Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Winne

nagyúr

válasz proci985 #24554 üzenetére

Szia!
    Az én P35-DS3-as Gigabyte lapom mennyire számít jónak tuning terén? Tudom, hogy régi, de mióta megvan hozzá ez a proci, azóta hajtom 3.0-án és sosem volt semmi baja, sosem fagy, és nem indul újra. Haverom vett egy Black Boxos AMD-t, aztán kb egy fingnyit nem tud rajta húzni, mert instabil lesz a rendszere.

• Robi BALBOA

őstag

válasz proci985 #24554 üzenetére

Szép hsz ;] , nem akaortam szegényt sokkolni, de te megtetted helyettem, a lényeg, hogy a tuningolás az művészet, minden dolog számít, valami kevésbé valami pedig a soknál is többet, azt kell mondanom, hogy átlag tuningos akárki lehet, de hogy úgymond valaki profi legyen az rengeteg tapasztalat gyűjtést igényel(majdhogynem műszerésznek kell lenni hozzá), nem elég ha 5 évente vesz egy konfigot, mindent ki kell próbálni a legócskábbtól a legjobbig, a forrasztástól a pencil mód-ig, a víztől kezdve a peltieren keresztül a folyékony nitrogénig. :B

Amúgy tényleg eléggé kevés a tapasztalat ezekkel a G31/G41-es lapokkal(főleg Quad procikkal), és a felépítésükből/árukból és a betöltött pozíciójukból ítélve nem arra lettek tervezve, hogy kentsfild-ek legyenek benne húzogatva.

(#24555)Crank467: Hát az kár, hogy nincsen 2,66-os leosztás, na mindegy, amúgy ez a visszaoszás úgy működik, hogy pl: te beállítasz 400-as fsb-t (a szorzó lényegtelen, hogy 6,7,8 vagy 9) és ha a leosztást 3A-ra állítanád akkor kijönne neked 1200mhz-es memória órajel, ami sok a 1066-os kingmax ramjaidnak, de ha 2,5-re állítod akkor 1000mhz jön ki amit vígan fognak vinni a ramjaid és nem lesz gond.
    Próbálkoz nyugodtan, de egy lap csere és egy proci hűtő csere jót tenne a dolognak, már 5-7k között elég jó proci hűtőket lehet kapni itt a ph-n és 16k-ért van fenn X38-as lap és 22k-ért van fenn X48-as lap, esetleg P45-ös vagy egy jobb P35-ös lap amin van legalább 6 fázisú tápellátás.
    Amúgy a procid milyen Steppinges B3 vagy G0, mert a Vid-ből ítélve inkább B3, ami azt jelenti, hogy még jobb lapokban is nehézkes a tuningolása(tisztelet a kivételnek) és elég sok megszokott állni 3ghz körül.

Új hozzászólás Aktív témák