- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
NvidiaRTX #41756 üzenetére
Már nem azért de én tudom hogy a CPU mellé jó lenne egy erőseb VGA, de én inkább ha volt valamennyi keretem akkor először a alapokat fejlesztem, nem a VGA-at hogy erős CPU limitem legyen, mert i5 6600-ról váltottam. És azért vn még az 1060 mert egy erősebb VGA annyiba fájna mint a CPU upgrade alaplapappal, RAM-al és CPU hűtővel együtt. Majd idővel tuti le lesz az is váltva. De a 6600 előtti gépemben is lesőször ugyan így tettem, mert akkor Core2Quad Q9550-esem volt és GTX660-al, és egy darabig a 660-as volt a 6600 mellett is.
Amúgy nekem meg a harmadik Gigabyte lapom és semmi bajom velük, igaz ahogy a mostani sem, az elődök sem fapados lapok voltak.( Gygabyte GA-EP45-UD3LR amiben a q9550 volt húzva 3,5-GHz-re benne a CPU gond nélkül. Az i5 6600 alatt pedig egy Gigabyte Z170-D3H deszka volt.)
-
Marci112233
addikt
Azt a mindenit. Amit itt olvasok a fordulatok szabályozásól, egyre jobban örülök hogy maradtam a Gigabyte lapnál megint. Az előd lapon is tudtam már állítgatni a fordulat vezérlést, de az még nem volt annyira kifinomult mint a mostani. Oda állítom a szenzort ahova akarom akár a VGA-hoz Windows alól a program segítségével. És azt elmondhatom, hogy immáron szinte csak Noctua ventikkel van használva, kivéve a CPU hűtőt mert azon a gyári venti van. És ezek közül kettő sima 3 tűs csatlakozású, és három 4 tűs PWM-es, és mindet vezérli a program szépen ahogy én belövöm neki az ívet. A két első most berakott 140-es PWM-es Nocrua egy helyről kapja az áramot és a vezérlést egy Y elosztó segítségével.
-
Marci112233
addikt
Gondoltam megírom, hogy megjött a két Noctua NF-P14s Redux-1500 PWM. Be is építettem a gyári CM 200-as helyére mindkettőt. Szerintem megérte mert 1000 rpm körül mennek, hangja nem nagyobb mint az egy 200-asé volt 600-650 rpm-nél, viszont mintha több levegőt nyomna a két ventilátor. Tesztelni kell még, de ugye így az alsó egy az egyben a bent lévő 3 HDD-t fújja telibe, és az most így pár perc használatnál már hűvösebb 3-5 fokkal. A felső pedig tolja befelé a CPU hűtő és a VGA felé a levegőt elég rendesen.
-
Marci112233
addikt
válasz
abridabri #41719 üzenetére
Azt lehet elnéztem, de halkabbnak kell lennie. Viszont a Toughfan az inkább radiátorra/cpu léghűtőre a legjobb ahogy néztem, úgy mint a már meglévő Noctua NF-F12 PWM ventilátorom. Utóbbi több mint 6 évig tette dolgát egy CM 212 EVO hűtőn, amit most beraktam felülre házhűtőnek az Arctic F12 TC helyére mert az alig mozgatott valami levegőt.
-
Marci112233
addikt
válasz
abridabri #41703 üzenetére
Végül csak maradtam a Noctua-nál és ebből rendeltem kettőt. Kicsivel olcsóbb, és elvileg gyártói oldal szerint alacsonyabb max fordulattal is tud annyit, még többet is mint amit ajánlottál, ezáltal elvileg halkabb is. (Bár egy sima nem PWM-es 1200 RPM-es verziója már van a gépben, és azt 1000 RPM körül sem hallom, mert a VGA hangja elnyomja.)
-
Marci112233
addikt
Megkentem a 200-as CM venti tengelyét. Most nem kattog, de több mint fél órája már hogy bekapcsoltam a gépet, de a rohadék nem pörgött fel az elméletileg 700-as max fordulatára. Mi lehet a hiba forrása? System 4 pump csatlakozóra van kötve ha ez számít.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az aláírásomban szereplő gép és abból is a ház hűtésében kérnék egy kis tanácsot. Jelenleg elől még a gyári 200-as ventilátor van bent. Hátul egy 120-as Noctua redux 1200, felül pedig egy 140-es Noctua redux 1200 és egy Arctic F12 TC van.
Gondom az első 200-assal kezd lenni, és nem azért mert nem tol elég levegőt, hanem mert kerregő hangot ad ki mikor bekapcsolom a gépet, de kis idő után abbahagyja.
Szét fogom kapni először és bezsírozom a tengelyt aztán meglátom megoldja-e a gondot( Régebben egy 4cm-es mobilrack ventilátor tengelyét kentem így be, és az kb 8 évig ment utána hangtalanul.)Na most ha ez nem jönne be mi a legjobb megoldás?
Egy 200-as Noctua vagy kettő 140-es Noctua?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia