- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Dr. Szilikát #85949 üzenetére
Értem. Félhullámú egyenirányítás. Megjegyzem.
-
hibavissza
veterán
Már működött több mint egy hónapig, csak tönkrement a dióda. Freki váltón is gondolkoztam, de nem találtam szakembert aki megcsinálta volna. Ezért jött a diódázás. Ami bevált csak megpusztult a dióda és nincs jelzés rajta egy szürke karimán kívül. Ezért kérdeztem itt, hogy mit tegyek bele ami a fenti paraméterekre nem olvad le.
-
hibavissza
veterán
válasz
tordaitibi #85941 üzenetére
Nem vagyok szakember, leírtam előre. Ezért írhatok hülyeségeket. Elnézést. Igen, egyenirányítok akkor. Elveszem az egyik görbét a hullámból. Marad a 400 Volt AC, de csak az egyik hullámban.
Nos ehhez, ilyen 0,4 A max. áramigénnyel, milyen diódát vegyek ami jó minőségű és nem leheli ki a lelkét egy hónap múlva mint az előző? -
hibavissza
veterán
[link] Nos, itt azt írja a kolléga, hogy ha nem kerül "slip"-be működhet. Mivel EEI<0,23 gyanítom asszinkron az enyém is. Ha elindul és működik akkor jó.
-
hibavissza
veterán
válasz
ViZion #85938 üzenetére
Nem keringető. Búvár. Értem, hogy nem fűtőszál, de miért nyírná ki a motort egy fázis hiánya? Leégni nem fog a tekercs ahogy én gondolom.
Lehet amúgy nem a megfelelő szó a fázishasítás. Ez a dióda csak az egyik fázist engedi tudtommal. Így feleződik a teljesítmény.
Mi lenne a javaslatod?
-
hibavissza
veterán
válasz
Dr. Szilikát #85936 üzenetére
Fészerben talált jelzés nélküli diódával ment pár hónapig. Csak tönkrement a dióda azaz teljesen zárt, így most megint teljes erővel pumpál a pumpa. Csak be akartam azonosítani mit raktam bele. Vagyis mi lenne jobb erre a célra. Van 1000 V-os is. Az elmélet most nem érdekel.
Ha a dióda ebben a konstellációban borítékolhatóan tönkre fog menni akkor áldoznék pénzt egy elektronika legyártására is. Elérhetőséget, árat kérek
Sajnos a modulációs pumpára cserélés nem járható. -
hibavissza
veterán
Üdv, 230 Volt -50 Hz szivattyú teljesítményét szeretném csökkenteni fázishasítással felére. A szivattyú 0,04 - 0,36 A között tud felvenni folyadék ellenállástól függően. Milyen diódát érdemes elé akasztani? El vagyok veszve a Zener-Shottky-Tunel vonalon. Nem vagyok szakember. Ezt néztem: [link] Mivel kemény 1 db kellene megúsznám a kiszállítás díját. Van valahol szakbolt Budaörs környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Robotporszívók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest