- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Hi
No, hát, ámbár ez nem egy szkóp, de azért hasonlóakat mutatott a TV-nk, ahogy zavarja a táp működés közben. Talán valamelyest hasonlóak ezek a vonalak, a doksiban leírtakhoz, legalábbis nagy vonalakban. [link] Nem a háttér a lényeg !
Egyébként a további tapasztalataim: próbáltam azt, hogy az egyész lényegi részt (tekercs + kondi + shottky) közelebb viszem az IChez, de ez csak rontott a helyzeten, egyből vevesebb áramerőt adott le. Ha csak a shottkyt vittem közelebb, ahogy a doksi írja, akkor sem javult a helyzet. Gondolom az első esetben a visszacsatoló vonalhoz került a tekercs túl közel és ezért romlott a helyzet, mivel ilyet is ír a leírás. Viszont ha a végén hagytam az egészet, de teljesen láb-lábat érve forrasztottam be, akkor javult eyértelműen a helyzet. Arra is felfigyeltem, hogy a fóliacsík végén, amikor nagy a fogyasztás, akkor már 2 század Vtal kevesebb a feszültség, mint a tekercs + kondi + shottky csomópontban. Megvastagítottam a vezetőcsikokat, így már a fóliacsík végén is közel ua. a feszültség, mint a csomópontban, de a későbbiekben valszeg a kimeneti drótokat a csomópontba fogom egyenest forrasztani, akkor gyak. nem lesz fesz. esés.
Összegzés: tehát a tekercs + kondi + shottky együttest nem szabad közel tenni az IC-hez, akkor sem, ha úgy lenne a legjobb a vezetés, hanem inkább a vezetőcsíkot kell megvastagítani, hogy távolabbra sem legyen probléma a veszteség nélküli vezetés. Ezeket az alkatrészeket viszont egymáshoz a lehető legközelebb kell forrasztani, láb-lábat érve és ide kell csatlakoztatni a kimeneti (vastag) vezetékeket is a tápból.
Már csak a kpcsolásom tápcsíkjait kell megvastagítanom, hogy ne legyen ott sem jelentős a feszültségesés, tehát esetemben 2, max. 3 század Vnál nagyobb.
Üdv.:
Ui.: Ja-no, gondolom a vizsgaidőszak közeledte miatt kisebb a forgalom az oldalon.[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest