Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhostadm
tag
nem sok lehetőséged van:
- kiveszed a vinyót és máshol felnyomsz oprendszert, utánna meg majd befoltozod a notin a drivereket (tudom erre sokan úgy reagálnak, hogy , de ez is lehet megoldás)
- írsz 1 linux hálózati bootot hozzá és ráakasztod 1 asztali PC-re amiröl leszívja a telepítőfájlokat
- vagy pendriveról WinPEtuti van még pár dolog, de ennyi pattant ki
"I try to find in Google before I ask dumb questions!" --> Google a barátod!
-
localhostadm
tag
Nagy kaliberü cégeknél forgolódom és a HP notebookokkal kapcsolatban arra jutottam, hogy nem fogok soha venni (jómagam IBM/Lenovo párti vagyok ). Az asztali PC konfigjaikkal semmi gond.
Elég sok cég rendel HP notebookokat és ahogy érdeklődtem és tapasztaltam a rendelésekből mind 10. valamilyen hibával érkezik, az esetek 95%-ban nem szállítási hiba miatt.
A másik dolog, hogy a HPket kell a legtöbbet herkálni, hogy valami életet lehessen beléjük lehelni.
Példaként említeném a mai napot, mikoris végigszívtam az egészet egy HP 6720s miatt. Nincs egy hete, hogy beszállították. XP fel, (hivatalos) driverek fel. Hálókártya nem kap DHCPről IPt, egér 15-20 msáodpercenként merevre fagy kis időre. A neten találtam kb 10 különböző drivert, ami ehhez való hivatalosan, de mind1ikkel ugyanez volt a gond. Nem hálókártya para, mert Vistával ment minden. Mint kiderült, F.01 (jelenleg F.07nél tartanak ) BIOS-szal hozták ki a notebookokat, ami nem volt kompatibilis a HP által prezentált legfrissebnek mondott lan driverrel. BIOS csere és ment.
Mindemellett magas a szervízelési aránya is, no meg nem is olcsó. Véleményem szerint nem a legjobb az ár/érték aránya sem. Azt a csinos kis klogót fizetjük meg.
Gányolás, szívás...
Most mondja meg nekem vki: megér ez ennyit?
-
-
localhostadm
tag
lehetőségek:
- töltsd le internetről, ISO kiír DVDre aztán mehet is a telepítés
- a recovery arra jó, hogy az aktuálisan feltelepített rendszerről csinál a vinyón egy másolatot, amit rendszeromlás esetén pár perc alatt újrapörget a gép
- ghostolhatod is a rendszert, ez is pár perc alatt képes újrapörgetni a rendszertBár gondolom te a jogtiszta rendszeredből szeretnél telepítőt. Ha a gyári Vistát pakoltad fel, akkor az automatikusan települt fel, amiből automatikusan csinált 1 backupot, amiből recovery cd-vel bármikor vissza tudod állítani a jogtiszta rendszered.
-
localhostadm
tag
Lehet hogy nem a legformásabb notebook, de pengék. IBM Certificated Partner cégnél dolgozom, többségében így IBM notebookok, szerverek és PC kerülnek forgalmazásra. Iszonyatosan jó a szervíztámogatása, igaz nem az átlag usereknek, inkább cégeknek. És hasonló driverproblémák még soha nem fordultak elő, mint HPval.
-
localhostadm
tag
Ha viszont IBM és HP szerverek között kéne döntenem, nem tudnék düllőre jutni.
-
localhostadm
tag
-
localhostadm
tag
válasz teknova #2547 üzenetére
Memóriatípus
DDR2, SDRAM 667 MHz, 256, 512 vagy 1024 MBEz a hivatalos, szal vegyél bele modult, valsz 2 hely van összesen, szal még 1 modult tudsz bele venni. Ha garos, akkor vedd meg a modult és vidd szervízbe, mondd meg, hogy szereljék be ők, ha meg nicns kapd szét és rakd bele te. ha esetleg nem megy, akkor szívesen megcsináélom neked.
Ajánlott memória:
HP DRAM memória (EM993AA) - HP DRAM memória
512 MB DDR II-SDRAM modul (667 MHz)
(ez a hp oldalán található ajánlás, de ez nem szükséges egyáltalán)[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
van esetleg még 1 lehetőséged: GIBZone
itt csinálnak olyat, hogy:
"Memória bővítés 512MB-ról 1024MB-ra DDR2/667MHz - 1 446 Ft"
http://www.gibzone.hu/webaruhaz/notebookok --> 2.kocka
-
localhostadm
tag
A hivatalos oldalon ez áll:
HP DRAM memória EM994AA
Termék neve: 1 GB DDR II-SDRAM modul (667 MHz)
HP által javasolt bruttó listaár: 8.338 FtEzek alapján már utánna tudsz nézni a számodra árban és típusban megfelelő memóriának.
Ajánlom: [link]"I try to find in Google before I ask dumb questions!" --> Google a barátod!
-
-
localhostadm
tag
válasz spyduck #2563 üzenetére
Valószínűsítem, a gond ugyanaz, mint a 6720s-nél: a gépben lévő BIOS verzió nem kompatibilis a HP által prezentált lan driverrel. BIOS frissítés megoldja a gondodat. Windowsos tökéletesen megfelel. Értesíts, hogy sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
SO-DIMM 1024Mb 667MHz Notebook DDR2 Kingmax
4 150 Ft (4 980 Ft)SO-DIMM 1024Mb 667MHz Notebook DDR2 Kingston CL4 KVR667D2S51024
4 320 Ft (5 184 Ft)SO-DIMM 1024Mb 667MHz Notebook DDR2 Geil GX2S5300-1GBA
4 650 Ft (5 580 Ft)Ezeket a memókat pl nyugodtan megveheted, jó lesz a gépbe.
Itt megkapod őket olcsón.U.i.: olvasmányaim szerint 4gb-ig képes befogadni, szal ha van még egy kis pénzed, 10E-ért már kapsz 2gb-os kingstont.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz Macilaci457 #2573 üzenetére
a wireless egerek többségében van alvó mód, ha huzamosabb ideig nem nyúlsz hozzá az egérhez. asszem csak kattintani kell vele egyet, picit várni, aztán már életre is kel.
Ajánlom figyelmedbe ezt a kis olvasmányt.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz Macilaci457 #2576 üzenetére
tény, abba tuti nincs. ez pusztán fizikai hiba. vagy port, vagy stick, csak úgy tod kipróbálni, hogy másik portban használod, azt ha abban is ugyanazt csinálja, akkor innentől meg már értelemszerü.
Jójó, tudom, ez túlzás![ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz Macilaci457 #2596 üzenetére
Csatlakoznék hozzád, valóban, én sem ajánlanám a szoftveres húzást, mert mégjobban fog melegedni, aminek a hűtését nem lennél képes megoldani, sajna nem asztali pc.
Procicsere inkább vagy egy új noti. Proci cserét olcsóból meg lehet oldani.
-
localhostadm
tag
válasz Biznisz Elek #2605 üzenetére
Ha INNEN leszedsz mindent az 825,18mb. Hivatalosan ez itt a "minden driverek" lelőhelye. Ess neki.
-
localhostadm
tag
válasz Biznisz Elek #2608 üzenetére
ezt is megmondom neked: kártyaolvasó
-
localhostadm
tag
válasz Biznisz Elek #2612 üzenetére
nézd meg az eszköz hardver azonosítóját és részletekben keress rá neten. én ha nem találom valaminek a driverét abból az okból kifolyólag, hogy nem tudom miaz, így szoktam, gugli dob rá találatot és nagyjából be tudod határolni, hogy miféle is az az eszköz, aminek hibádzik a drivere.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz pinterzoli #2654 üzenetére
"A másik kérdésem, hogy erre a gépre problémamentesen feltehető a WIN XP Pro?"
Attól függ, mit veszel problémának. A windows maga a probléma.
6720s telepítése előtt a SATA native módját be kell kapcsolni, mivel az XP telepítő nem tartalmaz SATA drivert. Az XP feltelepülése után vadászni kell pár drivert, mert nem prezentál eleget a HP oldala (kapásból kártyaolvasóét sem). Mindezek előtt BIOS updatet kell csinálni, mert a friss LAN driver összeakad a BIOSsal, ha nem a legfrissebb van fenn (10-15s-ként merevre fagy az egér, szinte használhatatlanná válik a windows). De ha itt olvasgatod a fórumot , mindent infót megtalálsz. Sok szerencsét!
-
localhostadm
tag
Hát megmondom neked öszintén, a helyedben nem vennék 100E alatti notebookot, puszta pénzkidobás. Vegyél valami használt notebookot akkor inkább, nekem pl van egy nc610-em, amitől meg akarok válni. Az officera, netre, meg filmnézésre kiváló. Annyi a szépséghiba, hogy most halt ki belőle a vinyó, de a többi alkatrésznek semmi baja. 50E-be viheted, és még marad 40E-d amit elihatsz, vagy elnőzhetsz.
Ha ilyen alacsony árkategóriába akarsz nézelődni, akkor inkább ajánlom a Dell Latitude D600-at a hp helyett.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
BIOSban találsz olyat, hogy SATA native mode asszem, enabledre rakod és már mehet is rá az XP.
Driverekről pedig a fórumban olvasgass visszafelé, kitárgyaltuk már pár hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz pinterzoli #2666 üzenetére
A GR649EA modellhez volt szerencsém. Úgy tudom, ez a matt. Alapvetően ugyebár nagy fény mellett egyik notebook sem díjnyertes. De a 2 rossz közül válaszd inkább ezt. Ennek a szériának az a fő hibája, hogy nincs rajta "zár", így billenőpántos. Nagy a surlódás, így ha valami tönkre megy a szerkezetén, a csuklók lesznek az elsők. Természetesen ez a probléma majd valószínűleg a gari lejárta után fog jelentkezni. Ha ez bekövetkezik, csak csuklót nem tudnak majd cserélni, hanem full kasznit. Borsos az ára. Annyi a jó benne, hogy a billentyűzet része nem színrefújt, így a tenyérlenyomatod nem kopik bele. Persze ez csak az én szerény paraszti véleményem.
Másik dolog: Ha megnézed ezt a listát, látod, hogy a hivatalos 6720s kiadások között nem is szerepel GR777-es.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz Goatman #2668 üzenetére
Legjobb tudmoásom szerint a GR8xx széria 960GL-el van szerelve.
A memória bővíthetősége nem függ a chipsettől (mármint a 6720s-nél), így mind1ik modell bővíthető 4gigáig. Megeszi a 2gigás modulokat is, szal lehet adni neki rendesen.
-
localhostadm
tag
válasz pinterzoli #2670 üzenetére
Valószínűsítem, hogy mindegyik 6720s modellben egyezik a zármechanika, mivel a változások szinte csak a specifikációkban észrevehetők. A kaszni mind1iknél totál ugyanaz, kivéve esetleg olyan dolgok, hogy némelyik perifária esetleg nincs benne, oda vakdugó kerül.
-
localhostadm
tag
Nem igazán hinném, hogy nagyon jó ötlet lenne ez. Nem erre tervezték, nem azért ilyen könnyen kivehető az akksi. Valóban így könnyen ki lehet végezni. Nem szükséges amúgy kivenni, a notebookok saját belső töltővel rendelkeznek, amely kiválasztja az áramforrást. Ha hálózatra van dugva értelemszerüen az aljzatot választja. Nem terheli feleslegesen az akksit. Ezt abból is tuhatja az ember, hogy ha nincs benne akksi, a gép hálózatról akkor is működtethető.
-
-
localhostadm
tag
-
-
localhostadm
tag
válasz xcbiker #2726 üzenetére
linksys powa!
Rossz tapasztalatok vannak D-Linkkel meg Belkinnel, kicsit kevesebb SMCvel. Ami igazán a linksys mellett szól, az a jel. Valamilyen okból kifolyólag a linksys routereknél jóval kisebb a jelveszteség, így nagyobb a hatótáv még házon belül is, mint a hasonló kategóriás más routereknél.
-
localhostadm
tag
"At the end, I also had the "Unknown Device" warning. The only way I found how to solve it is by installing the ThinkVantage updater. It immediatly found a critical update to the intel chipset, which solved this issue."
Ezek alapján keresni kell a egy chipset critical updatet és már jó is lesz. Sok szerencsét!
Hülyeségnek hangzik, de töltsd le a lenovo oldaláról a chipsetednek megfelelő drivert és próbáld meg azzal, azt hiszem ott találsz critical updatet is.
[ Szerkesztve ]
-
localhostadm
tag
válasz KáZsé Mestör #2767 üzenetére
email a HPnek, kérdezd meg. Sztem abba benne vannak, hogy veszel ramot és elviszed a szervízbe, hogy rakják bele, mert nem szeretnéd, ha a gari elveszne. A ramért tuti nem vállalnak gart, mert nem a sajátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest