Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- potyautas: Nóta állj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Szia!
Elmondom a tapasztalataim:
1. Ismerősöm mindig hálózatról használja a gépet, akksit nem tartja a gépben. Néha beteszi, lemeríti, feltölti, majd megint kiveszi 2-3 hétre. 1,5 év után olyan az akku, mintha új lenne.
2. Anyum hálózatról használja mindig a gépet, de az akkumulátort nem veszi ki. Közel egy év után tökéletes az akksija, nem érezni elhasználódást.
3. Én nagyon vegyesen használom a gépet, naponta többször megy töltőre, és akár 2-3-szor is lemerül az akksi naponta. Néha nem tudom teljesen feltölteni, szóval rendszertelenül használom. Az előző gépemnél kevesebb, mint egy év alatt 33%-os lett az elhasználódása.
Szerintem a konklúzió (saját tapasztalatok alapján): ha folyton hálózatról megy a gép, végülis mindegy, hogy hol az akku. Ha gyakran megy akksiról is, gyakran meríted le és töltöd fel, akkor óhatatlanul el fog használódni.
Szerk:
Még egy dolog: hallottam már olyanról is vitát, hogy meddig kell lemeríteni az akksit. Egyesek szerint sosem szabad 5% alá menni, mások meg maxig merítik, mert különben az elektronikája megbolondul, és rossz adatokat fog tárolni a kapacitásról. Én a boltos tanácsára 5%-ra állítottam be, hogy meddig merülhet az akksi, de nem tudom, ez mennyire volt helyes. Személyes tapasztalat: az elhasználódás mértékét lehet csökkenteni, ha totál feltöltöm az akksit (mondjuk 8 órát a töltőn van), és hagyom addig lemerülni, hogy az akksi elektronikája kapcsolja le a gépet. Pár ilyen ciklus után jó pár percet sikerült nyernem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- MAKULÁTLAN! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- SZÉP! Dell Precision 7760 Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i7-11850H 32/512GB NVIDIA A3000 6GB FHD
- ASUS FX505DY játszós laptop, megkímélt állapot
- Fujitsu Lifebook U939X Black /magyar bill/ - garanciális, használt
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3674, 99% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest