Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Látom, ismét előjött kedvenc öngyilkos/gyilkos témánk.
1: szigorúan tilos a "földelés" vízvezeték/fűtés csövön, mivel nincs bemérve, hogy megvan-e a megfelelő ellenállás, kettő, a gázvezeték kivételével NEM követelmény a fémes kötés, vagy áthidalás, így a kenderkóccal, teflonnal tömített kötéseknél hatalmas ellenállások jöhetnek létre, amiktől ugyan nem csíp a cucc, de a szomszéd szobában áthidalva a rossz kötést MEGÖLHETSZ bárkit!
Egyedül a gázcsőnél előírás a min. 10mm2-es vezetékkel átkötés minden nem hegesztett kötésnél, azonban ezt is szigorúan tilos használni, az érthető tűz és robbanás veszélyes volta miatt2: a "leszúrok egy vasat" rendszer ugyanez. a földelés kialakításának szabványi feltételei vannak, melyeket KÖTELEZŐ betartani, és van megadott maximális ellenállása is, melyet nem lehet átlépni! (valaki már utalt rá, az izzó világít vagy vasaló fűt eléggé egyszerűsített teszttel)
3: a számítógép azért 3 eres csatlakozós, földelt rendszer, mert földelt dugaljba KELL csatlakoztatni. Ezt nem írják rá, mert "nyugaton" már a 70-es években ez volt a rendszer, míg nálunk még a 90-es években sem volt kötelező lecserélni.
4: jelenleg a földelés és nullázás is, illetve a védőfölddel közösített nullavezető is elfogadott védelmi rendszer.
AZONBAN minimális követelmény, hogy a legkisebb közös keresztmetszet rézvezető esetén 6mm2, aluminium esetén 10mm2, ahol közösíteni lehet, és a közösítési pont után túláramvédelem felszerelése kötelező! Ebből ered, hogy CSAK az elosztónál lehet, bizonyos feltételek teljesülése esetén kivitelezni. Szigorúan tilos és életveszélyes a dugaljnál a 1,5-2,5mm2-es vezetéknél párhuzamosítani, mivel így egypólusú lekapcsolás esetén fázis kerülhet a védőburkolatra, mely testree záródhat, ugyanis ha valaki kevés elektromosságot tanult, az nem tudja, feszültség csak akkor esik, ha áram folyik, tehát egy olyan kapcsolásnál, ahol abszolút szarul van kötve pár dolog, és úgy jön sorba, hogy elosztó-fázisvezető-dugalj/közösnullaföld-fogyasztó-nullavezető-kapcsoló-elosztó, ott ha a kapcsoló be van kapcsolva, akkor 0V van a nullavezetőn és a burkolaton, azonban ha a kapcsoló nyitva, akkor a nullavezető és a burkolat is 230V feszültségen áll!!!!!! érintlése halálos!Jó lenne kerülni az ilyen tanácsokat, amiket itt páran osztanak, és megkérdezni villanyszerelőket a dologról!
Esetleg kifizetni 5ezret egy dugaljért, mint életed végéig rács mögött ülni.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz KillHates #1573 üzenetére
agy baj nehezen történhet ebből, marad a zsibbasztó csípős rossz érzés ha a géphez nyúlsz (főleg ha az alkarod nyomod hozzá, mert ott vékony a bőr), mert a fél színusz amplitúdója kevés általában a halálos áramütéshez, de akinek gyenge szive ott azért baj lehet.
nem a félszínusz menti meg az életét, hanem hogy itt a tápoknál "csak" a két zavarszűrő kondi van lekötve testre, így azok pF kapacitása adja csak az energiát, ami nem elég 1mA áramhoz sem, így nem életveszélyes, kivéve pacemaker esetét.
Ha azonban garázstunning javított táp, ott láttam pár érdekeset, "jobb a nagy kondi" felkiáltással, na ott lehet bajElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1611 üzenetére
kisfeszültség
földeletlen rendszerben 50-1000V váltó, földelt rendszerben 600V-ig
a felett nagyfeszültség.
de lényegtelen, mert halálos játék lehet.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
a #1575 kimeríti ezen fogalmát, sajnos:
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a földelés helyettesíthető nullázással is. Nem egyenértékű, de a semminél többet ér és ott el lehet végezni, ahol nincs földelés vagy nem kivitelezhető.
Nálunk és még sok lakásban így volt 'gyárilag' megcsinálva. Azért kérdezzetek rá villanyszerelő szakinál, de működött a mosógép is így és nem csinált gebaszt.
Kivitelezés elég egyszerű, fázisceruzával kikereseni a 'fázist' és nem AZT bekötni a 'föld' kábelére. Magyarul a '0'-át párhuzamosítani kell a 'föld' helyére. Akkor jó a művelet, ha próbalámpával vagy műszerrel, ezeket mérjük ki: 0+fázis=220V/világit a lámpa/ és föld+fázis=220V/világit a lámpa/az hogy később a fürdőből hoztad át, ugyanaz, mivel a fürdő dugaljba szintén túl kis keresztmetszetű kábel megy, és nincs túláramvédelem mellé téve a leágazáshoz, így ugyanaz, csak nem 5cm vezetékkel kötöd le, hanem 5m vezetékkel, ugyanúgy tilos és életveszélyes!
a villanyóránál LEHET közösíteni, ha a betáp min 6 vagy 10mm2 (réz vagy alu) és ott le van földelve
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem, ha a dugaljhoz két ér megy, és nem három, és ott átkötötte, akkor ha bejelentést teszel, vagy lesz egy felülvizsgálat bármikor, még a papírját is elveszik, akkor is, ha nem okozott balesetet, esetleg "Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés", ha meg baleset lesz belőle, akkor börtön.
az elosztónál, óránál, lehet, ha elég vastag a kábel, máshol NEM!
és onnan kell lehúzni a harmadik eret.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
fém, fém, de ahol menet van, ott a menet nem fém-fém, hanem fém-kenderkóc/teflon-fém kapcsolatban áll, és se a kóc, se a teflon nem épp vezető anyagok...
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem, kétkörös esetén nem.
(L=fázis, N=nulla, [-]= zárt kapcsoló, [/]= nyitott kapcsoló)
jó eset: L >-----[fogyasztó]-----[-]-----< N
földelés ------------------------------------------
ez esetben az f és az ó betűkön, mint a fogyasztó két végn mérhető feszültség 230V, vagyis a másik vége 0V
Az N és a föld közt 0V vanrossz: jó eset: L >-----[fogyasztó]-----[/]-----< N
földelés ----------------------------------------------|
átkötve a nulla és a föld, a kikapcsol állapot miatt az f és ó betű, a fogyasztó mindkét vége 230V-on van, a kapcsoló két pólusa közt mérhető 230V, illetve a test és a föld két vége közt is 230V jelentkezhet(lehet, hogy szétcsúszik a kép )
-
biker
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1629 üzenetére
bazidrága műszerrel
-
biker
nagyúr
válasz Dani_kp #1632 üzenetére
Hivatalos válasz, mint villanyszerelő, EBF felülvizsgás ember: nem javasolt szaktudás nélkül játszani
nem hivatalosan: kizárólag erre a vezetékre egy min. 2,5mm2-es réz vezetékkel leágazva, és azt nem dugaljba, hanem a gép házára kötve ráfogható, hogy EPH-ra hoztad, és jó lesz (Egyen Potenciál Hálózat)
de ne dugaljba barkácsold, mert azt nagyon nem kellenemert ez amit írsz, úgy hangzik mint egy szabványos földelés. csak akkor nem értem, miért nem húzták körbe rendesen.
-
biker
nagyúr
válasz Stylewars_kp #1655 üzenetére
a fiatalok nem ismerik fel, mi ez
ez egy régi P2(celeron)A/P3A(esetleg SlotA AMD) borda, ezen 40x40-es venti volt középen, és kártya foglalatú volt
-
biker
nagyúr
válasz macilaci78 #58883 üzenetére
Semmi köze a fűtési vízkör nyomásnak a használati víznyomáshoz
-
biker
nagyúr
válasz macilaci78 #58887 üzenetére
De addig töltöm, míg a mérő 1,5baron áll, és elzárom a töltőcsapot
-
biker
nagyúr
válasz macilaci78 #58890 üzenetére
Ja, hát igen
-
biker
nagyúr
válasz imibogyo #58894 üzenetére
Nagyjából érthető, amit írsz
Sajnos ma fűtésrendszert nem terveznek, megszokásból összeqrnak pár csövet
Én voltam a műszaki vezető egy cégnél, ahol épült a szép új csarnok. Főnök “kontrollált” mindent, én hiába pofáztam, mindig én voltam aki okoskodik. Egy idő után hagytam.
Megépült a 3 szintes (3,5m magas) épület, tetőre került a kondis kazán meg a rásegítés a napeemekről villany patronnal.
Ez ugye durván 16m magasságot jelent.
A kazánkör 0,8 barnál letilt
Ezután a padlószint alá fél méterrel beraktak egy 35kw vegyestüzelésüt meg egy 3m3 puffertartályt
A biztonsági szelep 2,5 baron letilt.
Én szóltam, hogy a fizika mai állása szerint ha a kazánban 1bar nyomás van, akkor lent 2,6 bar és nem lesz jó, leugattak.
Aztán jött a tél, és a mókolás, hogy milyen megoldással lehet üzemeltetni a rendszert robbanás vagy kazánhiba nélkülEz van. Ennyit a tervezésről
Viszont szerintem túltoltad a biztonságot, a nem gáztömör kötés még víztömör lehet, mert a víz molekula 2,5x akkora mint a gázmolekula.
De fő a biztonság[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz imibogyo #59063 üzenetére
Azért a rezgőszarért kár volt
Multi szerszám lenne, de igazábol kb 4 műveletre jó, amire semmi más nem jó, egyébként mindrn másra van jobbElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
biker
nagyúr
válasz Sokimm #59423 üzenetére
Egy halom összevisszaság van abban, amit írsz.
"elavult (amortizálódott)" az amortizálás és az elavulás nem szinonímák. Elavul valami, amikor elhasználódik, életciklusa végére ér, az amortizálás szinonímája az értékcsökkenés, ami egy tervezett élettartam alatt következik be. pl elavult egy 15 éves gép, de ha én 5 évre tervezek, akkor 5 év alatt amortizálódik, nullára az értéke a könyvekben, de ettől nem avult el.A kismegszakító túlárama (zárlati árama) 1,5-3-6kA a villám meg 6.000.000kA energiát ad le, úgy ég át mint a papírlap.
A vezetéknek semmi köze a túláram és villámvédelemhez sem
A biztosítót sem érdekli, Al vagy Cu
A biztosításom (évi 42e Ft) kiterjed a villámcsapás elsődleges és másodlagos hatásaira is, feszültség alatt álló berendezésre is, 4mFt ingóságig, mert így kértem. Olyan nincs, hogy a "bztosítós nem tudja megmondani", mind meg tudja mondani, ha jól kérdezel.
Direkt így kerestem biztosítót, aki az ebtartói felelősségbiztosítás alatt nem zárja ki a "harci kutyát" mert jogilag ilyen nincs, aki a villám és víz védelmet megfelelően kezeli, és a kiegészítő bútorüveg kár is benne van, mert kb 8nm bútorüvegezés van a lakásbanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
villámvédelem nálunk, aztán majd a villám megmondja, jó-e
elosztóba jön a betáp, itt van egy 2P+F túlfesz levezető, B+C fokozat, innen a számítógép szekrényen van egy 800-as szünetmentes, az áramkörök egy része a túlfesz+szünetmentes körön van, a többi a DIGI modemmel a csak túlfesz védelmen. A bejövő kábel optika, attól nem kell félni már
-
biker
nagyúr
válasz Sokimm #59434 üzenetére
Uniqa, techno öko full extrás csomag.
barátomnak is az volt, fizettek is a gépére mikor tönkrement villámtól.
Nekem a hűtőben az üvegpolcot fotó+email alapján fizették, mikor repedt lett, villám itt még nem jártElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Archttila #59643 üzenetére
panelba bosch kék multiconstruct és megfelelő sebesség (max 1200-1300rpm) igen, viheti, 8-asig
felette valami ütűműves kell---
Apropó, a multkorában asszem itt érdeklődtem, vagy a lakásfelújítósban, jó tippeket kaptam a Makita gépekkel kapcsolatban, a DTW251 ütvecsavarozó és a DHP482 fúró-visító gép mellé holnap rendelődik a DHR263 2x18V ütvefúró-kalapács, és a DGA506 sarokcsiszoló is
Jó szerszámmal öröm a munka.
5Ah akkuval brutális. 40-50 nagy csavar ütve ki-be, plusz némi fúrás, és még 4/4-en van a töltés jelző. kb megvételkor töltöttük fel két akkut, azóta csak használjuk.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz imibogyo #59778 üzenetére
"Van közöttük 100-150W-os is (áttételezés nélkül), szóval erőben nem lesz hiány. Pipa..."
Nem akarlak elkeseríteni, de a 150W motor áttételezés után is 150W lesz
A nyomaték ami változik, meg a sebesség.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Barret001 #59780 üzenetére
azt nehezen... de erős, az tény.
mivel ezzel foglalkozom, a legjobb akkus gépeinkben 36V MAXXON motorok vannak, 17500rpm, áttételezve kb 140mm/sec mellett 7000N amit tudnak, az 700kg, nem emel még fel autót. Ez a motor kb 240W-os
a 170W-os 14/18V motorokból 4500N hozható ki ennél a sebességnél.
Viszont ekkor 3-4mp-re beszippantanak 20-22A-t mivel nyomatékátesésig vannak hajtva elektronikávalElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz imibogyo #59783 üzenetére
Semmit nem jelent számomra a 150W DC áttételezés nélküli.
"egy DC motor" sem létezik, legalább 4 féle lehet, ami elterjedt, azon belül is ha állandó mágneses, lehet 2-4-8pólus (több nem nagyon fér ekkorába) de lehet soros gerjesztésű mágnes mentes vagy épp BLDC is
A 150W csak a teljesítménye, ami ugye U*I*veszteségfaktor
Egy klasszik johnson motor 8-10-12.000rpm-el 6-8 pólusos mágnessel fele olyan erős, mint egy mágnesmentes gerjesztett maxxon motor 17500-20000rpm-el
de tudom, túltoltam a kérdést.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60193 üzenetére
jópárszor csináltam, de legalább 10 műfaja van, nem tudom mi érdekel?
padlóra öntés?
trafó/nyák kiöntés?
ékszer kocka öntés?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60199 üzenetére
azt akrilból önteném, de legalábbis lassan kötő műgyantából, mert keveréskor ehhez a mennyiséghez gép kell, és buburékos lesz, annak ki kell mennie belőle. minél gyorsabban köt, annál nehezebben fog
++ kötéskor melegszik, és az is káros. minél gyorsabban köt, annál melegebb leszElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Satyricon #60616 üzenetére
Fogsz egy üveges tapadókorongot, rácuppantod az oldalablakra, és izomból lehúzod
Legrosszabb esetben eltörik a műanyag csuklópont, de lejön mindElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Jah, vettem is. Tengely másik kell? 60-as nyolcszög ez is ami most bent van. A dobozán az van, minden adapter benne van, na mindjárt bontom is.
Kapcsolót vettemElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz F.E.K.. #61235 üzenetére
Szerintem
- fent van közösítve, ami normális (ahogy van, az nem normális, de mindegy)
- aki fázisceruzával mér, azt kivágom a helyszínről 5mp alattItt olyan bajok vannak, hogy 1,5mm2 vezeték és 16A bizti, meg kék vezeték fázison, stb
-
biker
nagyúr
válasz F.E.K.. #61240 üzenetére
1: teljesen mindegy, merre kötöd be, mivel váltóáram. mind a termikus mind az EM védelem szempontjából lényegtelen, merre van a be és merre a ki, az áram 50szer ide oda megy mp-enként. Az a "lényeg" megszokás miatt, hgy felfele álljon a füle mikor be van kapcsolva, minden kapcsolónak. De ez magyar szokás, sok országban pont lefele áll a be kapcsolt kapcsoló
2: nem! nem biztosíthatsz 16A kismegszakítóval 1,5mm2 vezetéket (biztosítékkal már inkább). A kismegszakító szabványosan 1,15-1,35xIn között több mint 1 óra, 1,35In felett 1h-n belül kell leoldjon, vagyis röhögve nem old le 22,4A-ig a 16A kismegszakító termikus védelme.
-
biker
nagyúr
válasz hegegabi80 #61242 üzenetére
"Igen végül is elvileg mindegy, csak gyakorlatban nem igazán. Ahogy előttem is írták lekapcsolt állapotban is van áram.
Nos ha egy hétköznapi ember valamit akar csinálni és odamegy a biztosítékokhoz hogy lekapcsolja. Mit lát I/0, ahol 0-ra állítja abban a hitben, hogy lekapcsolta az áramot és akkor már meg is lehet a baj.
Igaz nem sokat konyítok az áramokhoz,"Ebből az egészből ennyit lehet érteni: nem sokat konyítok az áramokhoz
Mi az, hogy lekapcsolja, és azt hiszi le van, de van áram??? Attól hogy fentről le, vagy lentről fel, ha lekapcsolod, le van kapcsolva.
Hétköznapi ember meg ne nyúljon hozzá... Gázt se szerelünk, villanyt se kéne.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Nézd meg jobban! A lekapcsolt megszakító elmenőjén piros érvég van, az 1,5mm2
Aztán nézd hozzá a többi vezetéket, mind ugyanolyan vastag.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Azt írtam, 1,5-ös vezetékre 16A kismegszakító nem jó, a fórumtárs azt válaszolta, pont 16A-el terhelhető
Mivel nincs tisztában mi a biztosítható és a terhelhető közti különbség, elmagyaráztam.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Nem magyaráztam el???
"2: nem! nem biztosíthatsz 16A kismegszakítóval 1,5mm2 vezetéket (biztosítékkal már inkább). A kismegszakító szabványosan 1,15-1,35xIn között több mint 1 óra, 1,35In felett 1h-n belül kell leoldjon, vagyis röhögve nem old le 22,4A-ig a 16A kismegszakító termikus védelme."
Ez nem magyarázat?
-
biker
nagyúr
Ahha, értem... Szerintem a terhelhetőség 16A mint le is lett írva
Most úgy érzem, mintha azon veszekednél, hogy vezetőképesség vagy ellenállás...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #61536 üzenetére
1-2mm RM anyagot nem vágsz egyikkel sem, csak alut.
Én ilyet vettem, bár 15-ért volt akkor. Masszív, erős motorral.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz SunMount3r #61982 üzenetére
Én fólia csévéből csináltam. ezek általában 520mm magasak, + 40-40mm alul-felül a lábazat, tahát szűk 600mm de van 750mm hosszú is.
20mm falvastagság, papír, a belsejébe mehet kb 5kg homok csillapítónak
Az egész kb 2000Ft volt faanyaggal, ragasztóval, vastaglazúrral.A doboz HiVi M1 kit (Swans)
Kevlár mélyközép + Ribbon magas[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz imibogyo #61988 üzenetére
Így van, az 520/76mm az 1700-2000g súlyú, ilyen ragasztott tekercselt betonkemény cső
Bárhol kapsz ajándékba, ahol csomagolnakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
LED...
Minden ledes már itthon, ennyi fényforrás sose fogyott
CFL-eket is félévente cseréltem, mert halványultak, de a LEDek... Első körben volt valami izé tipus, 2-3 hónap kuka. Vettem Bauhaus Voltomat, 2 hónap kuka, vettem philips, 4 hónap kuka
Most lecseréltem mindent Osram Parathom filament ledekre, végre nem előre világít, hát eddig 3-at cseréltek gariban, elkezd villogni 1-2 szál benne, majd kialszik. Novemberben vettem 16db-ot, ebből 3 már csereEgyelőre nem vagyok lenyűgözve. Régi jó fénycső, 5 év elektronikus előtéttel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest