Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• bbandi

tag

válasz lbarjak #1922 üzenetére

Egyrészt igen, az egész rendszer - főleg a virtualizáció kicsit overkill a saját igényeimnek - ez részben nekem egy drága játék.

Másrészt ez a megoldás azért született, hogy a feladatok elkülönüljenek. Korábban egy openmediavault csinált mindent (akkor ext4 alapokon N36L-en), és rettegtem hozzányúlni, mert egyáltalán nem emlékeztem milyen kézi módosítások kellettek hogy minden menjen. Pl nagyon gyakran elszállt a flexget egy OMV frissítés után. Mégkorábban meg debian volt teljesen saját megoldásokkal, azt meg frissíteni voltam lusta.

Kísérletezési szempontból is sokkal jobb lett így, pl simán tudok kísérletezni többféle mediaszerverrel. Még olyan tervem is volt, hogy rakok rá egy pfSense-t és ez lesz a router is, de azt végül elvetettem, nem lenne jó, ha egy szerverkarbantartás miatt nem lenne netem.

A VT-d nem úgy működik, hogy egy hw-re/gépre használhatom csak, minden gond nélkül át tudom adni a másodlagos ethernetet az egyik random gépnek pl. - ha jól értem erre utaltál, de lehet félreértem.

Új hozzászólás Aktív témák