Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• baly81

aktív tag

válasz hcl #78658 üzenetére

Én is a különböző kémiák miatt vettem meg a töltőt, főleg a Ni-Zn volt a fő érv, de a RAM is érdekelt. Bár ez utóbbi kicsit csalódás volt. Kevés ciklus, elektrolit-kifolyásra hajlamosság, kritikus feszültségtűrési tulajdonságai miatt már talán két-három ilyen cellám van itthon... Ez a SkyRC több kémiát ismer (Ni-MH, Ni-Cd, Ni-Zn, Eneloop, RAM (újratölthető alkáli), Li-Ion, Li-Ion4.35, LiFePO4, LTO), de pl a lítium-titanát (vagy ha úgy tetszik lítium-titánoxid) és a lítium-vas-foszfát kémiákban én még nem találtam olyan kisméretű akkut, amely beleférne a töltőbe (max kábellel külső csatlakozással). Pedig tulajdonságai miatt az LTO nagyon izgatja a fantáziámat... :B
    Nem tudom mit értesz a nagyon gyors töltés alatt!(?) Nálam töltőágyanként 3A lehetne a SkyRC-n, meg van egy Vapcell S4+ v.2 készülékem is, ami ugyan így 3A/slotra képes (összesen 12A/készülék 3,7V-os Li-Ion cellák esetében), de én még nem használtam így őket. Egyrészt a legnagyobb celláim 18650-esek, azokat meg (hiába elbírná 1-2 típusom) nem akarom megerőszakolni a nagy töltőárammal. Átlagban a nagykapacitású cellákat és a kisebbeket is (pl.: AAA, 14500) 0,3C körüli áramerősséggel töltöm kémiától függetlenül. Ha szorulok az idővel, akkor a nagyobbakat max 0,6-al számolok.

Új hozzászólás Aktív témák