Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Köszönöm a választ.
"De szerintem ilyen nagyfesz generáláshoz egy flyback jobban passzolna,"
Ez egy lényeges mondat, mivel szeretném, ha sikerülne megvalósítani a tervemet, a mikéntjére az ötleteimet írtam le, nem muszáj azt követni.
Negatív potenciálú, 6 – 8 kV, szép egyenfeszültség a cél. A könnyebb, kisebb, olcsóbb, biztonságosabb megvalósítás érdekében gondoltam 1000 Volt körülire transzformálni, onnét pedig feszültségsokszorozót használni.A trafó ugye drága, tehát annak beszerzésétől fog függni az irány. Mivel ezt a fajtát 200 Ft körül lehet időnként kapni, ehhez lenne jó építeni:
Ennek előnye, hogy szükség esetén a primer megcsapolható, illetve könnyen hozzá lehet nyúlni.
Aztán jó lenne tudni, mennyire megbízható egy ilyen trafó. Nagyfrekit természetesen átviszi szépen, a szekunder átütése kérdéses. (Epoxival azért átkenném.)Ha jól sejtem, ez egy flyback trafó, amit esetleg félhidas meghajtással lehetne működtetni. (Elvileg fél feszültség is elég.)
Mit gondolsz róla, illetve milyen megoldást tartasz ésszerűnek?
(Nem fontos ám, hogy 38.423 kHz-en menjen, elég, ha valahol mondjuk 25 kHz fölött üzemel, amit már biztosan nem hallani.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550 WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ASRock H61M-GE LGA 1155 alaplap
- Eladó Komplett gép
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold