Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Igen, a mellette lévő háznak nincs. Az egy önkormányzati épület volt régen, tűzoltóság, azért van a telek teljesen beépítve. Még az előkertet is utólag csapták hozzá a szomszéd telekből.
A hátsó kert után egy több, mint egy hektáros telek van, erdő, füves rész, az egyik végében ház. (Érdekesség, hogy a feleségem és a testvére tulajdona, de a nagypapának haszonélvezete van rajta, amiről nem mond le. Ha nem így lett volna, nem vettük volna meg ezt a telket. Később lehet, hogy csípünk le belőle a mi telkünkhöz, de egyelőre ez nem téma.)
-
Jofi81
őstag
Azt mondta a főépítész, hogy hátul el kell hagyni 6 métert, elöl 1 métert, a szomszéd épülettől meg 4,5 métert. Nem tudom, hogy lehet-e kérni, hogy engedjenek ebből. Az már így is engedmény, hogy az utcafronttól elég 1 métert hagyni, ezt is csak azért, mert a jelenlegi épület úgy van. Itt berajzolta, hova lehet építeni:
Nem a telek lejt befelé, hanem az út emelkedik a telek mellett. De engem mondjuk nem zavar az utca felé sem a háló, ha sötét van és belátnának, úgyis leengedem a redőnyt, nappal meg a függöny miatt nemigen lehet belátni.
-
Jofi81
őstag
Nem forgalmas az utca egyáltalán. A faluban egy fő útvonal, de kis zsákfalu. Maximum annyi a zavaró, hogy amikor mondjuk aratás van, akkor már hajnalban járnak ott a nagy gépek.
Ez itt a telek:
Zöld az út, piros a telek. A rajta lévő épület le lesz bontva. Valamennyire próbáltam érzékeltetni, hogy kelet felé szűkül. Így az épület a nyugati oldalra kerülne, de ott meg ugye ott van közel a szomszéd kétszintes háza. De lehet, hogy át kellene gondolni azt is, hogy az egészet a telek másik végébe rakni és akkor lenne rendes nyugati ablak, távol a szomszédtól. Ebben az esetben ugyanakkor még 9 méter sem lehet a mélység.
Ilyen mindenféle ritkán használt cucc, gyerekruha, stb. tárolásához egy pakolós padlásban gondolkodunk. A gardrób nyilván jobb lenne, csak drágább is.
Elég rossz minőségű kép, de ezen látszik a telekhatár (82):
-
Jofi81
őstag
Azért van északra a nappali, hogy a hálószobák ne az utcára nézzenek. Nyugatra sajnos nem igazán jó, hacsak nem a szomszéd házfalát akarom nézegetni. De igazatok van, hogy ez így nem lenne jó.
Teraszt mindenképpen szeretnék, de nem feltétlenül így, a ház alapterületéből elvéve. Legfeljebb lesz majd egy térköves terasz egy féltetővel valahol.
A bejáratnál az előző tervnél még volt szélfogó, a hosszú oldal közepén. Mikor az terasz előre lett hozva, kikerült onnan.
Mi az a gyorspostás WC?
Kamra jó lenne, gardrób még sosem volt, bár biztos vagyok benne, hogy tele tudnánk pakolni.
Igen, lakásról váltunk házra, de mindketten kertes házban nőttünk fel.
A garázs nem kötelező, meg lehet állni az utcán, de be lehet állni az udvarba is. Ettől függetlenül tervben van a garázs, de először szeretnénk látni, hogy a háznál mi fér bele.
A dolgozó nem ügyfeles, csak home office-os.
Köszönöm az észrevételeket!
Így már vannak elképzeléseim, de inkább nem állok neki rajzolgatni, majd a tervezővel kitaláljuk az elrendezést.
-
Jofi81
őstag
Szia!
Örülök, hogy létrehoztad ezt a topikot, nekem pont aktuális.
Akkor kezdeném is a sort. Ez egyelőre csak az én rajzom, az építésszel még csak hétvégén fogunk összeülni. A ház mélysége adott, nem lehet 9 méternél több. Szempont, hogy a hálók ablakai hátrafelé nézzenek, illetve a fürdő/WC ablaka se az utca felé legyen, valamint a vizesblokkok egy kupacban legyenek. Nagyjából jó lehet ez az elrendezés? Van valami, ami nagyon nem jó így?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest