Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-11 19:58:41

LOGOUT.hu

Sebességtesztek, jelszintek, és egyéb hálózati paraméterek mérési eredményei, hibaelhárítási tanácsok, és minden más, amit "csak úgy" szeretnél megosztani a többiekkel, xDSL, EuroDOCSIS, kábel TV és IPTV rendszerekről, szolgáltató függetlenül.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) ripla


ripla
őstag

Csak nekem tűnik úgy, hogy az utóbbi időben teljesen leálltak a vidéki hálózat fejlesztések?
Költözés előtt vagyunk, végigjártunk eddig olyan 40 házat Zala, Somogy, Tolna megyében, és egyik helyen sem találkoztunk 120 mbit-nél gyorsabb eléréssel, ezt onnan tudom, hogy megkérdeztük, mert ez is szempont. Optikáról még hírből sem hallottak. Pedig nem világvégi helyekre kell gondolni, több ezer fős településekről beszélünk. Konkrétan a nagyvárosokon kívül (Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Keszthely, stb.), teljesen halott a hálózat fejlesztés, 15 évvel ezelőtti szolgáltatások mennek, teljesen ismeretlen, noname szolgáltatókkal, pl. 50/1 mbit havi 8-9000 forintért. Rengeteg helyen még a kábelnet sem elérhető, parabolás van csak.

[ Szerkesztve ]

(#952) Gáboromm válasza Gubek-Einste (#950) üzenetére


Gáboromm
tag

Telekomos net van.
Amit adtak router.

Switch ilyen 4 elosztós TP-Link.

Úgy látszik win10.re frissítés megoldotta a problémát.

:)

Most PC-n letöltés: 72.2 Mbit/s feltöltés: 24.02 Mbit/s

Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA

(#953) GoodSpeed


GoodSpeed
őstag
LOGOUT blog (1)

Hajdúszoboszlón, a kábelmodemem értékei is jobbak a hőségben, mint Újfaluban voltak :)

[ Szerkesztve ]

be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP

(#954) taki01 válasza GoodSpeed (#953) üzenetére


taki01
őstag

Nálam amikor kibővítették a hálózatot akkor nem szintezték újra az erősítőket és akkor volt hogy -14dbm is volt a jelszint.
Szintezés előtt. [kép]
Szintezés után. [kép]

(#955) Witelite


Witelite
csendes tag

Sziasztok!

Nem is tudom, hogy tegyem fel a kérdésem, mert elég kacifántos a dolog.
Nagyon szeretnék egy működőképes rendszert itthonra, de ez lehet 2020-ban nem megoldható.
Részletek:
18. kerület, kertváros. T-Home és Digi van erre, oszlopokról kötik be a szolgáltatást a házakba. Most megjelent a Vodafone is, aki, mint kiderült, a T-Home szolgáltatását bérli.
Probléma:
1. T-Home IP TV szolgáltatás. Néha akad, főleg, ha a fiam letölt valami frissítést. 500-as net előfizetésünk van, de simán meg tudja feküdni a rendszer gyomrát, ha többen lógunk rajta.
2. Ha rácsatlakoztatom a hálózatra az IKEA okoseszköz hubját, akkor megszűnik az IPTV. De a HUB sem megy. Illetve elég fura dolgokat produkál.
3. A Sagemcom szeret újraindulni.
4. Ha a Sagemcomra direktben dugom rá az IPTV-t (nincs közben router), akkor a router többi vonalán az eszközök lehalnak.

Én speciel annyira nem értek a rendszerhez, hogy rájöjjek, mi a megoldás, próbálkoztam pár napot, írtam fórumokba, de végül feladtam.
Hívtam a DIGI-t, hogy hozzanak optikát. Kijöttek, de mivel egy kábelbehúzó sem volt náluk, elmentek. Plusz maga a szerelő említette, hogy hát itt azért annyira nem stabil a DIGI, szóval ha váltani akarok, akkor gondoljam meg. Patent.
Most van Vodafone. Elvileg a T hálózatát használja, de nincs IPTV, hanem sima DVB-C. És ha jól látom, olcsóbb, mint a T. Hogy ez hogy jön ki, nem tudom.
De ha megszabadulnék az IPTV-től, lehet menne a smarthome-os cucc, nem akadna a tv, megszabadulnék a Sagemcomtól, stb stb.
Szerintetek - eddigi tapasztalatok alapján - érdemes-e kísérletezni a Vodával? Vagy megörökli a T összes problémáját plusz hozza az új box kiforratlanságát?

köszönök előre is minden építő javaslatot!

(#956) taki01 válasza Witelite (#955) üzenetére


taki01
őstag

A voda a vodafone tv-t használ ami simán a neten keresztül jön és nem tud dvb-c tv szolgáltat nyújtani a T- s területeken. Ez koax vagy optika amit a T-től kapsz?

[ Szerkesztve ]

(#957) Witelite válasza taki01 (#956) üzenetére


Witelite
csendes tag

koax csak.

(#958) taki01 válasza Witelite (#957) üzenetére


taki01
őstag

Dobj be egy képet a jelszintekről.

(#959) Witelite


Witelite
csendes tag

(#960) taki01 válasza Witelite (#959) üzenetére


taki01
őstag

A letöltés jó. A feltöltésről is tudsz dobni egy képet?

(#961) gregory91 válasza Witelite (#955) üzenetére


gregory91
senior tag

Letesztelheted ha koaxot közvetlenül a tv-be dugod hogy meggyőződj róla hogy van-e DVB-C vagy sem.Csak annyit tegyél meg hogy a keresés során kizárólag a digitális csatornákat keresd meg,az analógot hagyd ki a keresésből.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#962) Roland-87 válasza Witelite (#955) üzenetére


Roland-87
aktív tag

A problémád szerintem nem maga az internet okozza hanem a Sagemcom csoda hgw amit a telekom jelenleg az 500-as nethez biztosít és valószínűleg a vodafoneon keresztül is azt adják.
Kellene tudni hogy épül fel a hálózat pontosan, milyen eszköz hogyan mivel csatlakozik, és itt a legfontosabb része az hogy mi az ami wifin megy és mi az ami kábelen. Azt érdemes tudni hogy a Sagem wifije gyenge és nem szeret egyszerre sok eszközt kezelni, illetve azt sem szereti ha masszívan azon keresztül történik bármilyen letöltés, ilyenkor gyakran a többi eszközön akadozni kezd az internet, esetleg el is megy így amit lehetséges azt mindenképpen lan kábellel kellene összekötni.
Említettél saját routeres megoldást is, ott hogy volt a saját router összekötve a Sagemmel? Illetve olyankor a saját router wifijét használtátok vagy a telekomét(vodafone)? Ha a router és a sagemcom Lan-Lan módon volt összekötve akkor a megfelelő beállítások is fontosak ellenben elég szép kalamajka tud keletkezni de én a Lan-Wan(Sagemcom Lanx-Routered Wan portja) összekötést ajánlanám és minden eszközt a saját routerről használni mind wifin mind pedig kábelen.
A Sagem újraindulgatása szintén ismert jelenség, gyakran a gyengélkedő tápegység okozza ami már gyárilag is kevéske hozzá és ha ez mellé még kellő terhelést is kap akkor egyszerűen kevés lesz ami újraindulást okozhat, erre is megoldást nyújt a saját router alkalmazása.

(#963) taki01 válasza Roland-87 (#962) üzenetére


taki01
őstag

A képek alapján sagemcom fast 3686v1 vagy v2-je van.

(#964) Witelite


Witelite
csendes tag

Igen, 3686 V2-es modell.

Itt a feltöltés képe:

A koax a garázsba érkezik, itt van a Sagemcom.
DHCP engedélyezve. Wifi nincs engedélyezve.
Egyik kimeneten a riasztó lóg. Másik a földszinti routerbe indul (nincs bridge), a harmadik az emeletibe (nincs bridge), külön SSID-k a wifin, csatornákra figyeltem. DHCP-k kikapcsolva a routereken. A routereken a wan portba nem dugtam semmit, csak a sima portokba érkezik a jel és megy tovább.
Az emeleti routeren csak egy PC van rácsatlakozva, plusz wifi-s eszközök.
A földszinti router a problémás. Eddig egy EA6700-es Linksys volt itt, de pár napja nagyon furán viselkedik, de ez egy másik történet. Most egy tartalék 842-es D-link van itt, amit maga a T adott a rendszerhez. Ha ide, ebbe a routerbe bedugom az Ikeás Tradfri jeltovábbítót, akkor megszűnik az IPTV. Ha router nélkül rádugom a Sagemcomból jövő kábelt az IPTV boxába, akkor nem működik.
Nem tudom, mit hagytam ki.

(#965) taki01 válasza Witelite (#964) üzenetére


taki01
őstag

A feltöltés elég rossz. A routereknek támogatnia kell az IGMP-t mert különben minden eszközt fele fogja küldeni az IPTV forgalmat.
Én úgy csinálnám meg, hogy az IPTV boxok a sagem-re kötném és a Linksys routerbe bekonfigurálnék fix IP-t a WAN-hoz amit a sagem-be DMZ-be raknám. A sagemből jövő kábelt a linksys wan portjába kell dugni. Után linksys-be dhcp bekapcs és arra kötném a több eszközt. Azt az ikea-s cuccot hanygolnám mert csak galibát fog okozni neked a hálózatba.
Ha csak a samgem-re dugod a iptv boxokat és mást nem akkor nincs adás?

(#966) Roland-87 válasza Witelite (#964) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Annyi biztos hogy azok a feltöltési értékek borzasztóan rosszak, 50 alatti értékeknek kellene lenni ott, viszont én cseppet sem vagyok biztos abban hogy az anomáliát az okozza, bár internet szakadozást meg csomagvesztést simán csinálhat. Azt kellene tudni hogy ez az iptv megoldás milyen technológián működik ha valóban a vodafone eszköze és nem a T Iptv megoldását használja, mert a T-nél is már régóta csak IPTV van, az pedig multicastot használ ami bizony tud anomáliákat kiváltani ha olyan eszközön keresztül akarod használni ami nem támogatja azt, viszont hogy vajon mi váltja ki a jeltovábbító és az iptv beszakadást elég nehéz távolról megmondani.
A másik pedig hogy a mostani topológiád alapján azok a routerek nem routerként működnek csupán switchként így a forgalomirányítás javát a Sagem végzi ami kényes a sok eszközre ezért én mindenképpen próbálkoznék a Wan porton keresztüli módszerrel, illetve nálam úgy is épül fel a hálózat ami szintén 500 megás telekomos net+iptv. Jelenleg így van megoldva:
Sagemcom routerbe bejön a koax, wifi kikapcsolva, iptv kábel és a saját router van csak bedugva. A saját routernek a wan portjába érkezik a kábel másik vége így külön hálózatot alkot a saját eszközöm és a sagem, a saját routeremre pedig még 3 másik saját router megy de az már úgy van ahogy nálad is, azaz lan-lan összekötéssel dhcp kikapcsolással, a lényeg az hogy én a Sagemtől elvettem minden feladatot amit el lehetett, ő tulajdonképpen modemként funkcionál minden mást pedig a saját eszközök látnak el és így hibátlanul működik is minden. Én a helyedben hasonló módon oldanám meg mert rengeteg nyűgtől mentesíted magad a későbbiekben is. Elképzelés hasonló:
Sagemcomba bedugod a lenti routert lan-wan kötéssel, az emeleti routert pedig nem a sagem egy másik portjába hanem a lenti routered lan portjába dugod, a fentinél dhcp off és legyenek egy tartományban, a jeltovábbító szintén a saját routerbe megy, az iptv box pedig a sagembe. Ja és a riasztó is mehetne a saját eszközre bár szerintem az elférne a sagemen is, valószínűleg nincs köze a problémához.
Ha kipróbálnád esetleg tudok segíteni a részletes beállításban is hogy működjön a portnyitás is meg minden más egyéb, ha gondolod dobj üzit aztán megbeszéljük.

(#967) Witelite válasza taki01 (#965) üzenetére


Witelite
csendes tag

Egy nagyon fontos dolgot kihagytam, bocsi mindenkitől. Szóval a 4. porton ott figyel egy NAS, ami azért került a garázsba a Sagemcom mellé, mert nem túl halk (HP Proliant microserver) és azért került így kialakításra a hálózat, hogy látszódjon a routereken keresztül.
Mea culpa.
Amiért kihagytam, annak az az oka, és bocs, hogy most "belesz@rok" a ventillátorba, de 1 hete egy villám kinyírta a microservert és a Linksys is valszeg ott kapott egyet, szóval a Linksys helyett most a D-Link dolgozik, ami elvileg kezeli az IGMP-t, de a NAS pótlása folyamatban van, illetve ha már át kell gyúrni a hálózatot, akkor úgy csinálnám, hogy az esetleges szolgáltató váltásnak megfeleljen. Ezért nem dugtam a WAN-ra semmit, mert a NAT miatt nem látnám a NAS-t a routereken. Illetve lehet, hogy valahogy be lehetne állítani, de ezt nem próbáltam.

(#968) Witelite válasza Roland-87 (#966) üzenetére


Witelite
csendes tag

Ezek még T eszközök, a Voda váltáson gondolkodom...

(#969) Roland-87 válasza Witelite (#967) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Nas is a router mögé kell, pont annak a folyamatos nagy forgalma okozhat problémákat, a NAT nem gond csak a Sagemcomban a routered Wan ip címét DMZ-be kell rakni, utána már a portnyitásokat is a saját eszközöd végzi, pont ennek a konfignak egy nagy előnye az is hogy a szolgáltató eszköz cseréjekor nem kell vesződni az új eszköz konfigolásával (illetve de, DMZ-t meg a fix IP-t megadni ami 3 perc) Én is tapasztalatból írom ezeket, eleinte nekem is a tiédhez hasonló felállás volt és bár ennyire durva hibák nem voltak de labilis volt az egész, a teljesítmény pedig kritikán aluli, eleinte féltem a dupla nat-tól is de most már 2 év után azt mondom hogy nem kell, minden szerverem hibátlanul és gyorsan érem el a dupla mögött is, a ping időkön meg kb. semmit nem veszek észre, viszont minden előtte tapasztalt hibajelenség megszűnt mióta a sagem csak minimális feladatot lát el.
A másik pedig hogy az esetleges szolgáltató váltás sem biztos hogy megoldja a problémáid, főleg ha Telekomra váltanál Vodáról az tuti nem. A Digi talán de nem tudom ott mennyire jó eszközöket adnak és azok hogyan viselik az átlagnál összetettebb hálózatot, egy biztos hogy én még komolyabb használat mellett csak problémákat láttam, rengeteg ismerősnél is a fentebb említett módszer járt végül sikerrel.

(#970) Witelite


Witelite
csendes tag

Ha jól értem, akkor azt javaslod, hogy tegyek be egy routert a NA és a Sagemcom közé. Amúgy egymástól 30 centire vannak, ezért volt direktben rákötve a Sagemcomra.
Az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy az IKEÁs jeltovábbítót is egy router mögé dugom. Ez így már 4 router lenne összesen.
Nem teljesen értem, hogy az IGMP hogy működik, miért jó az IPTV-nek, ha egy IGMP képes router mögött megy.
Ma teljesen halott volt a szolgáltatás, a HDTV gyakorlatilag nem működött, csak az SD adások voltak nézhetőek.
És még valami, nem T-re akarok váltani, hanem T-ről akarok elmenni, hogy ne az adatforgalmat foglalja a IPTV, ha jól értem a Vodafone rendszerét.

(#971) Witelite


Witelite
csendes tag

MInden probléma megoldódni látszik. A hiba oka: a Sagemcom egyik portja hibás, és mivel ezen lógott az IPTV box, ezért csinálta az összevissza tüneteket. Másik porton az akadás megszűnt. Plusz a Sagemcom cseréjével a net sávszélessége megnégyszereződött, azaz az egész box defektes volt.

(#972) modflow


modflow
veterán

Sziasztok!

Kb. 3 hete vacakol a net, megszakad a kapcsolat, látom a routeren (Asus RTAC68U vagy Asus RTN12D1, mindkettőt próbáltam), hogy INTERNET LEVÁLASZTVA.
ISP DHCP-je nem működik megfelelően üzenet a naplóban.
A szolgáltató (Dual Plusz Kft.) nem lát szakadást ennek ellenére. A lakásban kicseréltek minden csatlakozót, vezetéket egészen az oszlopig. Én is próbáltam két router-t is, de a hiba ugyan úgy jelentkezik. Modemet is lecserélték 3x. Most Cisco EPC 3208 a modem.
A sebesség önmagában az jó. Speedtest szerint megvan a névleges 60/5 Mbit/s sebesség valósan is.
De 2 napja vettem észre, hogy a Netflix este nem bír felkúszni 15.25-re 4K HDR estén, hanem össze-vissza ugrál, néha 384p-vel megy. Holott a net megy, tölthetne.
A Netflix ügyfélszolgálata szerint náluk nincs gond.
Szerintetek mi lehet a probléma oka?
Találkoztatok már ilyennel?

(#973) 4Grider válasza modflow (#972) üzenetére


4Grider
nagyúr

Amíg nem írod meg a kábelmodem adminisztratív felületén (talán a 192.168.100.1-en) megtalálható le- és feltöltési jelszinteket, addig nincs értelme továbblépni.
Lefelé irányban (Downstream Channels) -6 és 12dBmV között megfelelő. Az SNR/Jel-zaj viszony minél magasabb annál jobb, 30-32dB felett már jó. Felfelé irányban (Upstream Channels) 50 dBmV felett már nem lesz 4 us csatorna használat, ami okozhat problémát, tehát 50 alatti érték megfelelő.

(#974) modflow válasza 4Grider (#973) üzenetére


modflow
veterán

Ott ezt látom:

(#975) 4Grider válasza modflow (#974) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ezek teljesen korrekt értékek. Viszont akkor is fontos rájuk nézni, amikor a lassulást vagy leállást tapasztalod. Rögtön látni fogod, hogy nem-e a cable modem status megy el off-ba(aktív eszköz probléma a kábelhálózaton), vagy ugyan még működik, de a jelszintek bolondulnak meg (zajbetörés).

(#976) modflow válasza 4Grider (#975) üzenetére


modflow
veterán

Megnézném én, de az nincs naplózva.

Látom gépen, hogy 14:51:04 és 14:51:10-kor timeout volt a ping.

Most 15:09 van, hogyan tudom megnézni a modem akkori értékeit?

(#977) 4Grider válasza modflow (#976) üzenetére


4Grider
nagyúr

Sehogy.
Akkor kell ránézzél az értékekre, ha érzed, hogy belassult, kihagyogat a net. Egy-egy ping kimaradása lehet pingelt kiszolgáló oldali túlterhelés vagy átterhelés miatt is.

(#978) modflow válasza 4Grider (#977) üzenetére


modflow
veterán

Ó.... hát majd próbálkozok.

És az hogy lehet, hogy van net, és a sebessége is full, azaz nálam 60 Mbit, de a Netflix este nem bír felmenni 15.25 Mbps-ra, csak 7.62-re? Az ügyfélszolgálatuk szerint azért nem, mert nem stabil a net.

Pedig 3 héttel ezelőtt, amikor a net se vacakolt, a Netflix is jó volt.

(#979) taki01 válasza modflow (#978) üzenetére


taki01
őstag

Itt tudsz mérni kb mennyivel tudsz letölteni a netflixről.

(#980) modflow


modflow
veterán

Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy végre jó lesz az internetem.

14:00-tól eddig kibírt ugye majdnem 9 órát és nem szakadt meg. Kop-kop-kop.

Viszont nem megy a netflix este (kb. 18:00-ig jó!!!), vagyis 15.25 Mbps helyett 1,66 Mbps-al megy 480p -ben a 4K HDR adás.
Csodásan néz ki....

Mondom teszteljük le saját appja szerint pipa minden szerver, sebesség 50 Mbps. Mégis film alatt 1,66.

Jó, mondom elpazarlom a mobil netemet, hotspotoltam telóról Vodafone 3G-t, mert házban nincs 4G itt. A sebesség 12 Mbps a 3G-nek.
Indítom tehát mobilnetről a Netflix-et, erre szépen megy 11,44 Mbps-al!!!

Tehát nem a Netflix a hibás az tuti, hanem a net.

De hogy lehet a kábelnet hibás, ha van 60 Mbps-os net?
Létezik olyan, hogy délutántól a szolgáltató korlátoz valamit, ami kinyírja a Netflix-et?
De minden más, pl. torrent meg hasít a max. 60 Mbps-al?

(#981) Roland-87 válasza modflow (#980) üzenetére


Roland-87
aktív tag

A problémád elég érdekes de nem egyedi, találkoztam már hasonlóval és van is tippem mi okozhatja a gondot. Amikor a netflixet használod a problémás időszakban akkor közben próbáltál minden más eszközt lecsatlakoztatni a hálózatról? Szóval csak az az eszköz menjen amin az fut és ott se menjen közben semmi más, ha a probléma akkor is fennáll tovább lehet lépni. Az is előfordulhat hogy a netflix streamje valamiért wifi instabilitást idéz elő ami lehet a kliens eszköz és akár a router hibája is, ha megvolt a más eszközzel való teszt és ott is hasonló akkor gépen kábeles kapcsolattal is érdemes volna hogy ezzel kiszűrhesd a wifit mint lehetőséget, ha kábelen is előjön a gond esténként akkor viszont valóban a szolgáltató lesz a ludas, mégpedig azáltal hogy nemzetközi irányban kevés a sebesség, érdemes volna a problémás időszakban külföldi szerverek felé is sebességet mérni mert a speedtest alapból a magyar szervereken mér ahol simán lehet hogy megvan a névleges sebességed míg kifelé nincs így bizonyos szolgáltatásokkal gond lehet, pont az ilyen kis vidéki szolgáltatók szeretnek spórolni a kifelé irányuló kapcsolatokon ugyanis az a drága így sok esetben ami van az hamar elfogy. Egy ismerősöm pont emiatt váltott szolgáltatót mert az esti órákban nemzetközi irányba 1-2mbit sebesség volt sok esetben de sok oldal be sem töltött és minden csúnyán akadozott miközben belföldi irányban minden stabilan jött a névlegessel sőt jóval felette is, ő is jó ideig küzdött mire rájött hogy miért is van az hogy van ami néha nem működik miközben ugyanakkor más szolgáltatások hibátlanul mentek.

(#982) modflow válasza Roland-87 (#981) üzenetére


modflow
veterán

Ma letesztelem, de szerintem nem is kell estig várni, hétvége van, szerintem most nagyobb a terhelés, mint hétköznap.

A Netflix a TV saját appjával megy. Volt, hogy direktbe router nélkül a modemre kötöttem LAN-on és mégse volt jó. Tegnap kábelen és wifin is néztem, egyformán rossz volt, pedig semmi más eszköz nem használt netet.

Ezt a nemzetközi irányba való sebességet hogy lehet tesztelni? Mert ha az meglenne, azzal bizonyítva írnék a szolgáltatónak.

Fast.com -ot kellene tesztelni, de melyik országot?

(#983) Calibra72


Calibra72
aktív tag

Hozzáértőknek mi a véleménye? Egyébként Digi, Baja környéke.

[ Szerkesztve ]

(#984) Gubek-Einste válasza Calibra72 (#983) üzenetére

Abnormális értékek, indítsd újra az eszközt.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#985) Calibra72 válasza Gubek-Einste (#984) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Már többször újraindítottam. Éjszakára mindig kikapcsolom a netet, és a ma reggeli bekapcsolás után ismét ezeket az értékeket látom. Gondolom ha melegedne az idő, javulnának az értékek, de sajnos tél van, inkább hidegebbre számíthatunk.

(#986) Roland-87 válasza Gubek-Einste (#984) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Ezek miért lennének azok? Túl magas a letöltési irány teljesítménye de előfordulhat simán ennyi, nálam is volt már olyan magas hogy vissza kellett tennem a splittert mert májusban napközben 12-13dbmv volt ami éjjelre felment 15-17-re is ahol már jelentkeztek is emiatt problémák, van olyan ismerősöm aki nagyon közel van az erősítőhöz nála csillapítót raktak be mert 28-32dbmv értékek voltak és a modem gyakorlatilag működésképtelenné vált, és azt mondták nem tudnak mit tenni mert ha visszaveszik akkor távolabb lesz probléma.
A vissza irány jelszintek is kicsit alacsonyabbak de az sem számít kirívónak, nálam jelenleg is 34,5 körül van mind a 6 feltöltési de volt már olyan időszak amikor 28-30 körül voltak ami viszont már túl alacsonynak számít de ment vele szakadás nélkül.

(#987) Roland-87 válasza Calibra72 (#983) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Ha nem tapasztalsz problémát akkor akár figyelmen kívül is hagyhatod bár kétségtelenül túl magas a bejövő jelerősség, ha a splitter ki lett iktatva akkor érdemes lehet visszatenni vagy egy 5-7db csillapítót beiktatni a hidegebb időkre, ha bejönnek az igazi mínuszok akkor ezek az értékek még feljebb fognak kúszni ahol már lehet a modem nemtetszését fejezi majd ki, esetleg érdemes lehet jelezni a szolgáltató felé bár ha nincs hibajelenség nem biztos hogy fognak állítani az erősítőn, de csillapítót lehet tudnak adni, bár filléres tétel így venni is lehet.

(#988) Calibra72 válasza Roland-87 (#987) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Az igazság az, hogy hetente néhányszor ránézek a modemre, és egyik napról a másikra 10-13- ról 19-20.5- db-re ugrottak az értékek. Lehet hogy valaki kint volt szintezni, de túllőtt a célon. Egyébként magam is gondolkodtam azon hogy beépítek egy splittert, az talán 3-4 db-t csökkentene a mostani értékeken. Problémák vannak, ha elkezdek 70-80 megabites sebességgel letölteni, akkor megszakad a net, illetve este amikor hidegebb van, már némelyik oldal be sem tölt rendesen, és a Youtube-ot is max 720p-ben lehet nézni, persze itt is néha töltöget......

(#989) Roland-87 válasza Calibra72 (#988) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Akkor ezt viszont érdemes jelenteni mert hiba is van, már a bejelentéskor említsd meg a váratlanul megemelkedő értékeket és hogy azzal összefüggésben jött elő a hiba is.

(#990) Calibra72 válasza Calibra72 (#988) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Beiktattam egy splittert, sokat javult a helyzet. Van itthon mindenféle szűrőm, de csillapítóm nincs, hétfőn veszek. Egyébként sokat javult a net, már 4k-ban is simán megy a youtube:

(#991) Roland-87


Roland-87
aktív tag

És a mai nappal én is csatlakoztam a Docsis 3.1 táborhoz a Telekom hálózatán, egy ideje már ki van építve a hálózat és a modemem is régóta alkalmas rá de csak most jutottam el hogy váltok gigabitre, továbbra is egy saját routert használok dual nat alapon, eddig az eredmények biztatóak, íme a jelszintek és a mérések:





A sebességet betonstabilan hozza bármikor, még este 8-kor is megvolt 900 felett és vélhetően itt már a saját routerem az ami korlátoz, most már csak a felfele irányon lehetne valamit fejleszteni és nem tudnék mibe belekötni.

(#992) gregory91 válasza Calibra72 (#988) üzenetére


gregory91
senior tag

Vagy lassítsd fel egy kicsit a csatlakoztatást hogy egy picit "szivárogjon a jel".

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#993) Gallac


Gallac
senior tag

Létezik olyan mobilnetes előfizetés ahol valóban nincsen adatkorlát? Sebesség nem elsődleges, kb 10-15 Megabit/sec letöltési sebesség már jó lehet. :R

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#994) 4Grider válasza Gallac (#993) üzenetére


4Grider
nagyúr

Persze, van. De hány helyen kell még megválaszolni neked?

(#995) Calibra72


Calibra72
aktív tag

gregory91 Ezt nem igazán értem, kifejtenéd pontosan mire gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#996) Roland-87 válasza Calibra72 (#995) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Az ötlet nem rossz de csak ideiglenes megoldásnak lesz jó, arra gondol hogy a modemből hátul tekerd ki a csatlakozót egész lazára és ne húzd meg a csavart hanem hagyd úgy, sőt ezt még megteheted a splitternél is hogy mind a két irányból lazára hagyod, így a jel egy része el fog szivárogni és a nem megfelelő kontakt miatt gyengülni is fog, és itt most ez volna a cél hogy valahogy 12dbmv alá tudjuk tolni az értékeket, egy próbát tegyél vele és másold be úgy mit lát...

(#997) taki01 válasza Roland-87 (#991) üzenetére


taki01
őstag

Nem szokott gond lenni nagyon az ED3.1-es területeken a sebességgel a T-nél. Nálam is meg van csúcsidőben a sebesség.

(#998) Roland-87 válasza taki01 (#997) üzenetére


Roland-87
aktív tag

A sebességgel nem ellenben nem ritka a csomagvesztés mivel a jelszint tolerancia jóval alacsonyabb 3.1 esetén, elvileg 41db snr érték alatt már jelentősen megugrik a veszteség és nálam már most határon van, így simán lehet hogy nyáron beesik kritikus alá de ez majd kiderül akkor ha jönnek a melegek. Nálad 42 az érték ami mindenképpen jobb viszont a képet elnézve azért vannak elvesző csomagok nem kis számban már a 3.0 csatikon is persze az is kérdés mióta megy a hgw szünetmentesen, nálam pár hónap után sem volt ennyi, viszont a 3.1 csatin már bekapcsolástól pár nap után pár 100 error van, legutóbb kb. 3 hét alatt 700db jött össze de nem észleltem semmit belőle.

(#999) taki01 válasza Roland-87 (#998) üzenetére


taki01
őstag

Csomag vesztést nem szoktam tapasztalni. Inkább akkor szokott előjönni, ha elmegy az áram és átvált a szünetmentesre és szerintem akkor dobja meg CRC hibával a statisztikát és akkor meg is akad minden. 1 hete megy az eszköz és volt valamikor áramszünet a héten pár másodpercre és volt valamelyik nap hiba is a hálózatban.

[ Szerkesztve ]

(#1000) Calibra72 válasza Roland-87 (#996) üzenetére


Calibra72
aktív tag

Így már értem, csak gregory91 véletlenül a lazítsd fel helyett lassítsd fel-t írt :) Egyébként úgy tűnik valamilyen anomália lesz itt, mert tegnap este kapcsolgattam ki és be a modemet, és az értékek kb. 5 dbmv-al csökkentek. Egy idő után viszont visszaállt minden 16 dBmV környékére. Ma amióta hazaértem, folyamatosan az alacsonyabb értékeket látom, de a nyolcas csatorna valamiért jóval gyengébb a többitől. Azt hiszem fel kell mennem a padlásra, megnézni a splittereket, hátha fellazult valamelyik F csati. Tehát most ezeket az értékeket látom, viszont a splitter még bent van, amit 2-3 napja tettem a modem elé. ÖÖÖ vagyis most épp egy képet akartam csinálni, de minden visszaállt 16 dBmV környékére :) valami szivat engem :) Teszek fel mindkét állapotról képet: alt="" title="" alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.