- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
dewil666 #44397 üzenetére
Előbb nem tértem ki az adapter kérdésére, nekem például néhány Siemens van ebben a kategóriában, ezek egyszerű, stabilizálatlan tápok, épp úgy működik, ahogy írtad. Ha és amennyiben valami LED-es kijelzőről van szó, aminek a bemeneti ellenállása nem túl nagy, ezt akár a multiméterrel meg is lehetne mérni. Ebben az esetben természetes, hogy terhelés hatására csökken.
Az akkunak viszont kisebb a belső ellenállása, mint egy ilyen tápadapternek, ezért az akku stabilabb ilyen szempontból.
A 7805 hivatalosan legalább 8 V bemeneti tápot igényel a stabil működéshez, de ilyen kis áramon, ami a mérlegnek kell, szerintem 7 V sem jelentene komoly gondot.
A kis áramigény miatt akár egyszerű Zener-diódás megoldás is szóba jöhetne mellesleg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
dewil666 #44397 üzenetére
Elég furcsának tűnik, a 3V-os elem is nyilván merül, szerintem 2,4V-nál is illene működnie.
A feszültség csökkentése nem jelenthet problémát egy ilyennel, vagy a bármelyik szaküzletben kapható 7805 segítségével, csak a kimenetére sorba kell kötni még 3 db diódát, amin esik nagyjából 2,1V, illetve a biztonság kedvéért ráterhelni még egy ellenállással is, a diódák után, mivel kikapcsolt állapotban a mérleg áramfelvétele csekély, olyankor kevesebb esik a diódákon is.
Plusz még egy 10-100 mikrós kondi párhuzamosan az ellenállással.
Vagy a sokszor említett áramkör, csak ez már ágyúval verébre, nincs szükség ekkora áramra.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest