- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16141 üzenetére
Igen
(#16144) n000rbi: Nálad az US olyan 3 körül emelkedett, de a DS szépen alakult, és az US miatt sem kell aggódnod.
(#16145) GEPESZ66: Látható, hogy az US csökkent, a DS pedig nem igen változott. Persze az eltérő nap, illetve időjárás, befolyásolhatta, de a router csere nem.
(#16148) GEPESZ66 : Mindegyik sorban a Power Levelet (illetve az SNR-t), de a lényeg, hogy DS-nél a Power Level minél inkább pozitív legyen, az US-nél meg minél távolabb (kisebb), az 50-55-ös tartománytól.
Az enyém mára szerintem készen van
-
válasz
n000rbi #16114 üzenetére
4 eve csapott le a villam az utcaban, tonkrement a modem, meg a modembe csatlakozo RJ11-es dugo is meg volt feketedve. Ez este tortent, beszoltam masnap delelott, delutan jott a szerelo es kicserelte egy masikra. Senki meg sem kerdezte, hogy miert ment tonkre. Ezzel nem kell foglalkoznod, cserelik szo nelkul, ha elromlik.
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16120 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem.
(#15969) GoodSpeed: Megint nincs szolgáltatás
Pedig nincs még 10-e. Igazából eddig nem emlékszem olyan hónapra, amikor ne lett volna valami kiesés...
Ez pedig akkora volt tartalékolva
Megjegyzem a T-re nem térnék vissza, de az tény, hogy ennyi kiesés VDSL2-nél a két év alatt nem volt jó eséllyel...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16114 üzenetére
Egyfelől van ahol a szerelő maga is kettes splittert szerel fel + HPF-et, másfelől a multimédiásnak meg kell lennie nálad, nem dobhattad ki.
Harmadrészt lehet vele kísérletezni, hogy megnézed úgy is, hogy behelyezed a légkábel és az osztó közé, aztán ha nem jók az értékek, akkor vissza.
-
kabelmania27
félisten
válasz
n000rbi #16087 üzenetére
A docsis3-as modem jobban szereti a pozitív ds értékeket, nálam webstar van ami docsis2-es, ettől független észre lehet venni hogy stabilabb a kapcsolat jobb a ping és egy kicsit mintha gyorsabb lenne, hárombetűs topikban pozitív javulás hatását leírta treck, régi értékek, új értékek.
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16025 üzenetére
Mi az UPS-ed pontos típusa?
Amikor a sebességel érdekes gondok vannak.
-
n000rbi
senior tag
válasz
n000rbi #16021 üzenetére
Kíváncsiságból csináltam 5-5 sebességmérést minden esetben:
Modem direktbe kötve (fixen 60 környéke minden mérésnél)
Modem + Router: (fixen 60 környéke minden mérésnél)
Modem + UPS + Router (na itt érdekes, mert változó, volt 40, de 50 körüli eredmény is, valamint egy olyan, hogy elszállt latency error-ral)
Érdekes, hogy az upload minden esetben megvan az ~5MBit/s. Ez összefüggésben lehet azzal, hogy az US értékei jók, a DS pedig gyenge?
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16019 üzenetére
"F csatlakozókkal kivitelezett 2 - es osztó. Frekvencia tartomány: 5 - 1000 MHz. Az egy ágra vonatkoztatott csillapítás 3 dB. DC leválasztást nem tartalmaz."
Most látom, hogy van egy másik is az áruházukban, de a fentebb linkeltet. Kabelmania kolléga is ezt ajánlja
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16013 üzenetére
"Esetleg ha megveszem a villámvédőt a kettes osztóhoz, akkor nem is kellene az ups-en keresztülvezetnem a vonalat?"
Ez csak akkor lenne így, ha a villámvédőt a Tratec helyére kerülő kettes splitter IN aljzatára csavarnát, azaz a légkábel, és a kettes osztó közé. Ebben az esetben védené a TV-s ágot is és az Internetest is, de a kábelmodem ezt nem szereti annyira, így az a javallott, hogy a kettes osztó tévés ágára megy a HPF, és a villámvédő, az internetes ága pedig közvetlenül fut be a kábelmodembe. Ebben az esetben a kábelmodemed értékei jelentősen javulnak, de mivel nem lesz galvanikus leválasztó alapú túlfeszültségvédelem rajta, így a túlfeszültségtüskéktől védtelen lesz, ezért kell a kábelmodemet továbbra is rákötni az UPS-re, hogy a kábelmodem, a router, ha nincs router, akkor a PC között legyen egy védvonal.
Szóval ezeket érdemes beszerezned:
HPF-85A Internet leválasztó szűrő
Az MPL +1600 Ft.
Akinek egyébként van UPS eszköze, az akkor is tudomást szerez a tüskékről, amikor még nem feltétlen van más erre mutató jelenség, csak az UPS egy pillanatra - ami általában nem több 1-2 másodpercnél - szépen átvált akkumulátorra, majd vissza.
(#16015) GEPESZ66:
"Ez a multimédiás splitter ilyen rossz lehet?"
Országszerte elterjedt, általában ezeket szerelik fel az alvállalkozók. A többségnek csak nyáron van vele gondja, és sokan azt sem tudják, hogy ez okozza. Illetve az iménti példán is látható, hogy bár az értékek nem mondhatóak optimálisnak, de aki nem nézi a kábelmodem felületét, még nem feltétlen tapasztalna hibát.
Kicsit olyan ez, mint az ADSL2+-nál a vonaldiagnosztika, ott is lehet optimalizálni egyedi FW-rel, csak ott inkább szoftveres a dolog (ja venni kell egy fekete 360R T1E-t, vagy egy D-Link 321B-t), de nem kell általában padlásra mászkálni.
-
törölt tag
válasz
n000rbi #16009 üzenetére
Nos az US remek, de a DS gyenge. Igen nagy a valószínűsége, hogy multimédiás elosztó van fent. Ezt érdemes gyakorlatban is megnézni, és ha igen, akkor cserélni, egy kettes splitterre + HPF-re. Extraként javaslom a külön villámvédő beszerzését is (mind a hármat meg tudod rendelni egy helyről is - betacom -, mert a multidmédiás ezt tartalmazza, de a kettes osztó nem).
-
válasz
n000rbi #15996 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy igy van kialakitva, sosem volt meg szuntementesem, szeretnek majd egyet a kozeljovoben. Koszonom a segitseget. Latom a szunetmentes topikban is jelen vagy, na majd erdeklodomott, ha aktualis lesz, nem szeretnek itt tovabb offolni.
GoodSpeed Huh, ezt at kell olvasnom parszor, koszonom a reszletes leirast a cuccokrol.
Nalam igazibol vezetekes telefon nincs hasznalatban, csak az internet miatt van bekotve a telefon vezetek. Ezt is szeretnem levedeni, hogy egyreszt a modem is vedve legyen, masreszt a modem felol is vedve legyen a rendszer, mert hiaba vedem le a 220 felol, ha onnan meg lefut a nagyfesz.
-
-
törölt tag
válasz
n000rbi #15990 üzenetére
Nem maradt ki, azt írtam, hogy csatlakoztathatsz rá hagyományos telefonvonalat és UTP kábelt is.
A nálam lévő Cisco EPC3208 kábelmodem az APC Back UPS ES BE550G-GR UPS-embe fut be, onnan megy a TP-Link Archer C5-be.
A sárga kábel az
Viszont az otthoni UPS-ek legtöbbjén így ezen is, maximum 100 Mbps-os áteresztőképességgel bíró portok vannak, ezért is villog sárgán a link led a Cisco-n.
-
törölt tag
válasz
n000rbi #15983 üzenetére
Az UPS-en lévő bement RJ-11-hez és RJ45-höz egyáltalán jó (legalábbis APC-k esetében).
Nem tudom mennyire a környék, de olyan 3x kilométerrel vagyok arrébb
"Invitellel ma beszéltem, most épp minden oké, ezért néznek rám értetlenül, de elvileg kiküldenek egy szerelőt, csak nem tudom ő mit fog csinálni, ha nem épp akkor hal le megint az egész."
Ha nem nálad van a hiba, akkor 7000 Ft-ot fognak kiszámlázni. Nem akarlak ijesztgetni, de ha a helyszínen megállapítást nyer, hogy nem náluk van a hiba, akkor ennek ez az ára.
Egyébként nálam mindig hozza a maximumot:
Windows Edge böngészőben mértem (nem mintha számítana)
Nézd meg a kábelmodemet értékeit. Ha Cisco-t kaptál akkor http://192.168.100.1/Docsis_system.asp címen tudod lekérdezni.
DS-nél az a jó, ha pozitív, illetve nem alacsonyabb mint -5
US-nél pedig 50 alatti legyen.Ellenőrizd, hogy mindegyik csatorna megvan e, nincs e kiesve. Lefele 8-nak kell lennie, felfele 4-nek.
Ha rosszak az értékek, nézd meg milyen osztó van fent, például Tratec/ Technetix MMWO multimédiás e. Ha igen, akkor előbb cseréld kettes osztóra + HPF-re.
Ha visszább keresel, akkor láthatod itt akár az én hozzászólásaim között is, hogy mik kellenek.
Például: http://prohardver.hu/tema/invitel_adsl/hsz_15922-15922.html
vagy:
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen egeret válasszak?
- Nioh 2 (PS4)
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest