Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Spin

aktív tag

válasz Binda #36137 üzenetére

Megnéztem a ramjaid időzítést 5-5-5-15 a gyári,ehhez mehet nyugodtan a 2,2V(ne törődj vele ha pirosan fog villogni a BIOS-ban a +0,4V érték),mivel a ramjaid gyári "V" értéke 2,2-2,4V ;)

• Spin

aktív tag

válasz Binda #36137 üzenetére

Szia!

Majdnem megegyezik a konfigunk(bár a tápod nem tudom milyen,az is fontos!).Ha gyári a hűtőd még,szerintem járasd a cpu-t 3600-on(9*400),nekem simán bírta azt alapfeszen(tehát akkor még semmilyen feszt. nem állítottam a bioszban.
    Nekem a 13 Pro hűtő van,és nagyon durva,ebből kiindulva a 13 is szépen szólhat,bár ha jól tudom az "csak" 200W-ig hűti a procikat.Nem tudom milyen sebességet szeretnél elérni,de sztem a 4ghz bőven elég,nekem legalábbis fölötte nem hozott érdembeli gyorsulást...
    Én most a következőkkel használom(de ezt szigorúan csak akkor állítsd ha már meg lesz a másik hűtő,ill. lehet,h neked kisebb fesz. is elég ehhez az értékhez):

Cpu: 8*500(1,312V)
    Ram: 1000mhz(2,122V)---> Most így nem tudom mennyi a ramjaid időzítése,de ha beállítod a BIOS-ban(manualis átirogatod),h 2,2V-ot kapjanak úgy biztos tudni fogják a gyári értékeket és nem is nagyon kell hozzájuk nyúlni egy darabig.
    Én a ramokat nem tudtam kihasználni,mivel,h 1066-on menjenek ahhoz kellett volna a procinak 8*533(4264 mhz) ezt meg már csak "magas" feszültséggel tudtam elérni.Sztem elég az 1000mhz is,úgy sem veszed észre azt a 66 mhz-et a hétköznapokban...

Tehát a lényeg,állítsd a szorzót 9-re az fsb-t pedig 400-ra(3600mhz),ezt bírni fogja alapfeszen a gyári hűtő,és már észre veszel gyorsulást is.A ramoknak nyugodtan adhatsz BIOS szerint +0,4V-ot,nem lesz bajuk,és után írd át manuálisan az időzítésüket a gyári értékekre(itt elvileg 800mhz-en mennek majd).

Új hozzászólás Aktív témák