- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
Aktív témák
-
guminyúl
tag
válasz
Cathfaern #22 üzenetére
Életmű elemzésbe verselemzés is tartozik, csak a hangsúly inkább a költői munkásság egészén van, mintegy felsorolva a jelentősebb alkotásokat és azok születésének körülményeit (történelmi/irodalmi háttér). A verselemzés meg pl.: Elemezze Petőfi Sanya: Muti tyúkja című alkotását:
Tojsz?
Nem tojsz?
Anyád!
Tudom, ez ezer éves, de kihagyhatatlan :)) -
guminyúl
tag
Szeretnék én érettségizni májusban, sokkal jobb lenne, mint 11 tárgyból vizsgázni 6 hét alatt. :P
-
guminyúl
tag
Ha használhatsz szöveggyűjteményt, verselemzést válassz, ha jó a memóriád és bírod az életrajzokat, életmű elemzését. Fontos, hogy önálló vélemény csak a ''Befejezés''-ben lehet és a három rész között egy sor szünet (én mindig kettőt hagytam ---> máris cak 116 sor, írsz címet, meg valami jól hangzó mottót az elejére ---> máris csak 110 sor)
Mottó: ha írsz csak a végén írj, mert akkor látod az egész művedet és hogy mi illene hozzá. Max 3-4 sor (persze nem teljes :) ), legjobb egy versszak vagy egy rímelő idézet. -
guminyúl
tag
....Bevezetés: Bevezeted a dolgot, miről van szó nagy vonalakban max. fél oldal (mittomén 15 sor :) )
....Tárgyalás: Kifejted, pontosan miről is van szó (gondolom, mivel irodalom, tehetsz bele bőven idézeteket, és azt magyarázgathatod) a költő életének szakaszokra bontása, az ott született versek, stb. vagy egy adott mű milyen korban született, mi volt a jellemző az adott korra (ezt csak röviden, mert pl.: az én tanárnőm utálta, ha sokat beszéltem mellé). mittomén 80 - 90 sor
....Befejezés: Összefoglalod, véleményt mondasz a műről, költőről (csak szolídan). Valami magasztos zárómondat (pl.: a kapcsolódó mű egy sora). mittomén 15-25 sor
Bekezdések tagolása, ha új gondolat jön, új sor, kicsit beljebb kezdve, de nem szabad nagyon szétdarabolni ilyen formán. 90 sort max. 15 részre = 15 gondolat a témáról. Én nulla voltam irodalomból, de ezeket mindíg ötösre írtam :)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 128Gb fehér (starlight) első tulaj, patika állapot, akku 85%, új kijelzóvédő
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Mohs EVO kerámia védelem (50 ml)
- MacBook Pro 16 i7-9750H 32GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest