Új hozzászólás Aktív témák
-
Bennyboy
őstag
Udv, lakik vki hollandiaba? Ha igen, tudna rola meselni? Mi benne a jo, rossz stb. Koszi
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Dißnäëß
nagyúr
Újabb kérdés: 47 éves IT-sként van állampolgárságira esély a jövőben ? Mondjuk Németben. 8 év bejelentett kintlét után. (Azt hiszem, ennyi a minimum).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak ! Ha kint bejelentkezek kinti címre + magyar lakcímkarira rákerül a külföld, az azonnaltól úgy tekinthetô, hogy életvitelszerûen kint élek ? Ki is költöznék, semmi sumákság.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Megjártuk csajossal a német régiót, hát csodás, na.
El is kezdtem pályázgatni ki ...
-
t72killer
titán
Én brexitániában vagyok, annyi, hogy itt is büdösk.rvanagy infla van, itt valószínű több, mint €urópában. Azonkívül semmi xtra. Jade: mintha kezdene szárazabbá-naposabbá válni az éghajlat: nyugat-skóciában tavasszal locsoljuk a kertet és nem ritkán... Persze nekem baromira tetszik, hogy nem állandó eső van, hanem nem ritkán faltól falig kék ég
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Shadowbull #95 üzenetére
1 év 1997, 4 év 2000-2004.
Azóta azért eltelt majd egy negyed évszázad.De ha semmi nem változott, az lényegében őrájuk nézve jó..
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz Shadowbull #95 üzenetére
Szóval nyugaton a helyzet változatlan?
-
Dißnäëß
nagyúr
Na de viccet félre: milyen most külföldön , mesélnétek kicsit ?
Mindset, mentalitás, törökök-oroszok, belváros-kertváros, főleg DACH régió, éltem kint 1 + 4 évet, vágyok vissza és itthon csak vegetálás megy, azt látom, előre lépés sem egyéni szinten, sem társadalmi szinten nope.
Köszi minden építő hsz-t.
(Svájcra lőnék lehet).
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz Shadowbull #91 üzenetére
BeEeEeEnt? Látszik, milyen romlott ez a nyugat. Az igazi szittya soha, SOHA nem engedi be a házba a kutyát, nem azért van. Kutyának kint a helye, pont. Hóban, fagyban, 40fokban. Hadd nézzen csak befelé irigykedve, hogy miért nem lehet a családdal, akik papíron szeretik őt.
-
t72killer
titán
válasz Shadowbull #89 üzenetére
kertész topikban pont most szenved egy kolléga, hogy a szomszéd kutyája éjjel az ablaka alatt ugatva terrorizálja a családot. Ezt még itt "a b.sszunk rá, meg különbenis állatvédelem!" uk-ben is egy db bejelentés megoldani - Mo-on meg ügyvéddel se jutott semmire a kolléga (természetesen az összes humán kontaktlehetőség kimerítése után). nincs rá paragrafus...
[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
válasz hiperFizikus #87 üzenetére
"Ha kiutazol oda, akkor azonnal szembesülsz evvel !"
Hát igen. Szörnyű szembesülni a nagyon magas színvonalú közszolgáltatásokkal, egészségüggyel, oktatással, közbiztonsággal, általános jóléttel.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
t72killer
titán
válasz hiperFizikus #87 üzenetére
hátigen, szörnyű. minden utcasarkon átoperálnak, így páros számú utcasarkon kell áthaladnom, hogy fiú legyek mire hazaérek.
-
t72killer
titán
válasz hiperFizikus #85 üzenetére
Téged fizetnek ezért a rakás marhaságért? A poltopikba menjél ballibsizni.
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
senior tag
Én is sokáig azt hittem, hogy buta vagyok és azért nem megy az angol nyelv tanulása . Pedig dehogy, az angol nyelv a hibás .
Egyébként sokan pórul jártak már a balliberális nyugatodon .
Hanem inkább váltsd ki a kisipart, és máris kiírhatod, hogy IT-*** .
Kicsitunalmas, de pénzt kereshetsz, ha az "üzleti cégeknek üzleti programokat" írsz .
