- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
slett27 #17195 üzenetére
Mit tudsz tölteni annyit?Én..mostanában nem találok semmi értelmeset,hónapok óta nem húztam le semmit
(ha vannnak favoritjaid,priviben nyomhatnál párat,h mit érdemes.
zájec:Emlékszem,nézegettem a 2 "4hengeresed"eredményeit.Nézd.Te is mindíg maximalista voltál.Nem voltak azok olyan szar procik,csak többhöz voltál szokva..A második főleg..nem futott be nagy kariert.Bagira is szívott egy q66-tal,elpasszolta,most meg ..veszi a másikat.Vírusos ez
Lényeg:A mostanit szereted,s ez a fontos!-Nekem is szimpatikus a 8400. -
Gorneck
legenda
Ez mondjuk igaz...
63W van a konfigunk között idle, ami krva sok...4870 lenne ekkora zabagép amit szintén kétlem...még ha a chipsetet is levonom akkor is...
De remélhetőleg vasárnap áttolja a képét és meglátjuk...de egy biztos...a két procija között nem 10W a különbség...
-
Zájec
veterán
válasz
slett27 #17195 üzenetére
az everestben is megnézhetnéd mennyit ir a cpu fogyira.. a Giga tudja nézni..
nálam már nem volt meg a Q6600 amikor Gigára váltottam,, igy az nem tudom,,
de néztük a P45 topikban és vannak eredmények ahol látható hogy melyik cpu mennyit eszik az Everest szerint... ami azért nemrossz útmutató..lipi:: a szorzó nem volt rossz 7.5x500:::3750mhz igaz a x8 lenne könnyebb ,, azzal jobban meglenne a 4mag , 4 ghz...
csak nem volt jó példény az enyém mert kérte a feszt,, ennyi.. éhes volt,,
nem mindig lehet jót kifogni.. ahogy Gorni mondta: Beletenyerelnia mostani 85-s tetszik mert " közép-xar " nem éhes...
-
slett27
addikt
válasz
lipi67 #17194 üzenetére
Lehet a fogyit nem a procinál kellene inkább keresnem, hanem a VGA-nál, de az már nem ide tartozik. Szájonkapott PowerPlay még mindig nem működik a 4870-en. Pedig már kéne.
Gornecknél hétvégén megnézzük azért, hogy a 4870 az oka a "magas" fogyasztásnak, legalábbis nekem magas. Sokat töltök (nem hurkát
), 24/7-ben megy a gép.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gorneck #17182 üzenetére
Olyan jól elbeszélgetett,nekem tetszett
Jó lenne szavadon fogni!Menj el érte,s hajrá!Én szurkolok.
slett27:Azért se add fel!Ha más nem csak az MCH-nak lökj,de attól ne sajnáld
Látom nem lesz kedvenc a 8500.Lehet valóban a q66 miatt?Mikor a kis ügyes 2180-am után jött a 6320-6750...Hm..A kis szaros túl nagyra tette a mércét,s nagy csalódás volt mind a 2.Lehet jók voltak,de sokkal többet vártam(a 6320 még jó is volt,a 6750 meg borzalom)Azért én már csak büszkeségből is megmutatnám annak aprocinak.Ha ott ég el,akkor is-Gorneck23:Nem rábeszélés volt!
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #17181 üzenetére
"Dacos gyerekesség?". Hát ha a hsz-emet annak tartod, akkor biztos van valami gond az értelmi képességeiddel, vagy az is lehet hogy csak a szavak jelentése nem világos a számodra.
De gondolom ha leírtad, meg is tudod mondani melyik része a "dac" és a "gyerekesség"...
Igen...ez tipikusan te vagy. Az utsó szónak a tiednek kell lenni, erre mindig figyelsz. Még ha "se füle se farka" amit írsz akkor is.Ez az ami inkább gyerekes....nem az én hsz-em.
Gyorsan vágj vissza valahogy, nehogy én fejezzem be.
Ha erre írsz valamit megnyugtatlak, én már nem fogok rá reagálni. Off-ot befejeztem.
-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78 #17160 üzenetére
S ehhez a dacos gyerekességhez még az életkorod (31 év!!!) is büszkén adod...
Hááát, apám! Nem vagy semmi! -
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Összeraktam a gépemet és azt írja ki a biosban a proci hőfoknálál, hogy -85° . Ez mért van? Everesttel mérve 56 gondolom ez már reállisabb. Am Hyper 212-vel hűtőm
-
VIBO
őstag
4x1gb kingmax ddr2 800 ramnak mennyi fesz kell sztetek?
-
VIBO
őstag
yoo
uj 8400.
méé van az hogy biosban néha azt hozza ki hogy a cpufesznél csak auto-t váálaszthatok?
3.6ig megy 1.18v-on
viszont onnan nem birom feljebb huzni....
ááááááááá
lehet halott a procko? -
slett27
addikt
válasz
slett27 #17174 üzenetére
Itt be is fejeztem a 8500-el a randevút. Visszaraktam a jó kis Q6600-omat (flame
) alapfesz alatti 3GHz-re, jó lesz az nekem. Nem mintha olyan túl rossz lenne ez az E8500, de az idle fogyasztást nézve nem vagyok sokkal előrébb ezzel a procival. Úgyis 95%-ban UT3-azok, jól jön a 4 mag. (Lehet a fogyasztásmérő rossz ? Rosszul nem lehet bekötni.)
Ez a tuning, halljátok, úgy nézem emberi feszen (1,280V) 4GHz sem stabil, amit nem mondanék túlzottan jónak.
Felhívom kedves fórumtársaim figyelmét, hogy aki azt mondja, hogy mire nem elég az E8500 alapon akár, közlöm mindenre elég, csak nekem nem felel meg Q6600 után.
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #17173 üzenetére
Találós kérdés ! Mi az ami a szarnál is szarabb ? VID : 1,225V Szerintetek ?
Eddig 8*500, CPU 1,35V, FSB +0,1V, MCH +0,1V, RAM-ok 1000-en 5-5-5-15, win feláll.
Prime95 indít load 1,28V, 2 perc. Majd gyorsan 3DMark06 ---> Restart
9,5*480-nál ventik felpörögnek ugyanezen beállításnál, majd kikapcs, bekapcs BIOS vissza default. Ezekszerint nem bírja a 4,5GHz-et, csak valami kib...ott nagy fessze (talán).
Most próbálom úgy, hogy csak CPU+RAM fesz...
Jah, fogyasztás különbség :
Q6600@3GHz BIOS 1,25V (stabil) - idle 163W
E8500@3,13GHz BIOS gyári fesz. - idle 152WMod : Ez egy kicsi fura, mindkét esetben bevan kapcsolva a C1E+EIST. Igazából nekem az idle fogyasztás lett volna a lényeg, számítottam egy -30W-ra de ez álom marad ahogy látom.
Ha alulfeszelem, max még jó esetben -10W-ot nyerek. -
fsb1000
nagyúr
"ha alapfeszen bekapcsolva hagyod az eist+c1e -t akkor mennyivel fogyaszt kevesebbet ? alig-alig érezhetöen... esetleg 1-2w..."
Sokkal többet!!!
Pár hónapja részletes adatokat közöltem a GIGA topikban. 10 feletti az érték, ami már nem elhanyagolható! (ugye a feszkülönbség négyzetével arányosan csökken a fogyasztás)Szerintem a szoftveres energiagazdálkodás az ami nem sokat ér, az alaplapi hasznos és még nem találtam negatív hatását.
-
DroneZ^
őstag
e8400-nak mi kellene legyen az alapfesze?
-
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17153 üzenetére
"Sokan mondják alapfesznek azt is mikor a Vid értéket eléri load a cpuz monitorozója...de az hol alapfesz? Sztem sehol...mivel hozzá lett nyúlva a cpu feszhez..."
attól hogy hozzányúltál , attól még lehet alapfesz, mivel csak a dropot adtad hozzá...
ha meg beállitod a videt és ledropol , akkor az meg már pláne nem alapfesz hiszen akkor már kevesebbet kap a proci... arról nem is beszélve hogy a lapoknak különbözö a dropja..
MOD:: a másik ,, :: ha alapfeszen bekapcsolva hagyod az eist+c1e -t akkor mennyivel fogyaszt kevesebbet ? alig-alig érezhetöen... esetleg 1-2w...
de az nem mennyiség... ha ezt hangoztatod akkor legalább ird oda hogy mennyivel.. nem mindegy hogy 2w vagy mondjuk 50w... végülis mindakettönél "többet fogyaszt" .. -
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #17149 üzenetére
te nem érted.... de ezt már töled megszoktuk...
vigyázz be ne verd a fejed... mert fájni fog...ha nem a vid a proci alapfesze akkor mi a túró ?
én okos vagyok , te beszélsz baromságokat... -
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #17158 üzenetére
Inteligencia kérdése az egész...mivel senki se tökéletes. Én ezzel tisztában is vagyok. Te már viszont kevésbé.
Én nem írok le 20 betűvel többet, hogy valakit kijavítsak helyesírásban. Lehetett azért mert fáradt, de igazából tök mindegy miért. Ha úgy ír valaki hogy nem tudom elolvasni, az persze más kérdés. Mert 1 dolog a helyesírás, 1 dolog az értelmezés. Itt úgy gondolom elsősorban a hsz. értelmezése a lényeg, és annak tartalma. nem pedig annak üressége és a helyesírás. Gondolom én (persze lehet hogy rosszul
) 31 éves fejjel.
-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78 #17126 üzenetére
Azért legalább ne légy rá büszke, hogy magasról tojsz a helyesírásra... Szerintem ez nem annyira nagyfiús... Anomáliahuszár!
Hehehe -
slett27
addikt
Zé_Mester, Gorneck23 : látom ebben nincs egyetértés.
Mindegy, csinálok ilyet is meg olyat is.
-
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #17150 üzenetére
Nálad normál fesz. Vagyis adsz a ramnak feszt és csók...majd emeld az FSB-t míg stabil, ha elkezd szórakozni akkor mehet MCH FSB fesz...de nálam szart se értek...ergo csak ram fesszel szórakoztam...
Az attól függ mekkora a droop...de igazából ki nem xarja le mekkora...mivel nem piszkálod a cpu feszt...nálam ezt jelenti az alapfeszes tuning...semmi mást...amennyiben piszkálod a cpu feszt az már nem számít annak...
Sokan mondják alapfesznek azt is mikor a Vid értéket eléri load a cpuz monitorozója...de az hol alapfesz? Sztem sehol...mivel hozzá lett nyúlva a cpu feszhez...
Szal kérlek...az az alapfesz mikor normálon marad bios-ba a cpu fesz...onnan, hogy piszkálva van, az már szvsz nem az...
Zé_Mester: C1E+Eist kilővése teljesen felesleges...főleg, ha normálon hagyja a cpu feszt...legalább nem fogyaszt a gép feleslegesen...sose szoktam kikapcsolni és még sose volt ebből problémám...persze ez megint csak magánvélemény...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
slett27 #17150 üzenetére
ezt neked kell eldönteni hogy melyik tetszik jobban. ami szimpatikusabb azt tekinted alapfeszes tuningnak.
tehát
- vagy úgy, hogy belövöd a CoreTemp szerint kiírt VID értéket a lapon és annyin hajtod ameddig megy,
- vagy számolsz azzal is hogy terhelésnék visszaesik a fesz, azt a kis különbséget hozzáadod biosban, a CoreTemp szerint megadott VID-hez és arra lövöd be.a lényeg hogy ne maradjon AUTO-n, és amikor tuningolsz, akkor C1E, EIST legyen kilőve.
utána visszakapcsolhatod, ha úgy jobban tetszik, de amíg kitapasztalod hogy meddig megy addig csak maradjon Disabled-en -
slett27
addikt
Srácok, huhh, nem ám összevesztek még itten.
Csak azt akartam megtudni, hogy mi számít alapfesznek ? A VID, vagy az Intel által meghatározott referencia fesz. És hogy ha pl BIOS-ban beállítom CPU fesznek a VID értékét, az nem lehet alapfeszes eredmény, mert a droop-al is számolni kell. Tehát alapfeszes tuninghoz úgy kellene belőni a rendszert, hogy load annyi legyen mint a VID.
Nem akarom ám túlbonyolítani, csak ha belövi az ember hogy ez alapfeszen megy, akkor mi is az alapfesz ?
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #17147 üzenetére
akkor is rosszat mondtál neki ! még véletlenül se tegye a feszeket AUTO-ra...
a VID-et vagy az alapfeszt kiirja a CoreTemp 0.99 vagy RealTemp is...
de a Gigánál a biosba is megtudja nézni, mert kiirja a feszablaknál menyi a vid-je.. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Beowulf_78 #17145 üzenetére
most mééé mondod ezt????
auto-n soha nem szabad hagyni a procifeszt, mindig be kell lőni egy FIX értékre, mert egyes lapok hajlamosak terhelésnél jól megborítani fesszel a procit, ami nem biztos hogy szükséges lenne.
az a biztos ami FIX-re van állítva. (rcpu, ram) -
JColee
őstag
saját tapasztalatom szerint a VID semmit nem jelent (az én procimból indultam ki) mert real temp szerint 1,2250 v VID ,de már egy pár hete 3,6 ghzen jár 1,144 val (biosban 1,15) szóval alapból túl sok feszt adna a procinak az alaplap
-
slett27
addikt
válasz
Zé_Mester #17141 üzenetére
Igazából amit kiszűrtem ebben a topicban E8xxx procikra vonatkozóan, hogy ne PRIME-oljak 1,4V felett, csak Valid +1-2 teszt.
Ki hogy nézi az alapfeszes tuningot ? Load vagy Idle ? Az az alapfesz ami load alatt mondjuk CPU-Z-ben a feszt mutatja ? Tehát CPU-Z load=VID=alapfesz ? Vagy ha nem nyúlok kézzel a CPU feszhez hanem hagyom normálon ?
Mert sztem az lenne az alapfeszes tuning, amit mondjuk a CPU-Z mutat load és az megegyezik a proci VID-jével. Javítsatok ki ha tévedek.
-
Zé_Mester
őstag
egy magasabb vid-el rendelkezö nem fog jobban menni mint a kisebb vid-el rendelkezö...
de a kisebb VID-del rendelkező se fog jobban menni mind a magasabb VID-es, mert tyegyük fel hogy FSB wall-os 490-nél (járt nálam ilyen csak onnan tudom) és akkor lehet neked 1,000V is a VID, ha megszakadsz se megy majd többet 490-nél
de úgylátom nem lehet téged meggyőzni hogy a VID semmit nem jelent, példálózol itt a Q6600-az, holott az egy teljesen más világ.
mást "jelentett" a VID 65nm-en és mást 45nm-en a Wolf-oknál.ott még vigyoroghatott az ember az alacsony VID-en, mert jópár fokot számított hogy adott feszen-sebességen mennyire melegszik a cucc.
Wolfnál ez már eleve bukta, mert a szenzorok is alapból marhaságot mutatnak, de ha azokat vesszük alapul, akkor 1,2V és 1,3V között 2-3 fok eltérés van, ami adott esetben 65nm-en akár 8-10 fok is lehetett -
lipi67
nagyúr
válasz
Gorneck #17136 üzenetére
Leegyszerűsítetted!
Zájec sztem azt sugallta,hogy alacsonyabb feszen(4GHz körül)jobb az alacsony VID.A másik oldal..(Kben vagy 20hsz-szel ez előtt pont ezt írtam)fordulhat a kocka,mert a nagyobb VID-es procim..Alul lusta,de cserébe nem melegedig 1,4V-se!!Asszem azt írtam akkor,hogy a magas VID-ért cserébe,jól feszelhető procit kaptam.Kb így értettem akkor.
Én 1,225VID-del sose fogok valós 1,168-on vagy akár 1,2V-on elérni 4GHz-ig..Viszont nagyobb fesz mellett se veszem észtre,hogy melegedne.A kérdés:A több fesz ad-e annyi pluszt nekem,hogy órajelben kiütközzön(nem nagyon..de nekem elég)-Gondolkodom,nagyon..Elgondolkodtattál sok mindenen..,ha csönd lesz..összeszedem a gondolataim.Majd vhol megtalállak
Jó melót!
slett27: Grat az új procidhoz!!!Sok sikert,s örömöt hozzá!
-
MmDorian
őstag
Háj !
E8500 gyári hűtő elbírja a 8x400at ?
Valamit kell még állítani ? -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17136 üzenetére
annyira azért nem fog jobban melegedni, úgy mint anno a q6600-nál, de ott nagyobbak voltak a külömbségek a vidnél...
pedig általában kevesebb fesz kell neki,, nem sokkal de kevesebb...
magasabb órajelen meg másképp alakulhat...
szerintem azért annyira nem felejtös a vid... egy magasabb vid-el rendelkezö nem fog jobban menni mint a kisebb vid-el rendelkezö... -
Gorneck
legenda
Megfordítom a dolgot...
Az a proci jobban is fog melegedni és még közel se biztos, hogy kevesebb fesz kell neki...vegyük alapul az 1,3V-ot...nem mind1 honnan emelted...
Valszeg később is kell piszkálni a magasabb vid-es proci feszét, mint az alacsonyabbét...c1e és eist miatt ez fontos lehet...
Szal sztem eléggé felejtős már itt is az fpo és vid téma...ki kell fogni...ennyi...ha jó a proci akkor mind1 milyen alapfeszről indul a tuning... -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #17132 üzenetére
"Az fpo és a vid mind1" azért a vid annyira nem mindegy...
pláne ha mondjuk csak egy 4ghz-t akar beállitani a szegény user...
mert akinek 1.150v vid-s procija van annak kevesebb fesz kell mint akinek 1.225v vid-s procija van.. nem nagy a külömbség , de azért érezhetö.... -
Bobyka
csendes tag
üdv! nekem van egy e8200 procim,2 giga ddr2 800Mhz, gigabyte ga-p35-ds3 alaplap, és egy ati hd4850-es videókártyám chieftec 450-es táppal. kérdésem az lenne hogy meddig huzhatom biztonságosan a procit anélkül hogy hogy tönkremenne vagy beszarna? (hűtése a procinak gyári)
-
slett27
addikt
Megvan az E8500-öm. FPO : Q810A111. VID-et még nem tudok, mert nem tudtam még beszerelni (meló). Remélem Gigabyte EP35-DS3 nem lesz korlátozó tényező.
Q6600 után kíváncsi vagyok. -
fsb1000
nagyúr
válasz
breetai #17113 üzenetére
OCZ DDR3 nálam ment CL7-ben 1600-on, de ez csak CPU tuninggal együtt lehetséges, igy nehéz megitélni, hogy 1333-tól mennyivel gyorsabb.
1600/CL7-et választanám, ha úgy is húzni akarod a procit. 1333 alatt nincs sok értelme DDR3-nak.ja.. látom már neked is megvan....
CL 7.7.7.7,20
tRFC 70
PL 7
tRRD 5
tRD_WR 8 -
Beowulf_78
addikt
válasz
lipi67 #17125 üzenetére
Ne is foglalkozz vele...ő már csak ilyen.
Sztem mindenki érti a másikat, ezeket a helyesírási "anomáliákat"
pedig nem tartom számon. El lehet olvasni amit írok, és ez a lényeg. Akit zavar, az menjen el nyelvtanárnak, vagy indítson egy műsort a Vágóval "Álljunk meg egy szóra" címmel.
-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78 #17117 üzenetére
Hmm, szerintem DDR3-ban 1800-on a CL7 is tökéletesen könnyen elérhető - nem értem mi kell itt a CL8-cal foglalkozni. Az 2000 MHz-hez tartozó időzítés...
Amúgy a kiválló az helyesen kiváló - egyszerűen bosszantó, hogy mennyiszer használod ezt a szót - helytelenül...
-
Tommmmka
senior tag
Hi! All beszálltam a csapatba egy Gigabyte ep45-ds3r lappal és egy e8400 procival és egy ocz reaper 1066 2gb kit azt kérném ha nem is ide a topicba akkor priviben valaki elküldené h. h. kell tuningolni ezzel a lappal mikre kell odafigyelni, mert a sok hsz-t nem nagyon van időm elolvasni és az utolsó intel konfigom egy P4 1500mhz socket 423-as gép volt szal nem igazán vagyok benne a dolgokban előre is köszi mindent!
-
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #17119 üzenetére
-nem keverem..
-miért ? mi az hogy csak amiatt?
-akárki használhatja aki szerentné alkalmazni...
-én használtam az alatt is,, ütös volt ott is, nem panaszkodom ..
a quad alatt, 490 fsb volt 2.4be igy 1176mhz-n ment a ram 2.00v-al... -
Zájec
veterán
válasz
Beowulf_78 #17115 üzenetére
ahogy mondod "dinamikusabb legyen a gép." én ezért használok nagyobb fsb-t és hozzá a cl5-t... valami ilyesmit... 570fsb-vel 1140mhz,cl5-be megy a ram 2.06v-al.. az elég nekem..
-
breetai
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #17115 üzenetére
Már megvan az OCZ 1600MHz Gold Kit csak az érdekel, hogy jobb hajtani. Mert 333MHz-es FSB-vel 4-es szozó révén alapból 1333-on megy. DE! 400-as FSB-vel 4x-szel 1600MHz-ig felmegy!!! Már csak az érdekel milyen időzítés ill. MHz kombináció lenne A gyorsabb.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
breetai #17113 üzenetére
1333 ramot ne vegyél DDR3-ba, tök felesleges. Vedd az 1600mhz-es ramot. és megtéped 1700-1800mhz-ig.
Zájec: Bazze...olyan vagy mint egy rossz gyerek. Mindegy neked hogy mit írnak, lényeg hogy ellenkezz, még ha az hülyeség is. Nem csak erről a topikról beszélek. Ennek a post-nak volt valami értelme hogy "nem gyorsabb"? Mert sztem semmi, bár hsz gyüjtögetésnek kiválló. Látom ebben is tapasztalt vagy. Akkor elárulom neked, hogy a CL5 1100mhz bzonyos szintetikus tesztekben a nagyobb sávszélesség miatt mutathat előnyt, de ez kit érdekel? Engem az érdekel ha gépet használok hogy érzetre minden gyorsabb legyen. Erre pedig kiválló a CL4. Nem rekordöntögetésre van, hanem arra hogy érzetre dinamikusabb legyen a gép.
-
breetai
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #17112 üzenetére
THX! Akkor nem szarozok vele!
Én is azt olvastam, hogy úgy a leggyorsabb a cucc HA 4-4-4-12 -őt megy és A legmagosabb MHz-en amit még stabilan elbír. Pl.: 900 esetleg 1000 MHz ... (TUDOM! Az én RAM-jaimmal ill. azé mert 2x2GB-os a téma a 900 már etalon. Az 1000-nek kb. 10% esélye sincs ...)
A 2.géphez vélemény!? 1600 és 8-8-8-24, vagy 1333 8-8-8-20/7-7-7-20 ... (Én ilyeneket láttam/olvastam.) -
breetai
aktív tag
HI!
Volna nekem a saját gépem ill. barátnősé amit "tuningolnék" adott tehát:GA-X38-DQ6(BIOS F8), E8200, CMHyperTX2, 4GB DDR2 1066 -szerintetek alap fesszen a 400-as FSB 8-as szorzóval menne, ill. RAM ezzel ősszeidőzítve vagy 1100-on 5-5-5-15, vagy 4-4-4-12 de "csak" 900/800 MHz-en. Ezek közűl szerintetek melyik lenne jobb/gyorsabb!? A lasabb időzítésü 1100-as vagy a 900-as???
A másik gép:
GA-EP45T-DS3(BIOS F2), E8400, CMHyperTX2, 2GB DDR3 1600 -ugyancsak alapfesszen szeretném a 400-as FSB-t 9-es szorzóval, ill. a RAM akkor ennek megfelelően 1600 MHz-en menne vagy a gyári 8-8-8-24-es időzítéssel, vagy ha Ti azt mondjátok mással, ill. pl. 1333-ban xyz időzítésekkel!
A véleményeket/segítséget előrre is THX!!!
-
Cocó
tag
Üdv,
Tervezgetem egy E8500 vásárlását, de sajnos 1általán nem értek ehhez, így bátorkodom +kérdezni:
1. Mi az az FPO??
2. Mi a VID??
3. Hol tudok ezeknek utánajárni, ha 1 hirdetésben +van adva h ennek a CPU-nak ennyi meg ennyi az FPO, VID értéke?? -
sz.j
nagyúr
Próbáltam már kisebb fesszel is, de ekkor előbb vagy utóbb kidob a prime.
"... igy nem annyira nagy szám, de persze szép eredmény ..."
Sosem mondtam, hogy az!
De azért tetszik amit tud ez a proci.(Máskölönben mint láthattad kulerr-é is ui. VID-es)
-
Zájec
veterán
ha ennyi akkor még kevesebb fesszel is vinné a 4ghz-t...
igy nem annyira nagy szám, de persze szép eredmény
(akkor lenne ha ezt egy nagyobb vid-es procival csinálnád meg )de ilyen kicsi fesznél teljen mindegy hogy 1.18v vagy 1.22v.. el viszi a 4ghz-t...
legalább is a 24/7 használat szempontjából...szóval azért a VID-nek van valami jelentösége a 45nm prociknál is,
akármennyire is az ellenkezöjét állitják eggyesek..ez azoknak szól akik azt hangoztatják hogy nincs jelentösége a vid-nek a 45nm prociknál...
-
sz.j
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest