Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Pubszon #3813 üzenetére

Eléggé szubjektív ez a megítélés... Mitől lesz valami csúcskategóriás? Nálam a csúcskategória azt jelenti, hogy benne van minden, ami a kor technikai színvonalán megvalósíható, és a lehető legkevesebb kompromisszumot kell kötnöm.

Egy s1155 platformon szerintem rengeteg a kompromisszum. Alapból, csak 4 mag a max 6-8 helyett, 2 csatornás a ram 4 helyett, max 16 PCI-E sáv van 40 helyett, 8MB L3 a max 15-20MB helyett.

Ehhez képest előny a GPU, de könyörgöm, akinek van egy 7970+3930K mondjuk, azt hol fogja érdekelni, hogy az IGP 10W-al kevesebbet fogyaszt DXVA gyorsítá közben, mint a GPU? :DDD Persze, értem én, hogy hasznos, de ez inkább középkategóriás extra, mint csúcskategóriás. Ha ennyire kell valami energiatakarékos GPU valamiért, teszel a nagyvas mellé valami low-end Radeont vagy Geforce-ot, és szépnapot. :DDD Annak legalább használható drivere van, nem egy kalap fos, mint az Intelé, hogy nyomorult 72Hz-et nem tudom elindítani a monitoromon, mert nem szabványnak megfelelő az Intel driver. :W Tehát még filmezős energiatakarékos GPU-nak se jó a jelenlegi driverrel. :C Néha netezni átkapcsolom, de nem az igazi.

Új hozzászólás Aktív témák