megtörtént, szóval azért nem volt hiábavaló, hogy írtál ide.Én kérek elnézést!
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz #79484416 #10145 üzenetére
Nem, hanem: ChatGPT !
User
milyen keretrendszerek vannakChatGPT
Számos webes keretrendszer létezik a fejlesztőknek, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban készíthetnek webalkalmazásokat. Néhány népszerű keretrendszer közé tartozik:Bootstrap: Egy mobilbarát, reszponzív CSS és JavaScript keretrendszer, amelyet a Twitter fejlesztett ki.
React: Egy JavaScript könyvtár, amelyet a Facebook fejlesztett ki, és amely segíti a felhasználói felületek (UI) készítését.
Angular: Egy TypeScript-alapú keretrendszer a Google-től, amelyet a felhasználói felületek és egyéb webalkalmazások fejlesztéséhez használnak.
Vue.js: Egy könnyűsúlyú JavaScript keretrendszer, amelyet főként felhasználói felületek létrehozására terveztek.
Django: Egy Python alapú webkeretrendszer, amely a gyors fejlesztést és tiszta kódolást támogatja.
Ruby on Rails: Egy Ruby alapú webkeretrendszer, amely a konvenciók felett a konfiguráció elvét követi, és segíti a gyors fejlesztést.
Express.js: Egy minimális, rugalmas és kifinomult Node.js keretrendszer, amely a szerveroldali alkalmazások gyors fejlesztését teszi lehetővé.
Laravel: Egy PHP alapú webkeretrendszer, amelyet az elegancia és a kifinomultság jellemzi.
Spring Boot: Egy Java alapú keretrendszer, amelyet a Spring keretrendszerre építettek fel, és a gyors fejlesztésre összpontosít.
Ezek csak néhány példa, és a választás attól függ, hogy milyen nyelvet és technológiát preferálsz, valamint milyen típusú alkalmazást fejlesztesz. A keretrendszerek gyorsítják a fejlesztési folyamatot, mivel előre elkészített kódokat és struktúrákat biztosítanak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest