Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- droidic: Safe Mode az agyban
Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
Ismét ezzel táblázatos gyakorló projektemmel van gond, 2 napja próbálkozok mindennel IS, többször újraírtam a kérdéses részt, de nem akarja az igazat
Van 1 textfield, ahova vonalkód olvasóval lehet bevinni az adatokat, a vonalkód olvasó az olvasás után ENTER-t "üt".
A kód szépen megtalálja, végrehajtja a megfelelő utasításokat a saját gépemen amin írom (i7 3.7Ghz + 12GB ram). A probléma akkor következik, mikor egy lassú pentiumos laptopon futtatom, hibajelenség:
- 5x olvastam le ugyanazt a kódot egymás után, és össze vissza dobál ✔-t és ✖-et ovlasás után.
- sokszor elkezd ugrálni a táblázatban még azelőtt mielőtt érkezne az Enter... (nincs más key event hozzárendelve)Mivel teljesen random viselkedik ugyanazon vonalkód esetében is már csak arra tudtam gondolni, hogy "túl" gyors neki az olvasás, vagy nem elég hatékony a kódom, más logikus magyarázatot nem találtam..
De hátha ti jobban átlátjátok
Az Enter után keresem ki, hogy melyik áruról van szó:
private void text_searchKeyReleased(java.awt.event.KeyEvent evt) {
if(evt.getKeyCode() == java.awt.event.KeyEvent.VK_ENTER) {
indextalalat = -2;
zText.setLength(0); //Stringbuildert használok, hogy megmaradjon az utolsó érték a field ürítése után is.
zText.append(text_search.getText());
for (int i = 0; i <= tabla.getRowCount()-1; i++) {
if (tabla.getValueAt(i, 2).toString().replaceAll("\\s+","").equals(text_search.getText())) {
indextalalat = i;
break;
}
}
if (indextalalat != -2) {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✔");
tabla.setRowSelectionInterval(indextalalat, indextalalat);
tabla.scrollRectToVisible(new Rectangle(tabla2.getCellRect(indextalalat, 0, true)));
setTexts();
} else {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✖");
tabla.removeColumnSelectionInterval(0, tabla.getColumnCount()-1);
}
}
} -
Drizzt
nagyúr
Én ugyan nem értek az AWT-hez, de az hogyan találja ki up, vagy down arrow lenyomásra, hogy fel, vagy le kell állítania az aktuális sort?
A handler amit írtál, mindenképpen beállítja a textet a kijelölt sor alapján. De mi állítja be a kijelölt sort? Van valami az AWT-ben ami automatikusan állítja a sor billentyű lenyomásra? Ebben az esetben valamilyen olyan listenert kellene meghívni ami biztosan a selection megváltozása után lesz meghívva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Elac Discovery DS-S101-G Zene szerver
- PALIT RTX 5090 32GB GDDR7 GAMEROCK - Gari 2028.02.25. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan, sérülésmentes kék iPhone 13 (128 GB) 92%-os akkuval
- Apple iPhone 16 Pro Max / 256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest