Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
bakosgabor57: légyszíves ne próbáld meg kitalálni mit hiszek és mit nem, köszönöm
Én az elektrotechnikában ismert P=UxI képletből indultam ki, gondolom itt is megállja a helyét. A jelek szerint a feszültségnövekedéshez áramerősség-növekedés is társul, hiszen csak ettől a két paramétertől függ a teljesítmény. 3100-on egyébként nyilván nagyobb az áramfelvétel is, mint 3000-en, jó lenne tudni a konkrét amper értékeket. Azt nem értem, hogy a fenti összefüggésből hogyan következik, hogy a fesznövekmény nyomja a legtöbbet a latba, hiszen változatlan fesz mellett a nagyobb órajel miatt több áramot vesz fel, innen több teljesítmény is lesz. A 4,5W-os példa azért nem 100%-os, mert nem csak a fesz nőtt, hanem az órajel is, ami miatt nagyobb az áramfelvétel.
Mindjárt kipróbálom alapfeszen 2,5-ön és 1,3V-on 2,5-ön mennyit számít a feszültség, meg esetleg 3G-n is, úgy kiderül hol az igazság. Meggyőzve még a fentiekkel sem vagyok a leírtak miatt, mert bár társulhat a feszemeléshez nagyobb áramfelvétel, akkor is egy nagyságrenddel nagyobb tényező a szorzatban. Na de majd mindjárt kiderül

szerk: A feszültségváltozás hatása a teljesítményre hasonló megfontolásból a gyakorlatban közelítően négyzetesen arányos -> akor nem P=UxI az összefüggés? Ha ez igaz, U^2 lenne, nem? Rosszul emlékszem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905, 100% Akksi
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi