Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz Ja no #1732 üzenetére

Hi

No, hát, ámbár ez nem egy szkóp, de azért hasonlóakat mutatott a TV-nk, ahogy zavarja a táp működés közben. Talán valamelyest hasonlóak ezek a vonalak, a doksiban leírtakhoz, legalábbis nagy vonalakban. [link] Nem a háttér a lényeg !
    Egyébként a további tapasztalataim: próbáltam azt, hogy az egyész lényegi részt (tekercs + kondi + shottky) közelebb viszem az IChez, de ez csak rontott a helyzeten, egyből vevesebb áramerőt adott le. Ha csak a shottkyt vittem közelebb, ahogy a doksi írja, akkor sem javult a helyzet. Gondolom az első esetben a visszacsatoló vonalhoz került a tekercs túl közel és ezért romlott a helyzet, mivel ilyet is ír a leírás. Viszont ha a végén hagytam az egészet, de teljesen láb-lábat érve forrasztottam be, akkor javult eyértelműen a helyzet. Arra is felfigyeltem, hogy a fóliacsík végén, amikor nagy a fogyasztás, akkor már 2 század Vtal kevesebb a feszültség, mint a tekercs + kondi + shottky csomópontban. Megvastagítottam a vezetőcsikokat, így már a fóliacsík végén is közel ua. a feszültség, mint a csomópontban, de a későbbiekben valszeg a kimeneti drótokat a csomópontba fogom egyenest forrasztani, akkor gyak. nem lesz fesz. esés.

Összegzés: tehát a tekercs + kondi + shottky együttest nem szabad közel tenni az IC-hez, akkor sem, ha úgy lenne a legjobb a vezetés, hanem inkább a vezetőcsíkot kell megvastagítani, hogy távolabbra sem legyen probléma a veszteség nélküli vezetés. Ezeket az alkatrészeket viszont egymáshoz a lehető legközelebb kell forrasztani, láb-lábat érve és ide kell csatlakoztatni a kimeneti (vastag) vezetékeket is a tápból.

Már csak a kpcsolásom tápcsíkjait kell megvastagítanom, hogy ne legyen ott sem jelentős a feszültségesés, tehát esetemben 2, max. 3 század Vnál nagyobb.
    Üdv.:

Ui.: Ja-no, gondolom a vizsgaidőszak közeledte miatt kisebb a forgalom az oldalon.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák