- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
baly81 #95597 üzenetére
Az első hogy egy nulla voltra merült cellát már nem illik visszahozni az életbe mert ha fel is áll, nem tudni mikor lesz zárlatos. A szeparátorfólia mellett képződő kristályok nem tudni mennyire gyengítették el a leheletvékony fóliát.
"túl nagy áramerősség csak azt fogja eredményezni, hogy felszökik a feszültség és vele párhuzamosan a hőmérséklet is, és nagyjából max 3-500mAh-át teszel bele."
Egy épkézláb cellánál ez nem igaz, ha 4-5% töltöttségnél megemeled a töltőfeszültséget 4-4,2 voltra az brutális, 30-50A töltőáramot fog eredményezni. Ha áramkorlátozol, 1-1,5C azaz a példánál maradva 5-7A töltőáramnál hidegnek kell maradnia, nem melegedhet.
Ha igen, az már veszett fejsze."Ami ötletem még támadt, hogy vedd ki a készülékből az akkut, tegyél bele egy DC aljzatot és valamilyen nagyobb teljesítményű külső tápról üzemeltesd"
Oda elég nagy csúcsáramokra képes táp kellene bár megvalósítható.Én 2,5V cellákat megpróbálok visszahozni de ez alatt, pláne 1V alá merülteket selejtezem.
Kollégánál is ez lesz szerintem a nóta vége, ha 2,5 amperre 0,4 voltra megy fel az gyakorlatilag zárlatos, azzal semmit nem lehet kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged