Hirdetés
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
heim
tag
válasz galaxys80 #21819 üzenetére
Ahogy Édesapám mondaná “Jó Asszony” ne bántsátok ! Takarított és a takaróban felejtette az IPad et, a takarót meg kivitte a napra, amikor át dobta a korláton majdnem elájult ! Azóta siratja , hiába mondom neki amit pénzért meg lehet venni azért nem szabad sírni ! De meg reménykedem a javításában , ha nem veszek neki egy újat !
Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
Noxy
veterán
válasz galaxys80 #21955 üzenetére
Azt honnan veszed, hogy egy Messenger sem megy? [kép] kép kép
Amúgy meg nem azt írtam, hogy az iOS 8-t használjon is valaki, amit már ezer éve nem lehet felrakni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
wm2
őstag
válasz galaxys80 #22110 üzenetére
Ha a kameránál beállítod a rögzítési módot “nagy hatékonyságú” vagy “leginkább kompatibilis” azt fogja használni. A “nagy hatékonyságú” a HEIF/HEVC. A szerkesztett fotóknál átmásolja az eredeti forrást és a már megvágott, megszerkesztett képet. Zenéknél nem szereti a FLAC formátumot, de a VLC elboldogul vele. A SanDisk saját lejátszója is, de nincs Tag.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz galaxys80 #22119 üzenetére
Na. Igen, ha fotóknál az átvitel automatikusra van állítva és a rögzítési mód “leginkább kompatibilis”, akkor H.264-ként kerül a pendrivera. Ha “nagy hatékonyságú” és az átviteli mód “eredetik megtartása”, akkor H.265. Ue. a helyzet a fotóknál is. A leginkább kompatibilis JPEG lesz.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Süvi
őstag
válasz galaxys80 #22272 üzenetére
Teljesen igazad van, hasonlóan érzem én is, az átlagnak ilyen rossz tulajdonságai vannak.
Viszont jó kiindulási alap, jól mutatja az átlagember helyzetét.
A BigMac index és Iphone "Index" is jó kiindulási alap.Engem jelenleg egyébként az Ipad ára nem zavar, az sokkal jobban, hogy Iphone esetében 100-120 E Ft az "IOS ára."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz galaxys80 #22270 üzenetére
Nem így kell százalékot számolni 25 helyett 27 százalékos ÁFA azt jelenti, hogy ami addig 125 forint volt, az 127 lett. Kemény 1,6%-os drágulást okozott az ÁFA-emelés, összevetésül az szja 1%-os csökkentése 1,53%-al növelte a nettó keresetet. Kerekítés után a kettő kioltja egymást, ha csak nem zsebbe megy a fizu egy része, ugye.
-
Madwe
nagyúr
válasz galaxys80 #22298 üzenetére
Ez nem igaz, egyrészt apple a saját piac kannibalizációtól sosemdzkodott, sőt, másrészt az ipadet ők maguk pozicionálták most a pc pőiacra, úgy marketingelik, ők nyomják ezt.
És teljesen ki is tud váltani egy pc-t nagyon sok embernél (sok munkához és munkafolyamathoz már ma is jó, sokan eleve nem is munkához használják - bár ugye van sima és pro vonal is, szóval ez nem gond, lehet majd pár év múlva ugyanúgy millió feletti ipadekeet és "csóró" 400ksakat árulni mint most macbookokból)
Teljes os szerintem sose lesz rajta, pont az az egyik előnye, h iOs van rajta (aminek nyilván vannak hátrányai is). Igazából még több munkához is jó lenne, ha jönnének hozzá az appok (logic, final cut, xcode stb) bizonyos megkötésekkel és előnyökkel.
Ugye régóta rebesgetik az arm-re való áttérést sok helyen, pl osxnél is, mert x86 intel már elég régóta bénázik... Szerintem sose jön majd arm alapú os x, applenél kb arm felé a menekülőút az ios felturbózása ipadekkel és ezt az utat kezdik el kitaposni. Azaz fog közeledni az ios az os x felé biztosan szerintem, pl egér támogatás pár év múlva tuti lesz benne. Ha már usb c meg külső monitor megy idén rendesen...[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz galaxys80 #22408 üzenetére
Attól függ, mit ért a kollega poweuser alatt. Nekem az aki, roncsra moddolja a rendszert, kihasználja a kepességeit maximálisan. Talán a grafikus-designer-kreativ tengelyre gondolt, akik rajzolnak, képet, videót szerkesztenek iPadon. Na mondjuk ők ki is használják. Ha használom, akkor én is.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
amtibacsi
aktív tag
válasz galaxys80 #22685 üzenetére
Az android nagyon testre szabható. Szinte mindent meg lehet benne változtatni. Elképesztő mennyiségű program van hozzá. Igaz, mondják, hogy emiatt megbízhatatlan is, bár a Nexusom 5 éve hibátlanul teljesít, nincs fagyás, stb. Sokkal könnyebb is, mint az iPad, este már rendesen fáj a kezem tartani. A kijelzője is sokkal nagyobb, nem gondoltam volna, hogy ez ennyire kényelmetlen lesz. Nem értem például, hogy egy bőrtok miért kerül 10e-be, míg egy 10 collos androidra meg 3e. Ránézésre tök egyforma kínai mind a kettő :-) Összességében munkára megtartom, estére, otthonra meg veszek egy Nexus 7-et (kijelzőt a fiam ki fogja cserélni, 7e Ft körül lesz , most szólt)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
coco2
őstag
válasz galaxys80 #22959 üzenetére
Van egy translator pluginja, amiről ellenőriztem is, hogy be van kapcsolva. A google helpje szerint ha egy idegen nyelvű oldalra lépek, fel kellene kínálnia az oldal szövegének a lefordítását. A help oldal szerint lennie kellene egy "translate" funkciónak. Egy tutorial videóban kicsi gomb tűnik elő jobb oldalon fent, amire pöttyintek, és teszi a dolgát. Na az a gomb nem tűnik elő. Van valami különös oka annak, miért nem?
A google feedback oldalon már leírtam a problémát, hogy talán egy tutorial video is segítség lenne, de mire ők reagálnak, szerintem addig ne akarjak féllábon állni. Bármilyen ötletnek örülnék.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
B.Ricsike
őstag
válasz galaxys80 #23066 üzenetére
Lehet vele rajzolni, el tudom vinni egy építkezésre, és ott tudok akár egy kooperáción, bejárás közben egy csatlakozási csomópontot felrajzolni? Vagy tudok egy tervrajzon azonnal berajzolni vagy átrajzolni plusz dolgokat, beleírni plusz információkat? Ezért lenne fontos az iPad! Kényelmesebb és tudja azokat a funkciókat, amik ehhez kellenek.
Akár menet közben, kézben tartva lehet vele dolgozni![ Szerkesztve ]
-
-
krx21
nagyúr
válasz galaxys80 #23319 üzenetére
Miért is? 375 vs 408 ezer???
Szerintem inkább az a naivitás, hogy elhisszük, hogy pont a viszonteladónak több a profitja...
Az extra profit relatív ugye... De akkor most hol is éppen a legnagyobb?Nálam amúgy is van 1 rossz pontja a boltnak... Mikor akciós volt a pro, bementem és megkérdeztem, hogy van e készleten és hogy holnap is lesz e akció. A válasz egyértelműen: igen, igen volt. Aztán másnap ugyan abban a boltban, magamhoz véve a kp-t, kértem volna a készüléket, azt mondták, hogy már drágább lett, érdeked, pont ilyen 35.000 körüli összegel... Akkartam volna beszélni az üzlet vezezővel, elmondva a történetet, de csak addig jutottam, hogy hátulról üzent az eladó sráccal, hogy NEM, nincs már akció... Ezért másnál hagytam az amúgy nem kevés pénzem... No comment...
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz galaxys80 #23542 üzenetére
Fájlokat bt-on ma már nem küldözget senki.
Androidon több lehetőség is van a fájlátvitelre.
- Ott a wifi direkt és 5G wifi tempóval száguldanak a fájlok egyik eszközről a másikra.
- Otg-vel pendrive-ot, fényképezőgépet bármit fogad,
- egyikből a másik eszközbe a micro sd kártya is átpakolható.Ipad-re ftp progi, otthoni wifi hálózat és pc/nb ami jól működik, ami nem egy elegáns megoldás, de legalább működik.
A fájlátvitelben és kezelésben jó lenne, ha fejlődne az IOS. Több éve használom android mellett párhuzamosan az ios-t, tök jók a készülékek.
-
-
addikt
válasz galaxys80 #23924 üzenetére
Nem találgatásnak tűnik, viszont nem tudom mennyire megbízható, vagy egyáltalán ki ez az arc, de szerintem lesz belőle valami végre, persze biztosat majd júniusban tudunk meg.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Noxy
veterán
válasz galaxys80 #23977 üzenetére
Attól hogy JB-l, az iOS-n sem lesz rögtön root joga, csak lehetőséget kap rá.
Ehhez 1x a Cydiaval is közelebbi ismeretséget kell kötni, ami nem 1-2 órás feladat.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Mr.C
őstag
válasz galaxys80 #23977 üzenetére
Megalapozott döntés volt az iPad, több tényező miatt is, szóval eddig nem bántam meg.
Madwe: mert szeretném minél jobban felfedezni ezt a rendszert, milyen lehetőségeket rejt, milyen megoldásokat alkalmaznak stb. Nem hirdetem, hogy márpedig mindenki, aki tudja jailbreak-elje a készüléket, tudom hogy a legtöbben bőven meg vannak elégedve vele.
sudo rm -rf /*
-
-
vadászcsiga
félisten
-
kezo0
addikt
válasz galaxys80 #25607 üzenetére
Jaja, minden adat megvan, beleértve az összes fotót, és ez utóbbiakat is meg tudom nézni minden korábbi nézetben, albumokra bontva, csak ezt az újonnan bevezetett nézetet akarja nekem napok óta létrehozni az iPadOS... Ha jól számolom, eddig kb. nettó 30 órát töltött ezzel (ennyit volt zárolva + töltőn a mini 5-öm), és az állapotjelző csík már olyan 8 óra után elért oda, ahol azóta is van. OK, tényleg sok a fotóm, 37 GB-nak mutatja.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest