Hirdetés

Aktív témák

• rlazol

veterán

válasz Atlantis #3 üzenetére

őt pl meg se néztem, mert valaki valahol fikázta a digitális nikonok objektíveit, de szvsz ez nem jelent semmit.

A CanonA70-HP735-Nikon3100 között az dönthet, hogy Te mit akarsz.
    Árban nincs nagy difi, márha 10-15ezer ft-t nem nézünk nagy difinek, de ezeket sokszor már a listárnál olcsóbban adják. Felbontásban ugyanazt tudják, a Nikonnál van egy 50-800 ISO - ez jó, kérdés, hogy 800-nál hány az MP, a zoomok azonos, a makró és normál számok a nikonnál a legjobbak, de a különbség nem sok.

Van egy erős előny a HP-nál a minimum és maximum blendeértéknél, ez nem mindegy. Kicsinek tűnik a különbség, de nem az, kár, hogy csak auto módban lehet állítani. Max záridőben a Nikon relatíve gyenge, nem hiszem, hogy a 4 mp kevés, csak kevesebb, mint a többié (15 mp), elég az, szinte bármire. Állvánnyal, éjjel való fotókhoz kellhet ennél több. Nikon 1/3000 minimum értéknek szép, csak most itt a felesleg, a HP és a Canon 1/2000-d, de ez is elég. szvsz 1/1000-nél nálunk és amatőrszinten (ahol én is vagyok) nemigen kell több.
    viszont a canon manuálisan állítható zárideje és blende értéke (fehéregyensúlyban mindegyiknek van manuál módja, bár a HP itt gyengébb, mint a többi) kulcsfontosságú tényező, és a canon további nagy előnye még az AF segédfény.

Szóval ha nemigen akarsz vele sokat vacakolni, rábízod a döntést, akkor inkább a Nikon (előtétlencsét sem tehetsz rá!), ha akarsz magadnak egy kis játszóteret hagyni, akkor a Canon, ha az ár kritikus (meg kell még venned az elemeket, a töltőt - kivélve Nikon és a Memóriát, mert a 16 Mb az lószarra se elég), akkor a HP.

Bármelyikkel fogsz tudni jó képeket csinálni, és azok papíron és nagyméretben is képek lesznek.

mj.: nemigen néztem körbe a piacon (még ott van pl a Kodak DS6340/6330), szinte csak az általad említetteket, mert fáradt vagyok - ld focimeccs téma... Magamnak nézelődök egy digitális után, de egy kategóriával feljebb, az értékeket és azok jelentését ismerem, de én eddig csak filmes géppel dolgoztam. tehát nem vagyok szentírás-író e témában (sem)

Aktív témák