Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• martin66

senior tag

válasz dqdb #28784 üzenetére

Szia,

Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok és ezúton köszönöm a választ.

Nagyjából jól leírtad a szituációt, de
    - A noctua hűtőm nem új, hanem 10 éves, Noctua NH-U9F (eddig hibásan 12cm írtam, de csak a 9cm)
    - PW2 megvettem és is felraktam rá, mert 1 hétig hallgatni a Noctua full + 10%-on pörgését nagyon irritáló volt :).
    - Noctua ventilátort egy alaplapi csatlakozóra szeretnéd kötni egy Aerocool ventilátorral - Igen, sikerült kiderítenem az infókat az indulási fesz infóakt, a gyártó honlapjain fent volt, én vaksi. (Noctua: 5-13V alul látható, Aerocool: Rated voltage 12V
    Starting voltage 6v alul látható)
    - Az elérendő sebesség nagy vonalakban van csak az, hogy halk legyen és ne pörögjön túlságosan :), ami azt jelenti, hogy jó lenne, ha a 12cm
    aerocool a max 1200 helyett max 900-on pörögne
    noctua a max 1700 helyett max 1250-en pörögne stabilan, nem kell változni a sebességnek.
    - Az alaplapomon összesen 2 venti csati van a CPU-t nem számolva, ezért az egyikre menne az első venti, a másik kettő pedig a másik Chase_Fan-ra Y elosztóval.
    - Az aeroocool az maradna hátul és fújná ki hátulra a meleget.
    - A noctua pedig felmenen a bordára szintén szívóként, így nézne ki elölről hátulra a sorrend: első ház venti fújja a gépbe | CPU cooler fújja a bordára | második ház venti a CPU cooleren ez lenen a noctua és szívja le róla a meleget, melyet fúj tovább a | harmadikra fújná ki a meleget.

Azért örülnék, ha a CPU hűtőn két venti lenne, mert a CPU-m folyamatosan megy 50% (6 szál) kihasználtsággal és ez stabil 55-59 fokos hőt eredményez. Ezt kb 3-5 fokkal lejjebb vinné az a plusz alacsony fordulatos Noctua.
    (Azért megy folyamatosan az idő 100%-ban minimum 50% + a rendszer és a progik, mert ha van már 12 szálam, akkor engedélyezem, hogy folyamatosan számoljon a CPU az IBM által üzemeltetett orvosi kutatások kiszámításához. Ezzel is segítve a világot, hogy hamar találjanak ellenszereket.) Illetve azért lenen jó, mert ha adottak a ventik meg minden akkor csak nagyon minimálisan kellene ráköltenem.

Így, hogy kiderült, hogy 5 és 6V az indulás ebben az esetben hogyan tovább?

Új hozzászólás Aktív témák