Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz fagy53 #4715 üzenetére

bakosgabor57: légyszíves ne próbáld meg kitalálni mit hiszek és mit nem, köszönöm

Én az elektrotechnikában ismert P=UxI képletből indultam ki, gondolom itt is megállja a helyét. A jelek szerint a feszültségnövekedéshez áramerősség-növekedés is társul, hiszen csak ettől a két paramétertől függ a teljesítmény. 3100-on egyébként nyilván nagyobb az áramfelvétel is, mint 3000-en, jó lenne tudni a konkrét amper értékeket. Azt nem értem, hogy a fenti összefüggésből hogyan következik, hogy a fesznövekmény nyomja a legtöbbet a latba, hiszen változatlan fesz mellett a nagyobb órajel miatt több áramot vesz fel, innen több teljesítmény is lesz. A 4,5W-os példa azért nem 100%-os, mert nem csak a fesz nőtt, hanem az órajel is, ami miatt nagyobb az áramfelvétel.

Mindjárt kipróbálom alapfeszen 2,5-ön és 1,3V-on 2,5-ön mennyit számít a feszültség, meg esetleg 3G-n is, úgy kiderül hol az igazság. Meggyőzve még a fentiekkel sem vagyok a leírtak miatt, mert bár társulhat a feszemeléshez nagyobb áramfelvétel, akkor is egy nagyságrenddel nagyobb tényező a szorzatban. Na de majd mindjárt kiderül :)

szerk: A feszültségváltozás hatása a teljesítményre hasonló megfontolásból a gyakorlatban közelítően négyzetesen arányos -> akor nem P=UxI az összefüggés? Ha ez igaz, U^2 lenne, nem? Rosszul emlékszem?

Új hozzászólás Aktív témák