- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Dede
(csak kíváncsi voltam, hogy megismered-e a saját eredményed
) Egyenlőre én még nem tartok ilyen magasságokban
(majd 2-3 hét múlva) Amúgy nem értem én sem, hogy lett ilyen magas a cpu pont 3,9Ghz alatt
Ja és sorry, hogy nem írtam oda a neved eme becses műremek mellé -
-
szacsee
nagyúr
-
-
VinoRosso
veterán
hát 1,6V valósnál ne nagyon adj nenki többet még idle-ban se szerintem. esetleg nézd meg, hogy 6x-el mennyivel blend stabil( 30 perc elég ) 430on, azon próbáld meg hozzáhangolni a többi feszt( a min. CPU NB SB ami kell ehhez ) , és emeld meg a szorzót mindig eggyel, és figyeld melyiknél akad ki a blend. Persze közbe emelni kell majd a cpu-feszt is, de a többit ne emeld. Ha még kiakad valamelyiken, akkor nézd meg NB emelésre hogy reagál, ha nem és 9x is stabil ezzel az NB fesszel akkor valszeg a proci nem bírja. Az a baj, hogy nem lehet állítnai a pll-t vtt-t és gtl-t a giga lapban, annak pedig a magas órajeleknél szerepe van.
-
VinoRosso
veterán
igen. Van egy nagyon jó hűtőszerelő ismerősöm, aki meg tudná nekem azt oldani, hogy csak egy blokkot kéne vennem a procira, és fagyállóval meg sörcsapos kompival 30kból össze tudna nekem dobni egy olyan vízhűtést, amivel -8 fokig lehetne hűteni a vizet. Az egyetlen gondom ezzel az, hogy nem tudom leszigetelni a blokk és a proci közti területet semmivel, illetve nem lehet taláni olyan blokkot, ami csak a proihoz ér hozzá. .Esetleg pottal meg lehetne oldani a dolgot, de azzal is csak 20-30 perec, mert utána már a többi környező alkatrészekre is kicsapódik a pára. így meg nem éri meg vesződni vele.
-
Laraxior
titán
így van...így történik nálam is az este
megspékelve,ill. kiegészítve egy 183m3/h szerverventivel,ami a proci köré fog irányulni,hogy lehűtse a melegedő dolgokat.
Mivel a ramom félig halott ezért az is kap egy 12es Big Typhoon ventit. 4G alatt nem óhajtok megállni,nem kell prime stabil,sőőt,nem is érdekel,de a 3dmark fusson le,és akkor go az első hely G80 GTS kategóriábancsak ne lenne aggályom a táp miatt
-
KTTech
veterán
Ha nem állítanék +0,3-at, el sem indulna CL4-ben
(a szabvány 1.8V lenne). de próbáltam már +0,35-el is (elvileg itt van az OVP határa a memóriának).
Volt előtte egy Geil 2x1GB kit, szintén CL4, 8800-as, azzal is ez volt a probléma. Érdekes, mert annó a Kingston DDR667-esekkel nem volt gondom (igaz azok 2.1V-on mentek 800-at, CL5-ben, ráadásul még nem is voltak válogatva)... -
DeadMeat
nagyúr
-
bim
veterán
az biztos mert én a passziv vizzel 75 fokra simán felfűtöm a magokat 3,6-on 1,34V-al..
mondjuk az én procim alapbol melegedősebb fajta.
mindenesetre elég hihetetlennek hangzik egy P95-el terhelt passziv lég hatvan párfok egy igencsak laza házszellőzéssel.(igaz csak azt rta hogy load hőfok amit nem tudom nála mit jelent mert nálam az a P95 FFT) -
VinoRosso
veterán
na jó de azé a víz az más, mint a passzív lég, me ha van egy kis minimális légmozgás a házban, pl két jó 120as vagy nagyobb ventivel, az má elég a egy jó passzív léghűtésnek, víznek meg mindenképp áramloni kell. De menek mielőtt valaki megdobál tojással mint a bálmért a Corvinuson.
-
Beowulf_78
addikt
Hát ezt sajnos sajnos cáfolni tudom. Sztem nem fázis függő hanem lap függő. Persze load Line Calibration Off mellett.P5K-E, Premium 8 fázisú és kicsi volt alapban a drop. Giga DQ6 12 fázisú és nagy volt a drop,Maximus 8 fázisú és nagy a drop.
Igazából érdekes, mert a nagyobb drop elvileg rosszabb tuningolhatóságot eredményez, viszont a Maximusba többet megy a Q6600 nagy droppal mint a Premiumban minimális droppal.Fura. Egy Igazi anomália. -
KTTech
veterán
Jól néz ki a radi...
hiába, a Quazánnak kell a radiátor
(bár, nekem egy jó ideig még nem lesz víz a gépemben
de majd kompresszor az igen
- a hűtőből sikerült kimenteni egyet, most alakítja át az ismerősöm megfelelőre... aztán vagy kuka project, vagy működőképes... de nem közvetlenül a CPU-t fogja hűteni, csak a TR120UEx-et, biztonsági okokból, valamint szállítási okok folytán: egyszerűen nem mozgatható akkora a súlya...)
-
-
Cheesy
őstag
De még mennyire és nem is kell hozzá gyári hűtő... Én egy Hyper TX 2-vel használom (CM RC-330-KKN1 Black Elite házban) és a mai nap kipróbáltam hogy mit tud(na). Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan alakulnak a hőmérsékletek (alapórajelen!), mikor mind a 4 mag full terhelve van, megtekinthetitekITT. Bár aki ebbe a topicba írogat, nem biztos hogy ujat fog látni, de 81 fok az már nem egészséges
-
lbalog01
tag
most néztem körbe ez ügyben én is /amint lentebb látszik/, sajnos az SLI és a kiemelkedő Q66 tuning a DDR2-ramokkal együtt nem igazán játszik 1 pályán
vagy SLI+DDR2 és átlagos tuning magas villanyszámlával /680i-780i/, vagy SLI+szuper tuningos Q66+DDR3 /790i/
a P35-45 csak ATI-t támogat
nekem ez jött ki....
ha valamit benéztem, szóljatok -
bim
veterán
én dolgoztam a németeknél és erősen roncsolta az önérzetemet hogy lépten nyomon azt éreztették velem hogy egy élösködő utolsó senki vagyok.közben precíz szakmunkát végeztem.(nem is vettek át a tökéletestől eltérő minőséget)
kb. mint mi itt amit a románokra mondunk...akinek ezt beveszi a gyomra annak jó.
volt hogy nem szolgáltak ki és nem engedtek be szorakozohelyre.pedig az én pénzem sem volt rosszabb mint az övéké..bocsi az off-ért de ez kikivánkozott belőlem.
-
Soak
veterán
-
-
Pubszon
veterán
Tökéletes az ASUS is a Quad alá, csak nem épp a legalsó kategória.
Az én P5K Premiumom Idle 1.296v-ot ad a procinak, Load meg 1.304v-ot.
Tehát nincs vDrop.Csak a procim sem egy világbajnok, meg a tápom sem engedi feljebb, a hűtőről meg nem is beszélek. Sok pénz lenne mondjuk a 3.2Ghz -> 3.6Ghz váltása.
-
Beowulf_78
addikt
Tök egyszerű...ha sok neki először úgyis fagyni fog. Én max. 110-115mhz láttam külföldi fórumokon...volt hogy én is rákattantam a témára.
A P5K Premium az alap 100mhz-et szerette, de az is lehet hogy az X2 nem szereti feljebb.Végülis 100mhz-nél is 19800p dob 3d06-ban.
Lehet most a X38-nál is megnézem mennyire lehet emelni, de 115mhz-ig tuti nem nyírja ki egyik lap se, bár a túlfeszelést be kell kalkulálni!
Lehet adsz neki 115mhz-et és valóságban 123mhz lesz ami lehet már annyira nem egészséges.Én azt mondom próbáld ki (én is kipróbálom), 5mhz-ként lépkedj felfelé és 115-nél ne menj feljebb.
Pl. a Maximus-nál ha 1,5v pll-t beállítasz, az valóságban 1,6v lesz!Ez is csak onnan derült ki hogy a Maximus-nak profi a fesz visszajelző rendszere és bios szinten is írja a pll,fsb term,ddr voltage, valós fesz értékeket.Tehát a Maximus pl. mindent túlfeszel egy kicsit.De ehhez mérten lőttem be a megfelelő értékeket.Pll-t levettem 1,5v-re és most így kap 1,6v-t.
Mivel kevés lap jelzi ennyire részletesen a fesz értékeket nem lehet tudni melyik az amelyik túlfeszel és melyik az amelyik alul feszel,max. ha kiméred.
Én pl. simán adtam neki az elején 1,6v pll-t, ami a valóságban 1,7v volt, mert a franc se gondolta hogy előfordulhat ekkora különbség.És ha nincs kijlezve, mert egy gyengébb lap?Akkor a mai napig túl lenne feszelve a lapom minden egyes beállíása.
Pl. a DDR-nek 2,1v-re 2,18v ad.Ez nem is gond, de ha 2,3v helyett 2,38v ad az már necces.Ezért meg is fogadtam hogy csak R.O.G lapom lesz ezentúl, és lexarom mennyibe fog kerülni, de ezek a fesz kijelzések bios szinten számomra nagyon fontosak!Ennél lejjebb nem fogom adni! -
KTTech
veterán
A 9600GT szereti (gyorsul tőle rendesen), a többi nem annyira... bár, VGA halálról eddig még nem nagyon hallottam, de akár fagyhatnak tőle (inkább a PCIe Overvoltage ami veszélyes, az tudja nyírni a VGA-t könnyen)... Lásd 9600 GT itt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Filmvilág
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- Apple iPhone 12 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest