Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Dluinet #27150 üzenetére
Az igaz, de legalább a többi közlekedőt nem zavarja, ha csak a refi mellett ég a ködös.
@qdak : Mondjuk olyat, ami 12V-ról kapcsol, kibír 15V-t (14 körüli a töltés az autóban), és elbírják az érintkezői a fentebb kiszámolt áramot.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
vodkaboy22
addikt
válasz Dluinet #28733 üzenetére
Hehe csak halkan súgom, meg hogy lézersugaras mikrohegesztésessel csináltam pár RCA végű kábel jó vezetékkel magamnak Utána járva van ilyen cég ami ilyen hi-fi kábelt gyárt a legolcsóbb termékük 499Euro... muhahah eladok fele áron 100db-ot és meg van lézersugaras berendezés komplett ára ez ám a biznisz...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Kernel
nagyúr
válasz Dluinet #42326 üzenetére
eBay-en van például az ST3PF off delay timer relé. Amit linkeltem, 220 V / 10 perc, de többféle is található belőle.
Pontosan nem tudom, milyen megoldás van a belsejében, hogy 10 percig is zárva tud tartani, külső energiaforrás nélkül, de az alábbiak arra utalnak:
http://davelers.com/Workshop/Blog/
http://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?TID=135054
http://waterheatertimer.org/How-to-wire-Dayton-Off-Delay-Timer.html
Utóbbi linken egy kicsit lejjebb kell görgetni az ST3PF-ig.
Az elvi problémát az jelenti számomra legalábbis, hogy ha elképzelünk benne egy tárolókapacitást, azt egy relé tekercse elég hamar le tudná szipkázni. Hacsak nem bistabil relé, ami a tartáshoz nem igényel energiát, csak az átbillentéshez.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Dluinet #42331 üzenetére
A linkelt leírások egyáltalán nem erről szólnak. Egyértelműen arról szólnak, hogy a tekercsre adok meghúzófeszültséget, ettől a relé átbillen.
Utána a feszültséget leveszem a tekercsről, de a relé nem billen vissza, csak a beállított időzítés elteltével.
Kivéve, ha a 3-4 Reset pontokat összekötöm, mert akkor rögtön visszabillen alaphelyzetbe (ezt mondjuk máshol olvastam, nem az előbbi linkeken).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
mezis
félisten
válasz Dluinet #42326 üzenetére
Üdv.!
Régóta szeretnék egy hasonló áramkört találni. Olyan elképzelésem van, hogy fényre bekapcsol és amíg fény van, addig bekapcsolva is marad. Aztán a fény kihunyta után x perc múlva kikapcsol.
Fény helyett vezérelhetne akár a 230 V vagy annak "gyengített" értéke.Olyan bonyolult dolog ez ? Nincs rá kereslet ?
(Az ajánlott szerkezetnél hiányolom az időtartam állítási lehetőséget.)
[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux kezdőknek
- 7000 napja regisztráltam
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- További aktív témák...
- AsRock B550M, Ryzen 5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Honor Magic V2
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Apple Watch SE 2020 44mm 97% extrákkal!
- Nikon F65 filmes tükörreflexes fényképezőgép Nikon markolattal
- fat Xbox 360 Kinect kamerához való tápegység eladó 2999 ft
- 24.Lenovo l480 laptop Processzor:8250U Full Hd-s Memória: 8 gb ddr4 SSd:256 gb Billentyűzet:világí
- Epson EcoTank L3111 színes multifunkciós tintasugaras nyomtató (tintatartályos)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest