Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Üdv.!
Régóta szeretnék egy hasonló áramkört találni. Olyan elképzelésem van, hogy fényre bekapcsol és amíg fény van, addig bekapcsolva is marad. Aztán a fény kihunyta után x perc múlva kikapcsol.
Fény helyett vezérelhetne akár a 230 V vagy annak "gyengített" értéke.Olyan bonyolult dolog ez ? Nincs rá kereslet ?
(Az ajánlott szerkezetnél hiányolom az időtartam állítási lehetőséget.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
A linkelt leírások egyáltalán nem erről szólnak. Egyértelműen arról szólnak, hogy a tekercsre adok meghúzófeszültséget, ettől a relé átbillen.
Utána a feszültséget leveszem a tekercsről, de a relé nem billen vissza, csak a beállított időzítés elteltével.
Kivéve, ha a 3-4 Reset pontokat összekötöm, mert akkor rögtön visszabillen alaphelyzetbe (ezt mondjuk máshol olvastam, nem az előbbi linkeken).
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
eBay-en van például az ST3PF off delay timer relé. Amit linkeltem, 220 V / 10 perc, de többféle is található belőle.
Pontosan nem tudom, milyen megoldás van a belsejében, hogy 10 percig is zárva tud tartani, külső energiaforrás nélkül, de az alábbiak arra utalnak:
http://davelers.com/Workshop/Blog/
http://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?TID=135054
http://waterheatertimer.org/How-to-wire-Dayton-Off-Delay-Timer.html
Utóbbi linken egy kicsit lejjebb kell görgetni az ST3PF-ig.
Az elvi problémát az jelenti számomra legalábbis, hogy ha elképzelünk benne egy tárolókapacitást, azt egy relé tekercse elég hamar le tudná szipkázni. Hacsak nem bistabil relé, ami a tartáshoz nem igényel energiát, csak az átbillentéshez.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Hehe csak halkan súgom, meg hogy lézersugaras mikrohegesztésessel csináltam pár RCA végű kábel jó vezetékkel magamnak
Utána járva van ilyen cég ami ilyen hi-fi kábelt gyárt a legolcsóbb termékük 499Euro... muhahah eladok fele áron 100db-ot és meg van lézersugaras berendezés komplett ára ez ám a biznisz... 
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4061, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Utána járva van ilyen cég ami ilyen hi-fi kábelt gyárt a legolcsóbb termékük 499Euro... muhahah eladok fele áron 100db-ot és meg van lézersugaras berendezés komplett ára ez ám a biznisz... 

ekkold