- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
Köszi, de végül is megoldottam azzal hogy az "album előadó"-hoz beírtam az album nevét, aztán így már egy albumként jeleníti meg.
Nem értem miért kellett ezt a nyomorult ID3 tag dolgot erőltetni, ezerszer egyszerűbb lenne ha az ember csak felmásolná a szépen mappákba rendezett zenéit...
-
F_Gergely
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne az iTunes-al, hogy berakok egy albumot, (ID3 tag alapján azonos album, de különböző előadók és számcímek) és ez a nyomorult ahány előadó annyi albumra szedi szét...
Például legyen album neve album1. de különböző előadók, és számcímek, és így ha rányomok hogy albumok, ott van 12 "album1" nevű album benne 1-1 szám. Arra rájöttem hogy ezt azért csinálja mert ugye nem 1 előadó van (persze hogy nem mivel mix album), viszont azt nem értem ha az album AZONOS, minek szedi szét, számonként? Tud erre valaki megoldást? (az megoldás lenne ha azonos az előadó de ezt nyilván nem fogom átírni, mivel mixalbumról van szó). Köszi! -
-
F_Gergely
őstag
igen en is csak a tarhely vegett "kenyszerultem" ra. nem tudom mas gyarto miert nem csinalt nagyobb kapacitasu lejatszot.
-
F_Gergely
őstag
igen sajnos olvastam, tobb helyen is hogy panaszkodtak a minosegere, es igen, erosen atlagos... nekem csak azert faj a szivem mert elviekben egy felsokategorias, 100 ezres cuccrol beszelunk. az EQ-ja szerintem hulladek, modositani, allitani nem lehet... ha megszeretni nem is fogom de igyekszem majd elfogadni.
-
F_Gergely
őstag
no tegnap megvettem a 160 gigas classicot, a hatlapja kisse karcos de amugy szep allapotu, leformaztam, gepre dugva kiirta van frissebb szoftver, azt felrakta, illetve raktam ra zenet. nem rossz de meg szoknom kell, es sajnos szetintem zenei teljesitmenben alulmarad a samsung s5-el szemben... remelem kesobbiekben nem lesz gond vele.
-
F_Gergely
őstag
iPodban van magyar nyelv? Esetleg azt honnan tudom hogyha "klón" vagy ilyesmi?
-
F_Gergely
őstag
6. generacios ipod classic 160 gigas 25 ezerert nem "tul olcso"? Holnap megyek kiprobalni, szerintetek? viszek par giga zenet felmasolni, valamit meg probaljak? koszi!
-
F_Gergely
őstag
iPod hdd-jét lehet valahogy tesztelni, pl: HD sentinel vagy valami, hogy milyen állapotú?
-
F_Gergely
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Igen ,tehát hozzáadtam a zenéket, utána pedig elkezdtem szerkeszteni a számok ID3 tagjeit (Tag & Rename progival), de hiába szerkesztettem az iTunes nem frissítette, és ugyan úgy van minden. Én is arra gondoltam törlöm, és hozzáadom újra, de mivel igen nagy mennyiségről van szó, akkor most hagyom a fenébe, és ha már mindent megcsináltam, újra hozzáadom, addig felesleges. Köszönöm!

-
F_Gergely
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Nekem ilyen menüpontjaim vannak...

Az iTunes-t az apple honalpjáról töltöttem le tehát biztos hogy a legfrissebb verzió.
Azt megtudja valaki mondani hogy lehet frissítésre birni az iTunes-t, mert már átírtam egy jópár albumnál a tageket de nem frissítette a progi és ugyan ugy van "összehányva" minden, de frissítés gombot nem találtam, bezártam, elindítottam ujra de semmi...
Nem szóltam, megoldódott, kiderült volt egy menüsorom ami idáig rejtve volt

-
F_Gergely
őstag
No máris elakadtam hehe

Nekem a zenéim külön particion van, hiába kerestettem vele nem találta meg, viszont fogtam az mp3 nevű mappát totalcommanderben, és ugy ahogy volt áthúztam, azóta szinkronizál.
Namost a kérdésem, hogyan én közben majd szépen lassan megszerkesztem az ID3 tag-eket a számokban, akkor ezek alapján frissíti majd az iTunes? Mondjuk amiket nem tudott sorolni albumba, csak előadóba, de én megszerkesztem, utána ő automatikusan berakja majd album szerint, vagy hogy lehet ezt nála frissíteni? Remélem nem fogalmaztam kacifántosan, köszi
-
F_Gergely
őstag
Köszi a válaszokat, próbálok vele barátkozni, igazából sok választásom úgysincsen
Úgyis rég volt már rendrakás a zenék között, rengeteg szám megvan többszörösen, majd most picit takarítok, remélem pár hét alatt sikerül átlátni, megszokni, rendszerezni a dolgokat. Köszi a segítséget , és a gyors válaszokat
, szerintem még úgyis fogok jelentkezni 
-
F_Gergely
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Pont ezért szeretném a 160 gigát mert rácuppantok mindent, nagyon sokféle stilus, illetve eltérő zenék vannak, és általában én hangulatomhoz illő zenét hallgatok, pl sokszor van hogy kifejezetten csak egy számot hallgatnék, de nincsen rajta, vagy eszembe jut hogy "úúú ezt de rég hallgattam" és cseszhetem mert nincsen nálam, viszont igy meg lenne minden csak ki kell guberálni. De ha nincsen más hát felnövök a feladathoz, nem vallom hogy feltétlenül rossz az amit eddig nem próbáltam, de mindenképpen macerának fogom fel ezt az itunes-os dolgot az eddigi egyszerűbb másolós dolognál. Még annyit had kérdezzek, hogy ez az iTunes mennyire szól bele az én eredeti mappa struktúrámba? Mert oké az ipod-ra majd valahogy össze rendszerezem, de szeretném ha a gépen kialakított architektúra maradna, és nem másolna semmit sehova, minden maradna úgy ahogy van, illetve azok a zenék amiket szinkronizál az ipod-al azokat ugye nem törli? Tehát mondjuk feltölt egy albumot, és a gépről meg törli, és csak az ipod-on van rajta?
-
F_Gergely
őstag
válasz
tylerddd
üzenetére
Ez még a "vegyes" mappánál mondjuk nem rossz, de albumokat beszerkeszteni... Volt annó egy Sansa lejátszóm ott az volt a gubanc hogy a mappákat kezelte de azon belül már ID3 tag alapján játszott igy egy 12 számból álló mix albumnál össze vissza játszotta le a számokat, nem pedig sorrendben, mivel a számok sorrendje hiányzott az ID3-ból. Gépen a JetAudio-val hallgatok zenét, de akkor megpróbálom a Winampot- hátha, illetve akkor keresek valami jó ID3 tag szerkesztő progit, és lelkiekben készülök az ipod vásárlásra, februárban szeretném legkésőbb megvenni, illetve ha használtan kapok jó áron akkor még januárban. Használt Ipod esetében kell valamire figyelnem, vagy valamit a vásárlásnál csekkolnom?
-
F_Gergely
őstag
Ettől féltem... Keresnék illetve kerestem, de sajnos nem találtam sehol, ilyen tárkapacitással lejátszót, azt hiszem 32 gigás volt a legnagyobb... Nem lenne bajom a lejátszási listával, ha nem kéne egyesével kb 10 ezer zenefáljhoz megszerkesztenem az ID3 tag-et... Bakker ember nincs akinek ennyi szabad ideje lenne, hogy ezzel szarakodjon... De próbálom akkor emészteni

tylerddd: én este felraktam a laptopra az iTunes-t volt rajta 1-2 gigányi zeném, de fogtam és ömlesztve odacuccolta a zenéket, és mivel fáljnevet én nem látok, volt amelyikről fogalmam sem volt hogy micsoda

-
F_Gergely
őstag
Sziasztok, látom elég döglött a fórum de azért megpróbálom, hátha valaki tud segíteni.
Szóval segítséget, pontosabban információkat kérnék, mert gugliztam sokat, de nem igazán kaptam 100%-os eredményt. Tehát a helyzet az hogy van egy Samsung 8 gigás mp3 lejátszóm amit szeretek és imádok, viszont 8 giga nekem kevés. Alsó hangon napi 4 órát utazom, plusz van hogy többet illetve rendszeresen sportolok és olyankor szintén zenét hallgatok, igy került a képbe az iPod Classic 160 Gb-os lejátszója. Viszont én azt szeretném ha fogom a X gigányi zeném, és ugy ahogy van mappaszerkezetestül átcuccolom az ipodra. Sajnos ahogy gugliztam ezt nem lehet... Viszont nekem ez az ID3 tag-es dolog nagyon nem tetszik, tehát erre van-e valami megoldás? Olvastam a RockBox-ról de azt nem sikerült kiderítenem abban van-e ilyen lehetőség hogy mappaszerkezet szerint játssza le a zenéket, és a mappán belül ne ID3 tag alapján hanem abc sorrendben játssza le egymás után a számokat. Olvastam hogy van TotalCommanderhez plugin és akkor csak felmásolom a számokat mint egy pendrivra viszont azt nem tudom hogy ez csak adattárolásnál működik (tehát mint külső hdd) vagy azokat akkor le is tudja játszani? 6. és 7. generáció között van érdemi különbség? Annyit sikerült kikeresnem hogy 6 órával tovább bírja a 7. generáció de igazából ennyi. Szóval vásárlás előtt állok, de csak "találomra" nem szeretnék kiadni pénzt egy olyan eszköre ami lehet hogy számomra használhatatlan, de azt is nehezen emésztem meg hogy van egy tök jó lejátszó hatalmas adatkapacitással, és gyakorlatilag hasznavehetetlen. Én tiszteletben tartom és elfogadom ha valakinek bejön az iTunes, de én nem szeretnék bíbelődni azzal hogy 100 gigányi zenét nekiállok ID3 tag-et kitölteni, plusz rengeteg zeném van ami nem tartozik effektíve sehova, csak 1-1 szám, nincs albumba rakva. Szóval én ragaszkodnék a saját mappaszerkezetemhez. Ez már csak off de én ezt is röhejesnek tartom hogy egy mezei tesco-s mp3 lejátszót rádugok a gépre, felmásolom a zenét amit hallgatni szeretnék és lejátssza, nincsen iTunes, nincsen szinkronizálás, nincsen ID3, nincsen playlist... Köszi a segítséget előre is. Nincsen apple termékem, nem is volt, igy ha tévedek, és nem a fent leírtak szerint van, megköszönném ha valaki elmagyarázná hogy is van valójában!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Apple iPhone Se 2022 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell Latitude E7250,12.5",HD,i5-5300U,8GB DDR3,256GB SSD,WIN10, LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Remélem nem lesz gond 

Úgyis rég volt már rendrakás a zenék között, rengeteg szám megvan többszörösen, majd most picit takarítok, remélem pár hét alatt sikerül átlátni, megszokni, rendszerezni a dolgokat. Köszi a segítséget , és a gyors válaszokat