Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz HSM #106110 üzenetére

"A Dell is meg tudta csinálni a két slotot, 60Wh akkuval, szép vékony, könnyű házban a 7490-esen"
    Nézd meg jobban a két gépet. A 7490 térfogata valósan jóval több, nehezebb is(1,3kg vs. 1,6kg). A T480s ék alakú minden oldalon. Ha megnézed a belsőket látod, hogy a Dell 60Wh-s aksija jóval kisebb mint a Lenovo 57Wh-sa, azért mert jóval vékonyabb mert kisebb helyre kell elférjen, a ék alakú ház miatt. A Dell a nagyob térfogat miatt el tudta rakni az SSD-t és így így felszabadul a hely a Slotoknak. Amúgy a T480 mutatja, hogy nem lehetetlen nyilván, mivel az bár egy minimálisan nagyobb mint a Dell, de belemegy 2 RAM slot mellett, egy 2,5"-es meghajtó és GPU is, cserélhető aksival(Akár 96Wh-ig). Az aksi pedig 57 helyett csak 48 alapkonfigban egyből. Ott nincs az ék alak, ami átvettek már a T490-nál és egyből csökkent is a térfogat, és búcsúztunk egy RAM-slottól, hatása 50Wh és -200g lett.

"T480s/T490s alaplapon ott van az értelmetlen dedikált VGA helye is üresen, nem is kevés"
    Hol én nem látom? T480/T490-nek van, de az egy opció, egyszerűen nem csinálnak 3 fajta alaplapot (azaz 4 most már). Jobb lenne, ha A SKU 2 RAM slotos lenne a B meg 1?

A sima T miatt én se vagyok túl boldog, mert ugrik a 64GB RAM, és feleslegesnek látom az ék formát. Szerintem úgy nézd, hogy az S az egy X1C light szó szerint, és a sima T lett az s, súlyra és kinézetre is.
    Inkább az a baj/bajom, hogy a P-ből nincs rendes 14". (A P43s az a T490.) Ugye a P-nél normális hogy feláldozod a bővíthetőséget/súlyt a hordozhatóságért, és igazából ez kellene egyeseknek.

@Tim82: Egy szinten túl nem preferencia, hanem csak egy elavult dologhoz való ragaszkodás. Pl. egy új gépen nincs 2,5"-ös hely mert egyszerűen elhaladtat felette a technológia, az ezért való sírást nem fogom megérteni. Ahogy a laptop gyártókat hibáztatni a cserélhetetlen CPU-ért, mikor a CPU gyártottak úgy, hogy nem adnak többet ilyen opciót.

Épp most néztem hogy az AMD-s T14 dulpa(vagy több) sebességet tud harmad fogyasztással a jelenlegi i7-4700MQ-mnál. Erre azt mondani, hogy nincs fejlődés meg... khm.

• qnadam

veterán

csak a gyártók a megmondhatói, hogy mennyire vonzzák a vékony gépek a vásárlókat :)
    én pl imádom, hogy ennyire vékony-könnyű az xps-em, de támogatom, hogy lehessen a bővíthetetlen de vékony, és a bővíthető, de masszívabb gépek között.
    aztán könnyen lehet, hogy akik bővítenének, eleve nem vesznek új gépet, és mint ilyenek, egyszerűen nem célközönség :D

• TunerJoe

senior tag

Amúgy is, ha annyira szempont lenne nekik az aksi, hogy feláldozzák érte a DDR slotot, akkor nem lenne akkora lyuk a házban előtte. Nekem sem úgy tűnik, hogy az aksi miatt lett kivéve a cserélhető RAM...

Új hozzászólás Aktív témák