Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz szabifotos #41646 üzenetére

Földhurok egy olyan varázsszó a fórumomon, mint Windows témákban a fixboot, fixmbr. Sokan szajkózzák, rámondják bármilyen rejtélyes hibára, de csak töredékének van róla fogalma, hogy mit is beszél.

Az általad használt tápegység földeletlen, a primer és szekunder között galvanikus kapcsolat nincs, szűrőkapacitás található legfeljebb. Természetesen, a földelt dugós változatnál sincs kapcsolat primer és szekunder között, viszont a bemeneti földelést összekötik a kimeneti GND-vel, amin keresztül már létrejöhet földhurok is. Ha például a tablet is földelve lenne, valamilyen úton.

A tablet egyébként akkuról megy, vagy töltőre van dugva, illetve annak is földeletlen dugója van?

Amint kinyomom a zenét jön a búgás.

Elképzelhető, hogy a tablet ilyenkor nyitva hagyja a bemenetet, ha más készülékkel próbálkoznál, számítógéppel stb. talán ilyen nem lenne.

Másik érdekesség, hogy ha a bemeneti jelet maxra tekerem pl. Tableten akkor folyamatosan recseg, torz, akármilyen kis hangerőn is.

Amikor a tableten felnyomod a hangerőt, valószínűleg túlvezérled annak kimeneti fokozatát, amitől eltorzul a jel, utána már hiába csökkented a végfok potméterével.

Ha viszont nagyon leveszed, akkor a kimeneti fokozat saját zaja összemérhető lesz a hasznos jellel. Ilyenkor a kettő közötti kompromisszumot kell megtalálni, hogy ne is torzuljon, de túl alacsony szintű se legyen a hasznos jel.

Ha a bemenet fém csatlakozóját érintgetem még mindig pattog.

Ha egyáltalán sehol nincs földelve a rendszer, ilyen előfordulhat, természetes.

Ha a kimenetet érintem elhallgat a búgás (gyakorlatilag földelem?)

Nem tudom, minek a kimenetéről van szó, annak hideg vagy meleg pontjáról.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz szabifotos #41646 üzenetére

Először tedd meg amit mondtunk, hogy földre kötöd a bemeneteket. Aztán írd le, hogy mit tapasztalsz úgy.

Új hozzászólás Aktív témák