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Louro
őstag
Én több csoportban is benne vagyok és elsősorban a mentalitást emelik ki. Igaz a közösség valamelyest megválasztható, de akaratlanul is bele lehet botlani a tipik magyarokba.
Engem az tart vissza, hogy nyelvet lusta vagyok tanulni. Igaz a feleségemnek is és nekem is van jó munkahelyünk, hazai referenciáink. De ő az apja miatt, én a nyelv miatt váltanék nehezen. Sajna munkahelyen kevés a külföldi kooperáció, hogy gyakoroljak. Filmeket, sorozatokat próbáltam csak angolul. Könyvet is. Mivel nem vagyok egy nagy szociális lény, így angol közösséget keresni nem igazán komfortos. Pedig, ha nem lenne a nyelvi akadály, már rég nem lennék itt. Az se érdekelne, ha nulláról kellene újrakezdeni 40 éves fejjel. Írtózatosan apatikus a magyar légkör.
Mess with the best / Die like the rest
-
BiP
nagyúr
Érdemes elolvasni ezt a FB postot, de főleg a hozzá tartozó kommenteket. Akadnak különböző országbeli tapasztalatok is.
Vakmajom - itthagyni mindent -
hiperFizikus
senior tag
-
.Szaki.
addikt
Kíváncsiságból jöttem ebbe a topicba, baromi érdekes lenne olvasni különböző országokban élőktől tapasztalatokat. ... Adott országban mi az ami tetszik, mi az ami jó, mi az amin lehetne javítani, vagy mi az, ami egyenesen baromság. Kár, hogy nincs itt élet.
-
kisninja
őstag
-
hiperFizikus
senior tag
vicc, én találtam ki :
A férj mondja a fiatal feleségének :
- Szívem, én megyek külföldere munkát vállalni, mert a internetes IT-cafe.hu fórumán kisninja azt írta nekem, hogy ott milyen mennyei ...
A feleség válaszolta:
- Menj csak férjecském, legalább nem fogsz a hitvesi ágyban zaklatni ♥
-
attiati
veterán
Green Card Lottery 2024 regisztrációval képben van valaki?
Tudtommal a hivatalos oldal az alábbi, de itt még a 2021-es regisztrációs határidő van (a 2023as jelentkezésre).
https://dvprogram.state.gov
-
kisninja
őstag
válasz hiperFizikus #74 üzenetére
Nem tudom te mit éltél át de egy barátomat most érte baleset. Bayern.... elment pössenteni egy percre rá már a nővér ott kopogtatott, hogy alles gut ? Kint él már 10 éve alig beszél németül, semmi olyan nyűgje nem volt mint amiket írsz.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
kisninja
őstag
válasz hiperFizikus #70 üzenetére
Lenne rendes gyári munkám míg nem megy a nyelv annyira amennyire szeretném ,aztán irány a rendes szakmám.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Bennyboy
őstag
válasz hiperFizikus #69 üzenetére
nem követem az ottani helyzetet de azt tudom, h ide biztosan nem jönnék ha nagyon nem muszáj
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
kisninja
őstag
Én még bizonytalan vagyok nem tudom min vacilálok még ..... Ha megyek az albimban lesz vész energiaforrás
hiperFizikus:
Pedig Magyarországból menekülni kell egy alternatív valóságban élő ország lett.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Bennyboy
őstag
válasz hiperFizikus #66 üzenetére
Bocs, ezt nem értem. Ott drága az áram?
Itthon is utálják egymást is a magyarok meg a kormány is őketELADÓ D3 ROS CE 15k
-
hiperFizikus
senior tag
Én most franciaországot tervezem bár sok mindent meg kell oldani hozzá.
például magaddal kell vinned egy akkumulátort
Nem tudom milyenek a szlovák lehetőségek de ide akkor se jönnék ha muszáj lenne.
utálják a magyarokat, és a legkülönfélébb módon piszkálják
-
Bennyboy
őstag
válasz hiperFizikus #64 üzenetére
remélem viccelsz
Nem tudom milyenek a szlovák lehetőségek de ide akkor se jönnék ha muszáj lenne.
Én most franciaországot tervezem bár sok mindent meg kell oldani hozzá.ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
hiperFizikus
senior tag
Én is külföldre akarok menni !
Szlovákiában élek és gyorsan magyar országra szeretnék költözni, segítene ebben valaki nekem ?
-
kisninja
őstag
Hát igen, a kislány miatt még nem mentem de szerencsére sikerült időt kérnem, rendezni a dolgokat, azóta csak rosszabb lett az ország is a lelőhelyem is. Úgy hogy most zongorálok egyet ujra... albi, munka, segítség meglegyen akkor megyek októberben lépek innen ha minden igaz.
Akinek van kis esze és még nem fektetett hatalmas áldozatokat itthon valamibe az lépni fog innen.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
kisninja
őstag
Sziasztok én is fontolóra vettem a távozást..... Elvált vagyok és van egy gyönyörű kislányom akivel tartom is a kapcsolatot. Ez az ami miatt már meghiúsult pár munka.
Az országot szívesen elhagynám már mert tele a hócipőm. (aki hasonló cipőben van az tudja nekem csak kötelességeim vannak és különben is dögöljek meg)
Van barát Hollandiában ő oda csábítana és van pár ismerős Ausztriában/Német országban.
Egy meghiúsult munka miatt a németet tanulgatom, nagyon alap megy és az angol is ilyen sajnos. (Most a nyelvtanulásra fekszem rá nagyon.... 36 vagyok)
Most csak kiírtam magamból a dolgokat erősen gondolkodom olykor tanácstalan vagyok. Végülis új életet szeretnék azt hiszem Lakást idehaza nem tudok venni de van annyi tartalékom, hogy kint eltudjam kezdeni.
Kíváncsi vagyok ki, hogyan ment vagy ki az aki menne stb...powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
zozek
tag
Sziasztok,
A vasárnapi eredmények után igazán elgondolkodtam a távozáson. Van egy 3 éves kisfiam,nem igazán látom hogy lenne itt jövője.
Az angol nyelv ami menne,németet sosem tanultam.Viszont UK annyira nem szimpatikus. A skandináv országokban mennyire lenne esèly?[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
on
-
sasa134
addikt
teljesen halott ez a topic...? Vagy van mási esetleg hasonló tartalommal.
Németországban élek, tapasztalatokat cserélnék/osztanék meg másokkal.
Avanti Roma
-
Kassadin
addikt
válasz RepeatSector #50 üzenetére
A közvetítőcégek nagy többsége csak átb@sz és lehúz, szóval inkább kihagynám őket a buliból. Utána kell mindennek olvasni (ez manapság nem túl nehéz az internetnek köszönhetően) és úgy tervezni.
#52: Akkor nem értem, miért kérdezted. Senki sem fogja helyetted kikaparni a gesztenyét. Nyelvtudásotok van, pénzmag nem tudom van-e (és nem is tartozik rám), szakmátokat szintén nem ismerem. Én biztos nem adnék egy forintot se egyetlen cégnek sem, amíg nincsen kézzel fogható eredménye=elintézték, hogy dolgozhass xy munkahelyen.
[ Szerkesztve ]
-
RepeatSector
senior tag
A 44-es hozzászólásra még mindig várom a válaszokat! Legfőképp ausztria érdekelne!
Köszönöm ladybug-nak a németországi eligazítást
"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
ladybug
őstag
válasz RepeatSector #48 üzenetére
Privi ment.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
ladybug
őstag
válasz RepeatSector #46 üzenetére
Közvetítő céget nem tudok ajánlani, és én nem Ausztriában, hanem Németországban vagyok.
Sokan jönnek ki ide is, sok munkalehetőség van.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz RepeatSector #44 üzenetére
Milyen munka érdekel?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
RepeatSector
senior tag
Hali
valaki nem tudna valami értelmes közvetítőcéget, ami párokat közvetít ki ausztriába melózni (Vagy ismer olyat aki tudna segíteni)?Mert barátnőmmel indulnánk csak az ismeretség akin keresztül kijutottunk volna megszűnt!
Szeptember körül lenne aktuális!
Nyelvtudása barátnőmnek Német közép, nekem pedig Angol közép, és egy csipetnyi német!
Válaszokat előre is köszönöm!
"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
LOTR
addikt
válasz Hammon Serra #42 üzenetére
valószínűleg azóta már utánanéztél, korábban beszélgettem erről néhány kompetensebb emberrel, és ha emlékeim nem csalnak, akkor talán Kanada a legjobb választás erre a célra
ha jól tudom néhány fórumtag él ott innennekem is lenne kérdésem, hátha valaki tud bővebbet is
Ausztriában állítólag olyan szabályozás van, hogy ha legális munkaviszonya és lakcíme van ott egy külföldinek, akkor nem használhatja a saját, külföldi rendszámú autóját, hanem kötelező osztrák rendszámmal ellátott járműre váltania (a munkakezdéstől számított 3 hónapon belül), különben ha a rendőr ellenőrzi, akkor több ezer eurós bírságra, ft-ra átszámított milliós összeggel büntetheti
hogy pontosan hogy szól a jogszabály, azt nem tudom, de erre kint élő magyarok hívták fel a figyelmét (az eredeti kérdezőnek, én csak tovább érdeklődöm itt, hátha sikerül pontosítani), tehát ezt vehetjük ténynek, a kérdés pedig:
mi a helyzet akkor, ha továbbra is magyar rendszámos autót használ ami nem a saját nevén van, hanem mondjuk egy rokon nevén?
ilyenkor magyarázat lehet a rendőrnek, hogy az autó elromlott/összetört, viszont valamivel meg közlekedni kell, az autó jelen esetben nem munkaeszköz, csak közlekedésre van
ez lehet elfogadható magyarázat?
esetleg valaki tud pontosabbat?[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt arra,hogy családostól elmenni ebből az országból jó messzire.
Környék és UK nem érdekel.
USA, Új-Zéland,Ausztrália.
Fiatalabb koromban éltem huzamosabb ideig az USA nyugati partján,de most majd 20 évvel később más a helyzet.Nehezebb váltani, több a veszíteni valója az embernek.(Munka(bár ez nem jelent semmit) ház, egzisztencia stb)
Nem azonnal, mert nem SOS a helyzet.Viszont legkésőbb 2013-ban menni akarok.7 és 3 éves gyerekemnek szeretném a lehetőséget megadni egy "jobb" életre.(Nem mennék bele,hogy mit értek ez alatt.Mindenki döntse el)
-Ki hogyan vélekedik erről?
-Van-e ilyen tapasztalata?
-Ötlete?
Beszélgessünk!Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........
-
macikos
addikt
válasz runner 125 #40 üzenetére
Akkor én ha 1,5 éveket fogok dolgozni más-más országban, akkor 10 helyről fogok nyugdíjat kapni?
Kérdezd meg a jogász topikban, de szerintem alapfeltétel az állampolgárság.
-
runner 125
nagyúr
De na ba'.
Az osztrák államnak fizeted a TB-d. Mivel x ajróig adómentesség van odakint, így a fizetésed után nem kell adóznod.
+ van ideiglenes lakcím is kint.
Tuti nem jár?!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
macikos
addikt
válasz runner 125 #38 üzenetére
Szerintem ha nem vagy osztrák állampolgár, akkor várhatod a nyugdíjat...
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Nem tudja véletlenül valaki, h hivatalos, bejelentett vállalkozói 1,5 éves osztrák munkaviszony után majd jár valamiféle nyugdíj? Vagy, mennyi a minimum bejelentett munkaviszony ami után már jár nyugdíj?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Kobe
veterán
Csövi
édesapám kocsival készül hazajönni finnországból, és nem tudja, VISA kártyát (egy euroszámlához kapcsolodik) vajon használhat e pl tankolásra az útbaeső összes országban, vagy érdemesebb kpt, esetleg valutát venni, mert nagyon gány a konverzió
-
Hasek
Közösségépítő
válasz concret_hp #35 üzenetére
Ha nagyon nem akar senki sem válaszolni, akkor itt nézz körül: >ITT<
Ez alapján megtalálhatod, hogy kit érdemes megkeresni.
[ Szerkesztve ]
Üdv. H
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #22 üzenetére
hátha benéz ide valaki ausztriából
szóval ha van valaki aki ausztriából ph-zik az adjon életjelet plz, lenne 1-2 kérdésemvagy fullba vagy sehogy :D
-
-
honey1
csendes tag
Az ottani tapasztalatokra lennék kíváncsi!
-
honey1
csendes tag
Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt, és kíváncsi lennék, hogy van-e köztetek olyan aki volt már kint Új-Zélandon? (Huzamosabb ideig) Lenne pár kérdésem hozzá! Köszi
-
concret_hp
addikt
senki?
németországból esetleg?vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
Osztrákiából van itt valaki?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Eastman
addikt
Úgy tudom - javítsatok ki, ha tévednék - hogy az EU szorgalmazza az USÁ-nál, hogy minden EU-s állampolgár ugyan olyan jogokkal rendelkezzen az USÁ-ba kijutást illetően. Erről tárgyalások folynak. Lehet, hogy 2-3 év múlva ez meg is oldódik. Addig még sok víz lefolyik a Dunán. Lehet, hogy Te is másképp látod majd a dolgokat. Tanulj angolt, az a fix!
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Hasek
Közösségépítő
Hát nem tudom. Új-Zéland annyira nem jön be. Valahogy túl elszigetelt. Őszintén szólva én Amerikát mondanám még mindig szimpatikusnak, még ha nehéz is kijutni oda.
Üdv. H
-
TexT-BoY
addikt
Az első és legfontosabb hogy elöszöris használd a keresőt, páran már leirták mit hogy, többen is éltek már külföldön. Bash, tiv83us és még sokan mások már leirták az USA részét, Tildy általal tudunk Norvégiárol, és még sorolhatném, rmélik fakukac külföldi munkája is, de nem akarok hülyeséget irni, keress szerintem, megfogsz lepődni.
De fel a fejjel koma, én is mennék, csak tul hazafi vagyok, pedig hu érzem hogy japán csak engem vár.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
qdak
addikt
na ez engem is érdekelne h hova érdemes ki menni bár én csak a közelbe gondolkodom
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Hasek
Közösségépítő
Sziasztok!
Topic témája adott. Külföldre vágyók, segítséget kérhetnek a már kint élőktől, vagy bárkitől, aki egy kicsit is konyít a külföldre való költözéshez.
Én is ezzel kapcsolatban szeretném kérni a tanácsotokat. Elterveztem, hogy itt hagyom Hazám, és másik országban, új életet kezdek. Ehhez azonban előbb meg kell szereznem az érettségit, és kell szereznem még mellé egy szakmát, ami valószínű, hogy az autószerelés valamely ága lesz. Szóval a lényeg hogy ez a ki költözés Gimi befejezésével, és egy szakma megszerzésével, kb. 2-3 évet fog igénybe venni, és utána irány külföld.
Viszont hogy hova, mennék az még nincs lefixálva. Két hely között gondolkodom erősen, USA és Ausztrália. Azt nem tudom pontosan, hogy milyen feltételek szükségesek hogy én ki mehessek lakni, ott mit kell teljesítenem az állampolgárság megszerzéséért, milyen munka lehetőségek vannak, és ami a legfontosabb, hogy hova érdemes menni a két országon belül, és miért? Tudom jól, hogy 2-3 évem van még hátra hogy el tudjak indulni, de úgy vélem jobb ha már most tisztában vagyok a követelményekkel, azzal hogy mire számítsak, és akkor a 2-3 év alatt úgy tudjam alakítani az életemet, a még hátralévő tanulmányaimat, hogy ne okozzon túl nagy problémát ez a dolog akkorra.
Na szóval remélem tudtok tanácsot adni, várom a válaszokat.Üdv. H
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Crypto Trade
- ZIDOO médialejátszók
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest