Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz mandju #139128 üzenetére
Az Oppo 105 komoly minőségi zenehallgatásra nem alkalmas. Aki volt legutóbb a Marriottban annak ezt nyilvánosan is demonstrálták.
Van élet a Luminon árnyékában is csak messzebb kell menni mint az AVX vagy PH fórum. Sabre vonalon Auralic Aurender, Ayre Acoustics QX-5, MOON by Simaudio.
Aztán Marantz NA-11S1, Musica Pristina Virtuoso, PS Audio DirectStream, T+A MP 2000, Primare NP30, Linn Akurate, Cocktail Audio X50 stb.
Ezekről nyilván nem az AVX-en vagy itt fogsz véleményeket olvasni de ne csináljunk úgy mintha nem léteznének.
Én egy használt Linn Akurate-re gondolnék első körben, de a Primaret, Cocktailt, szerintem szintén meg lehet itthon hallgatni, talán az Auralicot is.És nem piszkálódásból kérdezem, de van valami koncepció mi a cél? Most nem Atmost építesz? Lesz a streamernek kiszolgálása is? Egy AVR-be bedugni 20e Ft kábellel full fölélövés lesz egy ilyen gépezet.
Én azt csinálnám (és azt is csináltam), hogy elmennék pár helyre meghallgatni láncokat ami érdekes lehet és ami tetszett azt megpróbálni otthon is megcsinálni. Meg kölcsön kell kérni ami érdekes lehet, sokan segítőkészek szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz python1 #139637 üzenetére
Beszakadásokat (állohullámokat) nem lehet EQ-val kezelni. Hiába tolod rá a kakaót arra a frekvenciára, ugyanúgy ki fogja oltani a szoba! Lefelé lehet korrigálni de az sem az igazi: az energiaegyensúlyt (egyenletes hangnyomásgörbe) eléred, de úgy, hogy amit csökkentettél az nem direkt hanggal lesz annyi, hanem a zengéssel együtt.
-
dunkel
őstag
válasz Mizurichi #139665 üzenetére
Nem ismerem, nem hallottam. Ha Te ismered és jó akkor nincs is kérdés, meg kell venni és örülni.
Én "csak" a Halcrot hallottam egyszer egy Halcro procival, az ütött mindent, a JBL Synthesist is, pedig nekem utóbbi is messze bőven elég lenne.
Ezért írom, hogy gondold át, mert az a végfok a világ egyik legjobbja, kommersz Arcam, Marantz procik nem is értem, hogy jönnek szóba? -
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139674 üzenetére
Két dolgot kell minimum beállítani, távolságokat és hangerő szinteket. Normalizáció stb. kikapcs. Amelyik hangfal nincs rákötve azt szintén ki kell kapcsolni és átkeveri az erősítő a frontokra azt a csatornát.
-
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139690 üzenetére
Ez idáig rendben van.
-
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139692 üzenetére
A második mondatot értettem és az jó is.
-
dunkel
őstag
válasz Krisztian101 #139802 üzenetére
Na mesélj
-
dunkel
őstag
válasz kezo0 #139812 üzenetére
Ezekkel az általánosításokkal az a baj, hogy nagyon sok sebből véreznek. Nagyon kényelmes ilyen frázisokat puffogtatni és legyinteni minden törekvésen ami a fejlődés irányába mutat, de a különbségek megítélése leginkább adott rendszeren belül értelmezhető amibe beletartozik még maga a közönség is.
Egy belépő kategóriás rendszerben lehet, hogy nem fogja tudni megmutatni egy nívós forráskészülék, hogy miért kerül annyiba. Míg ha átvisszük egy felső kategóriásba könnyen előmásznak a készülékek közti különbségek. Ami addig kicsi/semmilyen/jelentéktelennek tűnt most már jól elkülönül és lehet a megítélése is más lesz.
A mozinál maradva a hétszeres ár nagyon durva minőségi ugrásokat jelent, egy belépő 250e Ft CAV + kis erősítő + médiabox helyett egy Monitor Audio Silver rendszer + egy felső közép erősítő a süket számára is audionirvánát jelent. Ugyaninnen a hétszeres ugrás már elvisz a JBL Synthesis rendszerhez ami nemhogy hétszeres minőségi ugrás hanem százszoros! A példa pont annyira sarkos mint az alap kijelentés, nincs ilyenekre szükség.
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #139997 üzenetére
Ezzel az EQ-val a hangsugárzó hibájából eredő hangerő szintek korrigálhatók. Minden más csak félmegoldás.
Ha a szoba kiemel 40Hz-en a hallgatói pontban és EQ-val leviszed lineárisra az nem ugyanaz a hang lesz mintha nem emelne ki a szoba. A direkt hang gyorsabb, pontosabb mint a szoba zengésével dúsult hang. Hiába ugyanazt mutatja a hangerő szint mérő mindkét esetben.
Ha beszakadás vagy más néven kioltás van a hallgatási pontban azon az EQ nem tud segíteni. Hiába tolod rá a kakaót, az ellenfázist ugyanúgy erősíted, végeredményben nem jutsz előrébb, cserébe terheled a hangsugárzót és annak erősítőjét.
A szubot tologatni kell a megfelelő helyre vagy a hallgatási pontot kell a szubnak megfelelően kiválasztani. És/vagy kell egy jó szoba.
Amit EQ-val lehet kezelni, az ha tudjuk, hogy a szub kiemel vagy gyengébb egy frekvencián azt korrigáljuk vele. De ez csak akkor működik, ha az a szub hibájából fakad nem a szobáéból.
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140009 üzenetére
A mélnyomó elhelyezése mióta alap? Eddig kb. 2 helyen jártam ahol nem a frontok környékén volt lerakva ahol épp maradt hely hanem a hallgatási pontnak megfelelő helyen. De még ha egy viszonylag jó helyre van rakva, egy átlagos méretű szobában, mint amiről szó is volt (20nm) mindhárom alapmódus a hallható tartományba esik és valamilyen mértékben bele fog rondítani az átvitelbe.
Innentől kezdve pedig te csinálsz amit akarsz, a lehető legkevésbé szar helyet megkeresheted, de az EQ nem fog neked rendet tenni és nem lesz lineáris átviteled 0,3mp RT60-nal.
Szoftverrel nem tudod a fizikát kikerülni. -
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140066 üzenetére
Visszhangot megoldja az AVR? Mesélj még
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140072 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest