Hirdetés

2020. február 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-17 21:47:52

LOGOUT.hu

Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) sheratan


sheratan
(Topikgazda)

Ez a topik a mindenféle hordozható, hangkeltésre alkalmas eszközök kitárgyalására, kibeszélésére és tapasztalatok, vélemények megosztására való olyanok számára, akik kicsit komolyabban szeretnék venni a témát, és érdekli őket a felső és prémium kategória is, vagy csupán a különlegességekre vágynak.

Nem ajánló topik, arra ott van továbbra is a "FÜLhallgató topic", részletes összefoglalóval és ajánlatokkal :R

(#2) Tulku válasza sheratan (#1) üzenetére


Tulku
(veterán)

Először is köszönöm a Topikgazdának a lehetőséget. Bevallom őszintén, erőteljesen helyeseltem a topik létrehozását.
Az ok egyszerű; a fülhallgató és MP3 topik alapvető, a hordozható audió világában elinduló embereknek ad válaszokat, hiszen a PH elsődleges célja ez (is).
Viszont azon emberkék, akik egy kicsit komolyabban gondolják, egy idő után némi unalommal nyitják meg, (vagy meg sem nyitják) a nevezett topikokat, hiszen szinte állandósulnak olyan kérdések, amik közül egy idő után nehéz a számukra érdekes témákat feszegető leírásokat kiválasztani.

Nyilván nem csak a több százezres kategória tulajdonosait várjuk ide, szerintem nem is elsősorban az árazás az értékmérő, viszont sajnos elé kell ismernem, hogy ebben a szegmensben sem az 5-10 ezer forintos kategória képviseli a minőséget.
Aki kizárólag ennyit hajlandó áldozni a zenehallgatásra, elsődleges célja a zene megszólaltatása valamiképp, annak továbbra is rendelkezésére állnak a nevezett topikok.

Hát hajrá! :)

(#3) Bodz válasza sheratan (#1) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Naccerű. Akkor rögtön írhatnál is pár gondolatot az ATH-E70-ről. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) sheratan válasza Bodz (#3) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Igen, ezt már halogatom egy ideje, mert egyrészt elszoktam ettől a fajta írástól, másrészt meg kicsit ki akarom ismerni :)

Alapvetően szerintem egy elég jó füles, de azért az eredeti ára húzós érte. Jó forrásról elég szép, viszonylag egyenletes hangzása van, jók a driverek benne, gyorsak, precízek, kissé talán hideg (armatúrásan), de szerintem kellemes. Mondjuk XB10-ről a mélyei nem túl acélosak, szub tartomány szinte nincs is egyáltalán, de ha valami izmosabb forrást tesz alá az ember, akkor az is azért jelen van. De elbírna egy extra armatúrát a szuboknak azért. Szerintem.
N40-nél szerintem jobb, feszesebb és precízebb a mélye (XD05-ről, meg mi volt az a másik? Centrance M8?), kicsit világosabb a hangja. Nekem a Primo8-nál is jobban tetszik, nem annyira éles és magasba húzó, és nem olyan száraz azért.

Következő lépés a rövidebb kábel lesz, mert egyrészt az a 150 centis kötél, amit hozzá adnak, mindenhogy túl hosszú, másrészt BT modulhoz meg teljesen haszontalan.

(#5) Tulku válasza sheratan (#4) üzenetére


Tulku
(veterán)

"De elbírna egy extra armatúrát"

Tegyünk bele? :)

(#6) sheratan válasza Tulku (#5) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Hát :DDD

Egyelőre jó ez így. Inkább ha már szerelnék, akkor egy aptXHD+LDAC BT vevőt párosítanék egy AKM4490-nel meg valami normális OPA-val egy gyufásdoboz méretben, normális kezelőszervekkel. Ilyet nem akarnál csinálni? :P

(#7) s4tch válasza sheratan (#4) üzenetére


s4tch
(veterán)

Igen, Centrance Hifi-M8 volt a másik :)

A mélye tényleg feszesebb, mint az N40-nek, és több benne a magas. Nekem hangyányit szúrós, digitális volt a felső sávszél, de az N40 után szinte semmi nem elég sima. Az N40 a rövid hallgatózás alapján mélyebbre megy. Mondjuk amit én hallgatok, abban 50Hz körül kezdődik az élet, de egy üstdob, nagybőgő, elektronikus zenéknél az ütemet adó huppogás talán kerekebb mélyeket kíván. A jól kevert metáljaim jól szóltak rajta. Az E70 szerintem is egyértelműen világosabb, mint az N40. Klassz füles, kényelmes, jó minőségérzetű, és nekem a kábel is tetszett (bár neked az XB10-hez tényleg indokolatlanul hosszú).

(#8) Tulku válasza sheratan (#6) üzenetére


Tulku
(veterán)

De...csak azt nem tudok :)

Armatúra betétel sem egyszerű...méret és a felépítés ezeknél az univerzális füleseknél meghatározó szempont...

Előbb-utóbb kell neked az a CIEM...a 64 audiótól ;]

(#9) kemcso válasza Tulku (#8) üzenetére


kemcso
(Ármester)

Az a baj a CIEM-ekkel, hogy olyan áruk van és ha mégse jön be csak nagy bukóval adható el. Egy univerzális ebből a szempontból jobb választás, akkor már inkább a CIEM-illeszték...
AK320-at megjavították már?

(#10) Tulku válasza kemcso (#9) üzenetére


Tulku
(veterán)

Nem de mindjárt hívom Kácsáékat...kösz hogy szóltál egészen átálltam BT-re...

Más...

El akartam adni az U18-at, mert túlságosan bevonz, nem hagy elmélyülni...na kaptam egy tippet head-fin, hab tippel hallgatva kissé távolodott minden, talán kissé visszafogottabb...még így is baromi részletes...nyilván karcosságnak eddig sem volt nyoma, nem is az volt a problémám...
No talán így marad ...

CIEM tényleg bukó...kivéve ha én építem :DD

[ Szerkesztve ]

(#11) krx21


krx21
(veterán)

Örülök a topiknak! :R

(#12) Tulku válasza krx21 (#11) üzenetére


Tulku
(veterán)

Az Aeont már itt tesztelheted! :)

(#13) sheratan válasza s4tch (#7) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Az N40 szerintem kicsit olyan buja élvezet kategória, az E70 meg szigorúbb, morcosabb füles. Nekem mindkettő tetszik, de valahogy talán mostanában az E70 hangja közelebb áll a szívemhez.

Tulku: Várjuk szeretettel akkor vicze1 kollégát, ő akar most éppen Tennmak BT kábelt valahogy összedolgozni egy másik cuccal. Amúgy én vevő lennék valami ilyesmi megoldásra, hogy részegységekből összedobálni egy használható kis BT vevőt. Valami olcsó kínai aptx-HD modult rátenni egy DAP-ból kiszedett alaplapra, és megfelelő OPA-t mellé... Nem hiszem, hogy nehezebb lenne, mint a dampereket meg keresztváltókat próbálgatni :D

(#14) Tulku válasza sheratan (#13) üzenetére


Tulku
(veterán)

Nem nehezebb...teljesen más :) ...oda már Bkercso féle szakértelem kell...illetve műszerek...nyilván egy CIEM építéséhez is előbb.-utóbb elengedhetetlenek a műszerek (nem átépítésről beszélek) de azért sok mindent lehet abban az esetben hallás útján hangolni...

Megfelelő műszerezettség nélkül nem vágnék bele ilyen projektekbe...ez nem egy visítós füles megzabolázása...egy teljesen egyedi hangkép felépítése és beszabályozása elég bonyolult feladat...

Nyilván túlárazottak mondjuk ezek a CIEM-ek, ha összeszámolod az armatúra, a damperek, váltók, csövek, UV anyag és egyéb alkatrészek árát, nagyjából jó ha a felét megkapod (inkább harmadát) de amíg a termék odáig eljut, hogy árulhassák, addig nagy utat kell bejárniuk a fejlesztőknek...

(#15) sheratan válasza Tulku (#14) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Persze, nem is azt mondom, hogy indokolatlan a CIEM-ek ára, hanem hogy nekem az sok pénz, annyit nem használnám, hogy megérje kiadni ilyen összegeket.

Amúgy meg ami érdekesség, ha megnézed, akkor a tisztán armatúrás fülesek valahogy mindig drágábbak a hibrideknél. ilyen DD+2BA fülest simán lehet kapni már akár 10 ezer forint környékén is (oké, ilyet, de lehet), de mondjuk egy 2-3 armatúrás kínai névtelen cucc is 2-300$ Alin, hát még a normálisabbak :U Pedig anyagban nem sokkal több/másabb elvileg.

(#16) Tulku válasza sheratan (#15) üzenetére


Tulku
(veterán)

Szerintem az előbbieknél a DD viszi a prímet...az armatúra csak dísznek van ott se csövezés, se damper, se tervezés...

Normálisabb hibridek bizony épp oly húzósak mint armatúrás társaik....sőt...k3003-ban van egy DD és egy FK armatúra és mennyiről indított...UM vagy Lear, Oriolus IEM-ek bezony drágák....

A tisztán armatúrásoknál oda kell valahogy vinni a hangot a vetőcsőhöz, ráadásul még az ócskábbaknak sem szabad gerjedniük, ellenkező esetben hallgathatatlanok...ez némi fejtörést okozhat sárga testvéreinknek...ott az armatúra a hangkeltő, nem csak dísz...

(#17) s4tch válasza Tulku (#12) üzenetére


s4tch
(veterán)

Az engem is érdekel, hogy rohadna meg :DDD Pedig nagyon nem kéne költeni már hordozható audióra.

A másik becsípődésem a Centrance BlueDAC: nem vészesen drága, vélhetően jól szól, és van benne apt-x. Hogy apt-x hd-t tud-e, azt még nem sikerült kideríteni. A mérete mindenesetre határeset, ez nem az, amit felcsiptetsz a pólód nyakára, szóval lehet, hogy ilyen szempontból nem lesz haverja annak, akinek az XB-10-szerű dolgok megfelelnek.

(#18) sheratan válasza Tulku (#16) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Igen, én is arra tippelnék, hogy a DD kellően egybemossa a hangzást, és az armatúrákat ott csak a vetőcsőbe teszik, ahol nem kell már külön más csövezés mellé. Hát igen, olcsójános megoldás.

Persze azért örülnék, ha elterjednének a jó hangú 3-4 armatúrás fülesek a 200-250€ árkategóriában :))

(#19) vicze1 válasza sheratan (#18) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

A vetőcsőben lévő BA egyszerűen nem az, ami egy több armatúrás rendszerben van. Teljesen más árkategória, ha megnézed a Knowles árait a picit magas BA-k 10$ alatt vannak, ami már közepet is kiad az már 30$ a dualok 50$+, a mélyesek meg nagyon drágák 70$+. Szóval igazából ahol rendes BA konfig van ott el is kérik az árát. Van 6BA+1DD kínai hybrid is, de az is már 500$ min, és kb. az majdnem anyagár.

Számolgattam egyszer az anyagárat, de egyszerűen nem éri meg. Olcsóbb megrendelni egy 8BA-s kínait és azt "rendberakni", mint hogy saját magad megépítsd. Nagy tételben lehet spórolni, de kis tételben, sajnos semmi értelme. :(

(#20) sheratan válasza vicze1 (#19) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Persze, feltéve, hogy ők olyan armatúrákat tesznek bele, mint ami neked éppen kell :)

(#21) bucsher


bucsher
(őstag)

Még meg se jött, de lassan néznem kell lejátszót a B400 alá. DX50 legyen, vagy telefon, esetleg az elmúlt időszakban beérett valami új jelölt? Az X7-et drágállom. Úgy érzem, ideje elgondolkodni egy kínaizáson :)) (és akkor megnézzük az arany rolekszet is)

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#22) f4lcon


f4lcon
(őstag)

bármit építetek, AAC kodek legyen benne, gondoljunk az ájfonosokra is :DDD

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#23) sheratan válasza bucsher (#21) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Shanling M2s? Az olcsóbb, és elég jónak mondják. Vagy akár már M3s is, ha belefér.

(#24) Bodz válasza sheratan (#4) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Az baj lenne nekem. Nem mintha E70 vásárlás fenyegetne. :) Megszoktam már a mostani füleseimmel, hogy van szub is.

IE80S. Elvileg lesz lehetőségem kipróbálni. Kíváncsi vagyok, hogy mi változott...

[ Szerkesztve ]

(#25) Tulku válasza bucsher (#21) üzenetére


Tulku
(veterán)

Hát figyelj...
Nekem van DX50-em...ha megjön a füles, meghallgatod vele (biciklis ruha, Campagnolo bringa és Ferencziek tere) és eldöntöd, jó-e hozzá...
Azt mindenképp kijelenthetem, hogy a DX50 + W40 párosítás általi eufóriád egy komoly szinergia eredménye volt, ezt nem biztos hogy egy új fülessel is hozni tudja a DX50...

(#26) sheratan válasza Bodz (#24) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Gondolom kicsit lekerekítették a házat, és kapott új csomagolást ;] Ideje volt már, pont ez volt eddig is a baj vele :D

(#27) vicze1 válasza sheratan (#26) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Képzeld el az a seregnyi mérnököt ahogy a piackutatást végzi, hogy milyen betű legyen a névben, vagy esetleg római száma... Szóval több év mérnöki munka van benne. ;]

(#28) bucsher válasza Tulku (#25) üzenetére


bucsher
(őstag)

Jó terv! Akkor kezdjük ezzel! :D

In the pipe - five by five!

(#29) krx21 válasza Tulku (#12) üzenetére


krx21
(veterán)

Holnap hallgatom meg... De szigorúan és önző módon csak a FiiO X7II-vel hallgatom. Hajthatóságra nem szabad, hogy gond legyen, 16ohm... Racionálisan remélem nem lesz szerelem, mert drága... Kíváncsi vagyok miben lesz más, mint a Shure shr1540... Kíváncsi vagyok!

[ Szerkesztve ]

(#30) Tulku válasza krx21 (#29) üzenetére


Tulku
(veterán)

Akkor holnap rágja be magát az agyrágó bogár...a "meg kell vennem" és a "kell nekem" frázisokkal egyetemben...

Ha megvetted szólj és ütközünk :)

(#31) sheratan


sheratan
(Topikgazda)

Egyébként kik csinálnak most értékelhető több armatúrás univerzális IEM-eket? Mármint a nyilvánvaló cégeken kívül persze.

(#32) Bodz válasza sheratan (#26) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Pedig álmodoztam új driverről (de ezt kiemelnék ugye), más hangolásról... :DDD

(#31) sheratan: Az Audiofly. :D

[ Szerkesztve ]

(#33) sheratan válasza Bodz (#32) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Hát, nem tudom :D Nem látom nagyon olcsóbbnak őket sem :N Biztos rossz helyen nézem.

Egyébként bassheadeknek esetleg ez már megérheti: [link], vagy az iM03 is ott van kicsit olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#34) sheratan válasza sheratan (#33) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Illetve Fischer Audio TBA04, közép-centrikusnak mondott tripla BA, utolsó darab. :D

(#35) kammerer


kammerer
(veterán)

Assemblen kívül találkozott már itt valaki a PonoPlayerrel? Netán összehasonlítólag adekvát árú AK-val, iBassoval...?

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#36) fericske válasza sheratan (#31) üzenetére


fericske
(őstag)

Próba, cseresznye :) [link] $300

(#37) Tulku válasza kammerer (#35) üzenetére


Tulku
(veterán)

AK70 lesz a te játékosod...

Használtan AK JR-ok igen baráti áron mennek, illetve ha elérhető már barátságos árúak az AK100 II-k, ezeken már van balanced kimenet.
Régebbi modellek esetleg használtan (100 és 120)...

(#38) Bodz válasza sheratan (#33) üzenetére


Bodz
(Ármester)

Nem írtad, hogy olcsó is legyen. :) Meg biztosan rossz helyen nézed. :D

Valahol mintha lett volna Andromeda olcsón.

[ Szerkesztve ]

(#39) Tulku válasza Bodz (#38) üzenetére


Tulku
(veterán)

Head-fin szokott lenni 8-900 euro körül...szerintem nem erre az árkategóriára gondolt...

Van itthon egy eladó westone W60...150 környékén...

(#40) kammerer válasza Tulku (#37) üzenetére


kammerer
(veterán)

Köszi. Jó lenne összehasonlító tapasztalat, mert szeretném, ha olyasmi derülne ki, hogy a számomra "elvileg" szimpatikusabban tervezettnek tűnő Pono többet tud zeneiségben, mint a hasonárú konkurensei. Sajnos itthon nincs összehasonlító tapasztalat, a külföldi ezirányú fórumozókat meg nem ismerem. Ha nektek lenne a kérdésről tapasztalatotok, véleményetek, azt el tudnám helyezni, mert a ti egyéni koordinátarendszereteiket ismerem.

[ Szerkesztve ]

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#41) sheratan válasza Bodz (#38) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Hát, néztem ebay-en meg amazonon, de kb annyiba kerültek ott, mint egy hasonló kategóriás Westone. Akkor meg inkább vennék Westone-t.

fericske: Háááát :D Azért ennél a márkánál a Tulku Művekben is jobban bíznék :))

CustomArt miért nem csinál univerzális füleseket...?

(#42) Tulku válasza sheratan (#41) üzenetére


Tulku
(veterán)

"CustomArt miért nem csinál univerzális füleseket...?"

Mert csinál...

melyik típusból kellene univerzális? Szólok Piotr-nak, szerintem 100% hogy elkészíti neked CIEM árban...

Kammerer: Hát nem tudom...külföldi tapasztalatok nem azt mutatják, hogy kiemelkedő hangképe van...meg hát az a forma ugye...de persze erről lehet polémiát folytatni, csak minek...

Szerintem legegyszerűbben úgy lehet eldönteni ha összehallgatod őket...de tudom, hogy ez nem könnyű feladat...

[ Szerkesztve ]

(#43) sheratan válasza Tulku (#42) üzenetére


sheratan
(Topikgazda)

Nem tudom igazából melyik mit tud, csak ránéztem a honlapjukra, és ott nem volt külön universal fit. De gondolom valami 3 armatúrás legalább, azon belül meg passz.

(#44) s4tch


s4tch
(veterán)

Itt talán nem off :D Szóval az avx-en aktív Bordor csinált nekem egy kábelt a Centrance M8 és az N40 közé. Xlr-mmcx balanced Litz kábel, ma jön meg postán, nagyon kíváncsi vagyok rá, majd írok róla. Ha jól tudom, Tulku egyik kábele is tőle van. A lényeg, hogy maradt alapanyag, van drót és csatlakozó is, ha valaki szeretne hasonlót, keresse Bordort odaát.

(#45) kammerer válasza Tulku (#42) üzenetére


kammerer
(veterán)

Nem könnyű feladat, majd lehet, hogy teszek lépéseket.
(No, egyébként, éppen az a forma alapozza meg az "elvi" szimpátiámat. Mármint, persze nem esztétikailag, hanem elektronikailag.)

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#46) Tulku válasza s4tch (#44) üzenetére


Tulku
(veterán)

A Bordor kábelt használom...én egy kissé "tuningolom" mert teflonnal bevonok minden eret, érpáronként is bevonom és spec szövettel borítom...a végeredmény Nigérnek nagyon bejön, a hangképe pedig meglelhetősen organikus...
Forrasztani horror...de már nagyjából van rá know-how...

Tanács: legalább 100 órát járasd...tudom kábelt hülyeség, de azért csak járasd... :)

(#47) fericske válasza kammerer (#45) üzenetére


fericske
(őstag)

Közvetlen a Ponoplayert nem hallottam még, legfeljebb dac-ként, ugyanis a CanJam és hasonló rendezvényeken előszerettel használják őt demonstrőrök az erősítőikhez. Talán ez is segítség volt.

(#48) kammerer válasza fericske (#47) üzenetére


kammerer
(veterán)

Köszi.

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#49) Tulku válasza kammerer (#48) üzenetére


Tulku
(veterán)

Többen elég nagy (támogatott) hype-ot emlegetnek Neil Young playere körül...nem tudom őszintén szólva mi is az igazság ebben a szegmensben...annyi bizonyos, hogy kevés helyen láttam forgalmazni, de lehet, hogy nem ez a szegmens volt a fő csapásvonal.

Mindenképp meg kéne hallgatni, mit is tud...persze sajnos nekem 5-10-30 perc igen kevés egy komplett hangkép felállításához...

(#50) Tulku válasza sheratan (#43) üzenetére


Tulku
(veterán)

Fericske által linkeltről az derül ki számomra, hogy van benne egy 3800 (esetleg 3300 az olcsóbb) a mélyeknek és egy armatúra a közepeknek, magasaknak...borítékolhatóan mélybomba lesz a füles...

CA univerzális teszt

475 euró...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.