Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz kts88 #33277 üzenetére

Köszönöm a választ.

"De szerintem ilyen nagyfesz generáláshoz egy flyback jobban passzolna,"
    Ez egy lényeges mondat, mivel szeretném, ha sikerülne megvalósítani a tervemet, a mikéntjére az ötleteimet írtam le, nem muszáj azt követni.
    Negatív potenciálú, 6 – 8 kV, szép egyenfeszültség a cél. A könnyebb, kisebb, olcsóbb, biztonságosabb megvalósítás érdekében gondoltam 1000 Volt körülire transzformálni, onnét pedig feszültségsokszorozót használni.

A trafó ugye drága, tehát annak beszerzésétől fog függni az irány. Mivel ezt a fajtát 200 Ft körül lehet időnként kapni, ehhez lenne jó építeni:

A kép forrása.

Ennek előnye, hogy szükség esetén a primer megcsapolható, illetve könnyen hozzá lehet nyúlni.
    Aztán jó lenne tudni, mennyire megbízható egy ilyen trafó. Nagyfrekit természetesen átviszi szépen, a szekunder átütése kérdéses. (Epoxival azért átkenném.)

Ha jól sejtem, ez egy flyback trafó, amit esetleg félhidas meghajtással lehetne működtetni. (Elvileg fél feszültség is elég.)
    Mit gondolsz róla, illetve milyen megoldást tartasz ésszerűnek?
    (Nem fontos ám, hogy 38.423 kHz-en menjen, elég, ha valahol mondjuk 25 kHz fölött üzemel, amit már biztosan nem hallani.)

Új hozzászólás Aktív témák