Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-11 19:58:41

LOGOUT.hu

Sebességtesztek, jelszintek, és egyéb hálózati paraméterek mérési eredményei, hibaelhárítási tanácsok, és minden más, amit "csak úgy" szeretnél megosztani a többiekkel, xDSL, EuroDOCSIS, kábel TV és IPTV rendszerekről, szolgáltató függetlenül.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Roland-87 válasza Calibra72 (#1000) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Így viszont fennáll az esélye annak is hogy a modem vacakol, nekem volt ugyanilyen és ott nekem hasonlót játszott csak gyenge jelszintet mutatott időnként ami néha normálisra visszállt de aztán megint lecsökkent, egy idő után már nem akart feljelentkezni se csak minden 5-10. Indításra, csere után lett a vége. Vagy az oszlopon lévő erősítővel van valami gond ami miatt folyamatosan változik a teljesítménye, az SNR értékek is rosszabbak amikor gyengébb a jeled ami viszont utalhat zajosodásra is.

(#1002) Beniii06


Beniii06
őstag

Megszűnik az ingyenes UPC-wifi a Vodafone-nál, lekapcsolnak öt másik szolgáltatást is

"A UPC hat éve indította el a Wi-Free nevű közösségi wifit." "Ez már csak 2021. január 31-ig lesz így, a vezetékes internethálózatra épülő szolgáltatás azt követően nem lesz elérhető. Helyette a Vodafone korlátlan mobilnetet tartalmazó tarifáit ajánlja ügyfelei figyelmébe." :DDD

"Nincs többé hangposta

Hasonló indokkal szünteti meg az operátor a Hangposta szolgáltatást: a Vodafone ügyfeleit hívók nem hagyhatnak majd üzenetet, ha a hívott fél valamiért nem elérhető."

"Vége a vodás levelezésnek

A UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó e-mail szolgáltatás technikai támogatása 2021. március 1-jén szűnik meg. Ekkor az az összes @upcmail.hu, valamint az ehhez tartozó másodlagos e-mail-fiók is elérhetetlenné válik. Szintén megszűnik, de már 2021. február 20-án a Vodamail, ennek értelmében a @vodamail.hu címek másnaptól nem lesznek sem címezhetők, sem elérhetők."

"Got any other secret weapons?"

(#1003) gregory91 válasza Calibra72 (#1000) üzenetére


gregory91
senior tag

Való igaz, elírtam "lazítsd"-ot akartam(bár ránézve hogy mikor írtam meg sem lepődök ezen, a fejem azon járt, a kezem meg máshová).A kábeleket kéne megnézni nem-e sérült esetleg(kitudja befújó szél a padláson vagy bármi más ami a kábelt képes mozgatni érdekes jelenséget produkálhat).A másik gondolat a terjedés módja(troposzférikus, ionoszférikus).

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#1004) Calibra72 válasza gregory91 (#1003) üzenetére


Calibra72
aktív tag

gregory91 és Roland-87 köszi a válaszokat! Talán holnap még világosban hazaérek, és felmegyek a padlásra megnézem a csatlakozókat.

[ Szerkesztve ]

(#1005) Calibra72 válasza Calibra72 (#1004) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Ahogy hazaértem megnéztem a jelszinteket, és 16 dBmV körüli értékeket láttam. Felmentem a padlásra, és nem vészesen, de némelyik F csatlakozó meg volt lazulva. Ezeket meghúztam, aztán 1-2 nap és meglátjuk stabilizálódik a helyzet vagy sem.......

(#1006) gregory91 válasza Calibra72 (#1005) üzenetére


gregory91
senior tag

Elég stabil lesz így az a 16 dBmV érték,de szerintem neked épp nem ez kellene hanem hogy lejjebb csússzon az érték.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#1007) Roland-87 válasza Calibra72 (#1005) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Én tutira bejelentettem volna már a dolgot hibára, ha korrekt szolgáltató akkor foglalkozna vele, a házilagos sufni módszerek hosszútávon nem nyújtanak kellő megoldást főleg hogy felmerül azért a modem hibája is. Aztán ha nagyon nem akarnak vele érdemben foglalkozni akkor pedig egy csillapító beiktatásával oldanám meg még mindig, a splitter meg a laza csatlakozó csak a zajszint növeléséhez lesz tökéletes, de a cél nem ez volna hanem a jelszint normalizálása ami 12db alatt kellene legyen.

(#1008) Calibra72 válasza Roland-87 (#1007) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Csillapítót sajnos nem kaptam itt Baján az antenna boltban. Napok óta stabil 16dBmV körüli értékeket láttam, igazából különösebb problémám nem volt a nettel. Ma reggeli bekapcsolás után ez megváltozott, első képen látható. 11 óra környékén kikapcsoltam a modemet, majd egy perc múlva vissza, a második képen ez az állapot látható.

[ Szerkesztve ]

(#1009) Roland-87 válasza Calibra72 (#1008) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Egyre biztosabb a modem meghibásodása, újraindítás után is hasonló értékeknek kellene lenniük normális esetben, hívd a szolgáltatót és kérj modemcserét.

(#1010) LOTR válasza Intruder2k5 (#1) üzenetére


LOTR
addikt

sziasztok

a körítést nem írnám le, hanem próbálom a lényeget
set top boxot kötöttem be és azóta a digitális adás teljesen szétesik (a hang szintén), pixeleződik, nézhetetlen, viszont analóg nincs látható probléma
a splitter másik ágán jónak tűnt az adás stb-szal és dvb-c tuneres tv-vel is (friss a dolog, még nem igazán tudtam tesztelni)

néhány hónapja a szolgáltatótól voltak szerleni, mert az analóg jellel is voltak gondok, de gyorsan kiderült, hogy a fali csatlakozók vágtak le a frekvenciatartományból, így azokat meg kellett szüntetni

mivel voltak kint és gondolom leellenőrizték, hogy jó e a jel a végpontokon is, ezért arra tudok gondolni, hogy elképzelhető lenne, hogy a csatlakozók mehettek szét, vagy éppen a splitter adta meg magát az eltelt időben?
mielőtt végigfutom a várost gondoltam azért megkérdezem, hátha

a karácsony miatt van rá esély, hogy csak jövőre érne ki szerelő, amivel nem lenne gond, mert úgysem tvzek, de mivel most megy a darts vb, így viszonylag gyorsan szeretném megoldani a problémát
köszönöm

mod
teljesen el is felejtettem, hogy nincs még ünnepnap sem, ráadásul 22-ig van ügyfélszolgálat is, így elméletileg holnap jönnek is megnézni

[ Szerkesztve ]

One Ring to rule them all

(#1011) LOTR válasza LOTR (#1010) üzenetére


LOTR
addikt

hoztak egy más típusú szintén új stb-ot, ezzel jónak tűnik már a dolog (állítólag ezek sokkal jobbak és kevésbé érzékenyek a jelhibákra, mint amit előzőleg adtak)

One Ring to rule them all

(#1012) taki01 válasza Roland-87 (#998) üzenetére


taki01
őstag

Megcsinálták, hogy ne legyen CRC hiba a hálózaton. Most már megy egy hete a HGW és semmi CRC hiba. [kép]

(#1013) urbanszki13


urbanszki13
újonc

Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok e de hát ha valaki másnak is antenna Hungárianál van internet előfizetése. Most költöztünk egy új helyre ahol a szolgáltató antenna Hungáriatól kapja az internetet és gondolom mikor nagyobb a le terheltség délután 5 és este 9 óra között elég sok csomagvesztés van de úgy a napnak bármelyik időszakában van kisebb csomagvesztés. Online játékba elég idegesítő. A szolgáltató magát a modemet le pingelte tőlük és nincs csomagvesztés. Valószínűleg az antenna Hungáriánál lehet valami tőlük eredhet a csomagvesztés. Már jeleztem mind a két félnek a hibát antenna Hungária el küld azzal hogy nem vagyok ügyfelük jelezzem a szolgáltatónak. A szolgáltató meg azt mondta jelezte a hibát de nem mondtak nekik semmit. Esetleg nincs e valaki más is antenna Hungáriánál ti nektek 8.8.8.8 pingelve nem dob csomagvesztést? Most addig nézegettem meg próbálgattam a dolgokat olyat is észre vettem hogy amit használ antenna Hungária két dns szerver amit le oszt modemnek abból csak az elsőt tudom pingelni olyan mintha a másodlagos dns szerver offline lenne. Ez nem okozhat csomagvesztést? Vagy bármi ötlet amit még én próbálhatok otthonról a probléma megoldására? Köszönöm előre is.

(#1014) 4Grider válasza urbanszki13 (#1013) üzenetére


4Grider
nagyúr

Modemről írsz, tehát valószínűleg kábel/koax hálózatról van szó. Ha igen, ilyenkor első körben azt nézzük meg, hogy a modemen a jelszintek jók-e. Ha igen, akkor megyünk csak tovább, mert stabil jelszint nélkül soha nem lesz stabil a net. Szóval jók a jelszintek?

(#1015) urbanszki13 válasza 4Grider (#1014) üzenetére


urbanszki13
újonc

Maga a szolgáltató is meg nézte és ők is látják a csomagvesztést de mint írtam ők nem tudnak vele mit csinálni mert ők csak kapják antenna Hungáriától internetet és azt osztják meg a vezetékes hálózatukba. Esetleg az érdekelne hogy ez egy központi hiba náluk vagy csak a szolgáltató és az antenna Hungária között van valami gebasz. Továbbá érdekesnek találom hogy a másodlagos dns szervert antenna Hungáriának nem tudom pingelni vagyis szerintem nem elérhető. Ez nem tud okozni csomagvesztést?

(#1016) 4Grider válasza urbanszki13 (#1015) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az AH nem olyan cég, ahol elfogadott a csomagvesztés a saját hálózaton.
A dns-eknek nincs köze a csomagvesztéshez, ők csak és kizárólag az ip címek feloldásáért felelősek.
Első körben ellenőrizd a modemed adási és vételi jelszintjeit.

(#1017) urbanszki13 válasza 4Grider (#1016) üzenetére


urbanszki13
újonc

Az se túl egyszerű mert egy régi típusú cisco epc 3010 típusú modem van egy lan portal. Jelenleg egy routerre van rá kötve és a router Mac adress címe van hozzá kapcsolva a szerverhez. És ha rá dugom közvetlen laptopra a modemet nem tudja le kérni IP címet. Rá kérdeztem azt mondták előbb utóbb át állna a szerver az új eszközre de ki tudja mennyi idő. Vagy hogy tudnék csatlakozni másképp modemre? Routeren keresztül be tudok valahogy lépni modembe?

(#1018) taki01 válasza urbanszki13 (#1017) üzenetére


taki01
őstag

Ha rádugod a laptopot (de routernél is működik) a modem-re akkor kézzel konfigurálj laptopnak vagy routernek IP címet. Általában 192.168.100.2 jó szokott lenni és a modemet meg a 192.168.100.1 vagy 192.168.100.254 címen lehet elérni a böngészőből.

[ Szerkesztve ]

(#1020) gregory91 válasza Beniii06 (#1019) üzenetére


gregory91
senior tag

Mióta van már pl.: műholdon 4K adás....

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#1021) Souths


Souths
csendes tag

Sziasztok!

Pár napja kaptam meg az új modemet (CH7465VF), amit a nagyobb csomagra váltáskor küldött a Vodafone. A gyors beüzemelés után tapasztaltam, hogy míg Wi-Fi-n tökéletesen hozza a beígért sebességet (500/22), addig a fizikai Cat 6 kábellal összekötött gép nem.

Pontosabban a feltöltés a nagy gép esetében is problémamentes, de a letöltés a speedtest, illetve a szélessáv oldalakon alig megy 350 fölé és van hogy a 200-at sem éri el. :Y
Ez utóbbi leginkább pont a Vodafone szervereinél.
(Amúgy a saját honlapjukon el sem érhető a sebességteszt 404 hibakód miatt.)

Kérdésem, hogy mi lehet a fennakadás?
Mivel Wi-Fi-n megy a beígért sebesség nem hiszem, hogy a jelszinttel lenne gond, de azért csatolom az adatokat.
Ami furcsaság, az a sok hibaüzenet a log-ban. Ezek mire utalnak?

Köszi a segítséget!

Feltöltés [kép] , letöltés [kép] , network log [kép]

(#1022) gregory91 válasza Souths (#1021) üzenetére


gregory91
senior tag

Ha speedtest-et nézzünk akkor más szerver más eredményt hoz.Minél több szerverrel nézzük annál pontosabb eredményt kaphatunk és ebből levonhatjuk a konklúziót.
A network logodból annyit látok hogy kétszer jelentkeztél rá a routeredre meg egy T3 time out amit a feltöltéseidnél(pont a teteje) ki is írja,meg talán egy ip cím újrakérést amit esetleg arra következtetek hogy csatlakoztál újra a routerhez vagy a modem kért egy másik ipt,a legalsó amikor a modem csatlakozott a hálóhoz szóval az mondjuk okés.
A jeleket nézve a letöltésnél mintha valami nem stimmel(majd az egyik kolléga vagy megcáfol vagy megerősít ebben).

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#1023) Souths válasza gregory91 (#1022) üzenetére


Souths
csendes tag

Köszi a gyors választ.
Szinte az összes Magyarországon elérhető speedtest szervert végig próbáltam, csakúgy, mint a szélessávot és a fast.com-ot is. Különböző napszakokban is. Az eredmény sajnos változatlan. Most hajnali fél kettőkor 270Mbps SzerverPLex.hu-hoz a speedtesten.

Közben kutogattam és ezt találtam:
[link]
Gyanúsan hasonló probléma. Talán a megoldás is ugyanaz?

(#1024) Gubek-Einste válasza Souths (#1023) üzenetére

Megoldás lehet a saját router használata és a szolgáltatói eszköz briidged móda történő átrakása.

Valós letöltést is néztél vagy csak ilyen speed test-eket?
Nálam korábban a speed test nem akart 40 Mbps fölé menni soha sem de valós letöltésnél szépen hozta az előfizetett 120 Mbps-et.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1025) Beniii06 válasza Souths (#1023) üzenetére


Beniii06
őstag

Wifin is ugyanazzal a géppel mérsz, mint kábelen?

Ha igen: Nézd meg, hogy nem-e települt fel valamilyen gyagyi hálózatmenedzsment program a driverekkel együtt. cfosspeed és hasonló booster programok szokták megfogni a sebességet. MSI alaplapoknál ez rendszeres probléma, driverrel együtt települnek ezek is.

Lehet a hálózati kártya drivere is hibás, azt megpróbálhatod frissíteni vagy esetleg régebbit feltenni.

Továbbá hiába van ráírva cat 6 én megpróbálnék egy másikat is és ahogy előttem írták saját routert, ami erősebb a connect boxtól. Ha venni akarsz egyet a milyen routert topikban segítenek, de szinte biztos, hogy asust fognak mondani.

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#1026) Souths válasza Beniii06 (#1025) üzenetére


Souths
csendes tag

Beniii06:
Sajnos nem tudom megoldani, hogy ugyanavval a géppel mérjek Wi-Fi-n és kábalen is. Ahol van kábel, ott nincs Wi-Fi, ahol van Wi-Fi ott nincs kábel.

Volt ilyen cfosspeed, de ki lett kapcsolva.

Frissítettem a hálózati kártya driverét, de javulást nem tapasztaltam.
Sok speedtest esetében úgy tűnik, mintha 300Mbps-re lenne maximalizálva.

Gubek-Einste:
Valós letöltést is próbáltam (Google Drive, unbuntu torrent) az előbbinél olyan 300 Mbps körül volt a maximum, az utóbbinál 150 Mbps. Hol tudnám még kipróbálni, ahol biztosan megvan a szükséges sávszélesség?

Szerencsére van egy Archer C6, akkor az lesz beüzemelve. Irány a modem-only mode.

Ha már emiatt úgyis fel kell hívnom őket, akkor sok helyen olvasom itt a fórumban, hogy az IP4 sok szempontból jobb/egyszerűbb, mint az IP6. Most az utóbbiban vagyok. Megéri azt is átállítani?

És ha már beszélek velük biztos akarok lenni abban, hogy nem kell szakit hívnom a jel minőség miatt. Kijelenthetjük, hogy az rendben van?

(#1027) Gubek-Einste válasza Souths (#1026) üzenetére

Ha már emiatt úgyis fel kell hívnom őket, akkor sok helyen olvasom itt a fórumban, hogy az IP4 sok szempontból jobb/egyszerűbb, mint az IP6. Most az utóbbiban vagyok. Megéri azt is átállítani?
Modem mód csak IPv4 alatt van így saját router teljes értékű használatához mindenképpen vissza kell váltani.

És ha már beszélek velük biztos akarok lenni abban, hogy nem kell szakit hívnom a jel minőség miatt. Kijelenthetjük, hogy az rendben van?
Nincsen vele gond.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1028) Roland-87 válasza Souths (#1021) üzenetére


Roland-87
aktív tag

A sebességmérőket böngészőből próbáltad futtatni? Mert akkor meg is van a probléma forrása, Chrome, FF, és Edge alatt is 300mbit körül van a plafon amit mérni tud a speedtest.
Töltsd le a speedtest asztali alkalmazását és csinálj pár tesztet azzal is, én 99%-ra mondom hogy ott meglesz az 500 sőt még kicsit több is. Több ismerősöm belefutott már ebbe a jelenségbe és nálam is ez van, egy próbát mindenképp megér a dolog.

(#1029) Beniii06 válasza Souths (#1026) üzenetére


Beniii06
őstag

"Sajnos nem tudom megoldani, hogy ugyanavval a géppel mérjek Wi-Fi-n és kábalen is. Ahol van kábel, ott nincs Wi-Fi, ahol van Wi-Fi ott nincs kábel. "

Pedig, akkor lenne mérvadóak a mérések, ha ugyanazzal a géppel csinálnád mindkét esetben.Akkor az is lehet gond, hogy az a gép amivel mindig ~200 Mbps-t mérsz nem bír többet. Milyen gépekről van szó pontosan? (cpu,ram,hdd vagy ssd stb.) Ha van víruskergető telepítve, azt sem ártana kikapcsolni a mérés idejére.

"Volt ilyen cfosspeed, de ki lett kapcsolva."

Nem biztos, hogy elég. Teljes uninstall a biztos, futhat a háttérben, stb.

"Got any other secret weapons?"

(#1030) Souths válasza Roland-87 (#1028) üzenetére


Souths
csendes tag

Köszi az ötletet. A PC app-pal tényleg gyorsabb, de az 500 Mbps még így is 100Mbps-re van. Nagy ugrás az igaz, de valószínűleg router átállítás (modem mód) kell majd.

Mi lehet az oka ennek a 300Mbps körüli korlátnak böngészőben?
Hogyhogy másnál nincs ilyen és böngészőben simán megy az 1Gbps?

[ Szerkesztve ]

(#1031) Roland-87 válasza Souths (#1030) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Nálad akkor nem ez lesz az oka, valszeg a cfos csoda, teljesen el kell távolítani minden maradványával együtt, bár én előtte kipróbálnám egy másik géppel is, ha ott jó akkor tudni lehet hogy a géped körül van a gond és ki lehetne zárni a szolgáltatót és a többi eszközt. Amúgy azt nem tudom miért van ez a böngészőben egy ideje, amúgy én még chrome és firefox alatt nem láttam gigabitet mérni, a laptopomban azért elég izmos proci van (i5) és az is csak 300-ig megy fel míg az app simán hozza a 940 megabitet, ugyanez van az ősrégi asztali gépemmel amiben viszont valami 10+ éves szériás i3 van, korábban amúgy böngészőben is megvolt az 500 (akkori csomag) aztán egy frissítés után lett ez a helyzet. Megjegyzem az asztalin a torrent névelegesen is hozza a 800 felettit tehát nem csak az app méri ezt.

(#1032) Souths válasza Roland-87 (#1031) üzenetére


Souths
csendes tag

Roland-87, a probléma, hogy nincs másik gép, amit fizikailag be tudnék kötni, így nem tudom kipróbálni, hogy ténylegesen csak a nagy gép e a hibás. Esetleg a laptopot és a mobil telefont tudnám Wi-Fi-n összehasonítani, de gondolom az sem lenne egyenrangú összehasonlítás.

Nem vág a témába, de ha már említetted a torrenteket, akkor megkérdezem.
Sehogy sem sikerül aktív állapotba kerülnöm, pedig a routerben (még ConnectBox) és a Windows tűzfalon is engedélyeztem az uPnP-t és az egyedi portokat is. Erre (is) nyújtana megoldást a modem mód új router felállás?
Ha már itt tartunk tudsz olyan torrentet, ahol elérhető ez a 800Mbps? Kipróbálnám, hogy nálam mit tud.

(#1033) Roland-87 válasza Souths (#1032) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Laptopok többségén szokott lenni lan port is, a wifis összehasonlításnál túl sok a változó tényező ezért ott egy eszközön is elég nagy eltérések lehetnek a mérések között.

Az aktív állapothoz rendesen ki kell nyitni a portot, az UPNP biztonsági okokból nem javasolt, viszont ha az UPNP aktív és a portot is nyitottad akkor bizonyos routerek ettől megzavarodnak és a végeredmény az hogy nincs nyitva a port. Ha az UPNP megoldást jobban preferálod akkor töröld a manuálisan nyitott portot és nézd meg úgy mit csinál, ha jól van nyitva akkor működnie kell, tesztelheted a portot egy tesztoldallal is akár pl. ezzel: [link] csak be kell írni a kliens által használt port számát.

Olyan torrentből meg sok van ami 800Mbps fölé tud menni, olyat kell keresni amit sokan seedelnek de már kevesen töltenek. Itt látható egy HD tartalom letöltése Qbittorrent klienssel, mint látható egy idő után stabilan 80-100MB között jön de csúcsokban 110MB fölé is megy, sajnos nekem ez itt már a cpu és a hdd korlátja, tudna feljebb is menni. Telekom koax gigabit 1000/25 csomag

(#1034) Beniii06 válasza Roland-87 (#1033) üzenetére


Beniii06
őstag

A torrent-től szerintem sokkal megbízhatóbb gdrive/onedrive-ról nagy méretű teszt file-ok letöltése, azok kevésbé terhelik a cpu-t és a hdd-nél is előny, ha nem összevissza apró file-okként írja ki. A google vagy MS szervereire nem lehet azt mondani, hogy gagyik.

"Got any other secret weapons?"

(#1035) KidT


KidT
csendes tag

Hali!
70-80 végpontos belső CATV hálózatra keresek olyasvalakit aki jelszint csillapítást is tud számolni.

(#1036) Beniii06


Beniii06
őstag

Március közepén jöhet a Telekom új IPTV-je

"Got any other secret weapons?"

(#1037) gregory91 válasza Beniii06 (#1036) üzenetére


gregory91
senior tag

"valamint a műsorok visszanézhetőségét felhős háttérrendszeren keresztül biztosítják a lokális tárolás helyett"

:C :W

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#1038) GoodSpeed


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

- 9 fokban:

:C

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#1039) Gubek-Einste válasza GoodSpeed (#1038) üzenetére

Budapest, -9°C

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1040) GoodSpeed válasza Gubek-Einste (#1039) üzenetére


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

Az adási nagyon kemény :Y

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#1041) GoodSpeed


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#1042) taki01 válasza GoodSpeed (#1041) üzenetére


taki01
őstag


(#1043) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Akkor már én is...
Telekom 1000/25 Docsis 3.1

(#1044) Beniii06


Beniii06
őstag

Kiszáll Teszári, a 4iG-é lesz a Digi

"Got any other secret weapons?"

(#1045) Puma K


Puma K
veterán

Helló,

erről mi a véleményetek: Vodafone 1000/40

A modemben ezeket az értékeket látom:


nagyítható


[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#1047) GoodSpeed


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog

Helló, DIGI 1000/300, nagyon klassz! Stabil, NMHH mérődobozzal igazolt:

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#1048) taki01 válasza GoodSpeed (#1047) üzenetére


taki01
őstag

Most írok majd saját scriptet, ami speedtest Telekom-s szerver felé óránként mér sebességet. Már van egy olyan grafana dashboardom, ahol mérem a koax jelszinteket és FEC és CRC hibákat.

(#1049) megaandrew


megaandrew
tag

[kép]
Sziasztok!

Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok a téma szakértője. Ezek a jelszintek mennyire jók vagy sem? A net kb használhatatlan. Volt már kint szerelő a vodafonetól, de színházon kívül nem sok minden történt.

[ Szerkesztve ]

(#1050) Roland-87 válasza megaandrew (#1049) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Hát ez nem néz ki jól, a jelszintek jók, de az snr érték elég gyatra, 32 felett mondják elfogadhatónak de saját tapasztalat hogy 34 környékén és alatta már elég labilis a kapcsolat, nálad van egy amire nullát ír ki, az külön érdekes de jó pár csatorna van 30 alatt, viszont van olyan is ami meg már elfogadható, ezek alapján úgy tűnik erősen zajos a letöltési oldal. A feltöltésről is tudsz képet linkelni? Az is elég fontos tényező. Én ilyen értékekkel tuti nem engedném lezáratni a hibát, de ezt látniuk kéne ha ránéznének amúgy is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.